Malmö 3-2str Troja


Samma senario som utspelade sig i fredags mot Rögle, utspelade sig idag igen. Troja startar piggt och genomför två väldigt bra perioder där man går upp i ledning till 2-0! Men sedan faller man tillbaka på precis samma sätt som man gjorde i fredags och rädslan för att förlora blir större än viljan att vinna och man genomför en inte så bra sista period där man tappar till 2-2 och sedan förlorar på straffar.

Visst Malmö gör kanske inte heller någon av sina bästa insatser de två första perioderna, utan spelade rätt bekvämt, för att sedan i tredje skruva upp på tempot, till följd av att Troja tillåter dem att göra det genom att lägga sig alldeles för mycket på försvar, till ett tempo som inte Troja orkar med. Inte att försvara sig emot i 20 raka minuter iallafall.

Power play spelet som var på uppgång i fredags mot Rögle var helt under isen idag. I tredje perioden får man två power play med chansen att göra ett tredje mål, men trots det får man endast iväg tre skott på hela tredje perioden! Känslan är att man hellre spelade säkert och fick tiden att gå de två minuterna än att försöka gå för trean, vilket garanterat skulle kunna punktera matchen!

Man har gjort samma misstag så många gånger förut den här säsongen, det fungerar inte att ständigt lägga sig på försvar för att försvara en 1-0 eller 2-0 ledning när mer än halva matchen återstår. Det måste vara mer balanserat.

Ett stort utropstecken i sorgen är Victor Kokman som kliver in nästan helt utan någon erfarenhet av seniorhockey och storspelar som en ärrad veteran! Han räddar 44 skott ikväll och är när allt kommer till kritan en av de största anledningarna till att Troja får med sig en pinne ikväll!

21:57 0-1 Bartalis (Gustafsson, Pavlin)
26:18 0-2 Eriksson
46:07 1-2 Hetta (Olsson, Viksten)
56:43 2-2 Tenute (Olsson, Persson)
Straffar 3-2 Tenute
Skott: 46-18
Publik: 4547


4 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

  • Finnen on 17 december, 2013 at 00:13
  • Svara

  Dags att göra allt för att bli av med Leidborg!!
  Skriv på här http://www.skrivunder.com/bortmedleidborg

  • LHC on 17 december, 2013 at 11:02
  • Svara

  Det som gör en mest ledsen är att Ledningen säger att man är glada för en poäng i Malmö alla dagar i veckan. Tyvärr är det att släta över misslyckandet. Man blundar för problemet. Man vägrar erkänna sina egna tillkortakommande och man raljerar med de som har en negativ åsikt ang. säsongens spelmässiga fiasko.

  Ledande personer försöker desperat dra ner förväntningarna genom att säga att publiken inte ska förvänta sig mer av detta mediokra lag. Man är uppgiven från ledarhåll och skyller på avsaknad av spetskompetens. Och genom detta sänker man retroaktivt sina egna spelares självförtroende.

  Man undervärderar publiken och idiotförklarar de som har en avikande åsikt som icke hockeykunniga, som inte ser helheten.

  Ett stort plus till bloggen, som trots en misserabel säsong, håller en god ton och faktiskt refererar till det som flertalet av de 15000 på publkikplats faktiskt ser.

  1. Mycket bra skriver! Håller med till fullo!

   • kungtummen on 17 december, 2013 at 15:54
   • Svara

   WORD!!!

Kommentera

Your email address will not be published.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud