Troja 2-1 Mora


Att Troja gör mål i power play tillhör ju inte vanligheterna denna säsongen, men idag slog man till vid hela två tillfällen! Vilket var det fjärde på de senaste fyra matcherna!

Troja vann matchen tack vare en suverän andra period! En av säsongens bästa perioder faktiskt, och i de två övriga perioderna spelade man stabilt och kunde med en vass Bengtsberg och ett uppoffrande försvarsspel se till att Mora inte kom in i matchen resultatmässigt. Idag finns det ingen anledning att framhålla några negativa sekvenser, då Troja gör en av sina bättre och hittar en väg att vinna mot Mora, ett av seriens spelmässigt bättre lag.

Fortsätter spelet att se ut såhär som det har gjort de senaste 3-4 matcherna så är jag inte ett dugg orolig för något negativt kval framåt våren, man kan rentav börja blicka uppåt i tabellen, vilket jag tror är viktigt att ha ett positivt mål att jobba för och lättare kunna hitta motivationen och lyfta laget ännu ett snäpp. Såväl för spelare som publik.

Positivt är att även power play spelet fungerar allt bättre och att man numera lyckas bygga upp ett spel och pressa motståndarna, vilket också resulterat i att man börjat göra mål i nyss nämnda spelform. Samtidigt som man även lyckas bättre i fem mot fem med att skapa farliga chanser, man vågar numera lite mer. Orsaken till detta kan kanske vara en sådan enkel sak som självförtroende! Som har kommit med att resultaten börjat gå lagets väg de senaste matcherna.

Lagets förmåga att teka ska också lyftas fram! Ett moment man varit bland ligans bästa på hela säsongen. Ikväll vann man 57% av matchens 72 tekningar!

Nu väntar en spännande norrlandsturné mot Björklöven och Timrå!

Matchens lirare
*** Bengtsberg
** Tarkir
* Johnsson / Dyk

29:59 1-0 PP2 Razingar (Johansson, Johnsson)
31:11 2-0 PP Bartalis (Johnsson, Tarkir)
58:11 2-1 PP Alcén (Vikstrand)
Skott: 29-43
Publik: 1532


Kommentera

Your email address will not be published.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud