Inför: Djurgården – Troja


Halva säsongen är spelad och vi är inne i den riktiga serielunken, men det är nu alla poäng är extra viktiga, det är nu agnarna skiljs från vetet och ett poäng hit eller dit kan mycket väl bli avgörande för vilket streck man slåss om framåt våren.

Troja sitter i en lite annorlunda sits, för trots utsatt tabellplacering så är problemet inte att man förlorar sina matcher, för faktum är att man tagit poäng i 61,5% av sina matcher den här säsongen och man har förlorat mindre matcher än vad femte och sjätte placerade Mora och Björklöven gjort. Trojas problem har varit att man inte lyckats plocka så många tre poängare. I Trojas läge hade ett eller ett halvt mål mer per match gjort en otrolig skillnad för tabelläget! Endast vid två tillfällen (tre om man räknar med tom bur) har man lyckats göra mer än två mål under 60 minuter.

Men samtidigt ska vi fokusera på det som varit bra och gjort att Troja ändå lyckats plocka poäng i 16 av sina matcher, det defensiva spelet! Och det är precis det som visat vägen och gjort att Troja plockat 66% av poängen genom historien mot kvällens motstånd, mesta mästarna Djurgården IF!

Djurgården på bortaplan är alltid oavsett tabelläge en av de tuffare uppgifterna i ligan, men också en av de mest inspirerande! Tummarna man inte på marginalerna och hittar glöden som fanns där i torsdags mot BIK och som alltid funnits där mot Djurgården innan, så tvivlar jag inte en sekund på att man även denna gång åker hem med poäng i bagaget till Ljungby!

Håll koll på: I Djurgården finns det två ex-trojaner. Två riktiga slitvargar som alltid spelar rejält och aldrig tvekar en sekund på att täcka ett skott för laget! Mikael Ahlén och Robin Dahlström (inlånad från Örebro) talar jag förstås om!

Statistik Djurgården

Poängplockare
1.) Dustin Johner 10+10= 20 poäng
2.) Steve Saviano 7+10= 17 poäng
3.) Mattias Guter 8+8= 16 poäng

Poängplockare (backar)
1.) Nils Andersson 5+11= 16 poäng
2.) Samuel Lofquist 2+11= 13 poäng

Tekningar
Joakim Eriksson 64,11% vunna

Plus/Minus
Bäst: Steve Saviano +8
Sämst: Henrik Eriksson -8

Power Play: 24,79%
Box Play: 79,21%

Statistik Troja

Poängplockare
1.) Henrik Eriksson 5+5= 10 poäng
2.) Hampus Gustafsson 4+4= 8 poäng
3.) Istvan Bartalis 5+2= 7 poäng

Poängplockare (backar)
1.) Ziga Pavlin 1+6= 7 poäng
2.) Zach Tarkir 4+2= 6 poäng / Joakim Nettelbladt 2+4= 6 poäng

Tekningar
Jacob Berglund 56,55%

Plus/Minus
Bäst: Ted Nilsson / Mattias Nilsson / Joel Johansson +1
Sämst: Jacob Berglund -14

Power Play: 8,33%
Box Play: 88,50%

Matchens Trojaprofil
97% i räddningsprocent i senaste matchen och 96,77% i senaste matchen mot Djurgården! Det råder ingen tvekan om vem som är kung i stan, Christofer Bengtsberg!

Borta från spel ikväll är Bagarn och Martinsson. Läget är för mig något oklart om hur det är med Nielsens feber och Erikssons skada. Men antagligen kommer de till spel!


1 kommentar

    • Finnen on 8 december, 2013 at 12:47
    • Svara

    Berglund -14… Långt ifrån ok!

Kommentera

Your email address will not be published.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud