Tre spelare på Try-out.


20140206-113308.jpg

En sak Jerry inte kläckte ur sig när jag frågade honom om supporterspelaren tidigare i veckan släpptes idag. Det är att Troja bestämt sig för att kalla in tre lirare från Halmstad i division 1 för provträning idag och imorgon.

Spelarna det handlar om är backen Philip Matinsson, som har kontrakt med Troja men varit utlånad till Halmstad hela säsongen, samt forwardsen Olle Liss och Sebastian Kölzow.

Martinsson avslutade förra säsong med sex matcher med Troja och gjorde det tillräckligt bra för att få ett kontrakt. Dock var konkurrensen för stor när väl serien drog igång och han lånades ut till Halmstad igen. Där han spelat fram till nu, när han får en ny chans att slå sig in i Trojas lag när en del skador härjar på framförallt backsidan.

Han är 21 år, är från Göteborg från början och har gjort 7+12 poäng på 30 matcher för Halmstad den här säsongen.
http://www.eliteprospects.com/player.php?player=13163

Olle Liss är även han 21 år gammal och kommer från Dalarna. Är högerfattad och har spelat många år för Leksands olika juniorlag plus två A-lagsmatcher innan han inför förra säsongen tog klivit till division 1 och Halmstad. Där han i år blivit en stor målskytt med 18 mål och 11 assist på 38 matcher. Relativt tung spelare.
http://www.eliteprospects.com/player.php?player=20392

Den tredje liraren Sebastian Kölzow är även han högerfattad forward och något äldre än Martinsson och Liss, Kölzow är 25 år och är inne på sin fjärde säsong i Halmstad. Där han de senaste två åren varit lagkapten. Stabil 30-poängspelare, men har aldrig provat på högre seriespel än division 1.
http://www.eliteprospects.com/player.php?player=9919

Jag vill önska alla tre ett stort lycka till att försöka ta en plats i Troja inför slutspurten! Tre riktiga wild cards!


Kommentera

Your email address will not be published.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud