Tom Zanoski blir supporterspelaren!


Trojasupports insamling där målet var att samla ihop 100.000kr lyckades! Och igår kväll bar det frukt när Troja tillkännagav vem supporterspelaren blev. Valet föll på 29-åringa Tom Zanoski som närmast kommer från Linz i den österrikiska ligan. Men har innan dess spelat för både Klagenfurter, som han blev österrikisk mästare med ifjol tillsammans med f.d trojanen Florian Iberer, och innan dess har han lirat två år för kroatiska Medvescak Zagreb i samma liga.

Zanoski är född i Kroatien men är uppväxt i Kanada och har spelat 125 matcher i den österrikiska ligan och gjort 34+28 poäng på dessa matcher. Han har även en historia med 44 AHL-matcher vilka han gjort 4+8 poäng på.

Zanoski är en vänsterfattad forward som är relativ liten till växten. Endast 180cm lång och 84kg tung. Han statiskik med ca en halv poäng per match i Österike kanske inte imponerar så där jättemycket på en. Men dömer man alla de videoklipp på honom som finns på bland annat youtube så verkar det var en spelartyp som passar bra in i Troja. En snabb kontringsspelare med ett kanon skott till dragskott! En måltjuv så att säga.

Intressant är att Troja nu har väldigt många spelare för udda hockeynationer i truppen! Man har en ungrare (Bartalis), en lett (Klavins), två slovener (Pavlin, Razingar), en halvitalienare (Rocco) och nu en kroat i Zanoski. Plus att man har brittiska Thompson som tränare! Östeuropa tycks vara melodin för Troja!

Här har ni en video på Zanoski…


3 kommentarer

  • milan stekovic on 9 februari, 2014 at 17:39
  • Svara

  Tänk att ta hit Ljungby grabbar:Jens Holmström,Linus Johansson,Pierre Nilsson Grans,Oscar
  Fantenberg(kan vara lite för dyr just nu) och många fler som är lika bra eller bättre och billigare än Zanoski.Egna talanger var är dom.Tur att det finns Ljungby Hockey,en riktig samling av egna
  talanger,där hockeysporten utövas på det finnaste set.

  1. Vill vi se professionell ishockey i Ljungby? Då blir det såhär, för ingen (förutom fanten då) är lika bra som Zanoski. Det är naivt att påstå det.

   Jens Holmström och Linus Johansson skulle säkert kunna ta en plats i Troja, och på sikt bli tongivande. Men att värva in dem som spets direkt hade varit fel och inte gett resultat.

   Det finns trots allt 8 andra Ljungbykillar plus Bartalis i truppen så snacket om köpelag är helt fel. Det är bara hockeyokunniga som påstår något sånt.

   … Tycker man nu att Ljungby Hockey innehåller talang och utövar sporten på det finaste sättet, så kanske man inte är kapabel till att ta denna diskussionen.

    • Milan on 9 februari, 2014 at 22:16
    • Svara

    Återstår att se.Har 100%koll på
    Medvescak Zagreb historia.Zanoski är ingen dålig spelare,LHK har en som liknar
    honom,kolla utv.statistik div 3.
    Holmström har en guld med Leksand J20.Bartalis spelade oförsäkrad upp till A-laget.Hur han klarade livet här upp till A-laget är en bragd för sig,det förtjänar han verkligen.Linus kommer upp sakta men säkert,då blir hans pris också högre.Hoppas att Troja klarar kontrakt,visst behöver vi bra hockey fast du inte tror att jag kan hockey.Det finns en liten positiv grej,om man inte klarar kontrakt då kan man spela träningsmatcher med LHK .

Kommentera

Your email address will not be published.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud