Asplöven 5-1 Troja


”Mardrömsresan, Haparanda tur och retur”… Så står det på en banderoll på ena kortsidan i Arena Polarica uppe i Haparanda. Och det var precis så det blev för Troja i afton. Och det blev också dagens sanning.

I lördags tändes ett hopp hos oss supportrar och många var hoppfulla och förväntansfulla inför kvällen, men efter en slö halvdan insats med ett för snällt anfallspel och en Kokman i kassen som inte hade en av sina bättre dagar inkasseras en förlust och mardrömsresan retur kan påbörjas för det är nya tag som gäller redan på onsdag hemma mot Timrå. Vilket blir på grund av den långa resan lite som en bortamatch på hemmaplan.

Troja gör en stabilt jämndålig (om man får säga så) match och låter siffrorna rinna iväg lite väl enkelt. Kokman borde kanske tagit något av målen men det är förstås enkelt att säga i efterhand. För det i kombination med för dålig trafik framför kassen, för saktfärdigt spel och framförallt onödiga utvisningar gör det alldeles för enkelt för Asplöven att ro hem segern.

Största problemet tycker jag låg i att Trojas trafik framför Asplövens målvakt var alldeles för klen och att man därför tvingades skjuta alldeles för många alibiskott.

Att vika sig några procent är förödande i dagens hockeyallsvenskan.

Dock måste man berömma Asplövens tekniska spel, speciellt Olov Lundqvist som stod för en riktig delikatess när han stod för en soloprestation och åkte från egen kasse till Trojas kasse och la in 3-0.

I Troja vill berömma Henrik Eriksson och Isvan Bartalis som var väldigt pigga och vågade utmana. De stack ut ur mängden idag och borde fått utdelning för sitt jobb. Men idag var det bokstavligt talat stolpe ut.

09:20 1-0 Näslund (Fagerudd, Dahlroth)
18:12 2-0 PP Trebucco (Porsberger, Bejmo)
21:47 3-0 Lundqvist (Lassinatti)
44:39 4-0 Olsson (Lundberg)
55:42 4-1 Nielsen (Dyk)
59:47 5-1 Lundqvist (Olsson, Porsberger)
Skott: 39-34
Publik: 1112


Kommentera

Your email address will not be published.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud