Inför: Troja – Mora


Säsongens näst sista hemmamatch står för dörren. I grundserien iallafall för sen väntar fem nya hemmamatcher i kvalserien för Trojas del. En kvalserie som man i och med förlusten mot Almtuna i lördags garanterat kommer få spela för att rädda det allsvenska kontraktet.

Så för Trojas del blir de fyra sista matcherna i stort sett bara träningsmatcher att spela ihop sig i inför kvalet. Med en liten morot att inte tappa plats nummer 13 åt Björklöven. Ett Björklöven som man möter nu på onsdag.

Mora som står för motståndet imorgon kväll ligger i dagsläget på den sista play-off-platsen, med en poängs marginal ner till Timrå på plats åtta.

Så läget inför matchen är det samma som det varit inför de senaste matcherna, att motståndaren har något viktigt kvar att spela om och att alla poäng är oerhört viktiga för dem. Det vill säga att de förstås har starkare motiv att sälja sig dyrt för än vad Troja har.

Men jag hoppas att det ändå finns lite revanchsug i Troja grabbarna och en lust att bjuda sina supportrar på underhållande hockey… Och varför inte lite pay back och sätta käppar i hjulen för Mora som 2011 skickade ner Troja i kvalserien genom att i slutminuterna tappa sin ledning mot Sundsvall. Den besvikelsen jag och många med mig upplevde på läktaren då, den besvikelsen kastar jag gärna tillbaka på Mora i morgon!

Håll koll på Moras nummer 36 Jerry Pollastrone som för ett tag sen värvades in från den engelska ligan (Ja, inte bara Troja värvar därifrån) för ett tag sen och blev direkt en väldigt ifrågasatt värvning. Tillochmed av engelska hockeysupportrar. Men i senaste matchen mot Karlskrona stod han för 1+1 och är totalt uppe i fyra poäng (2+2) på fem matcher!

Statistik Mora

Poängplockare
1.) Johan Alcén 12+26= 38 poäng
Jonas Westerling 6+32= 38 poäng
2.) Mattias Beck 17+15= 32 poäng
3.) Lukas Bengtsson 12+16= 28 poäng

Poängplockare (backar)
1.) Lukas Bengtsson 12+16= 28 poäng
2.) Kevin Mitchell 10+16= 26 poäng

Tekningar
Trevor Frischmon 50,25% vunna

Plus/Minus
Bäst: Johan Alcén +21
Sämst: Kevin Mitchell -11

Power Play: 22,38% (3:a)
Box Play: 82,30% (7:a)

Statistik Troja

Poängplockare
1.) Henrik Eriksson 12+11= 23 poäng
2.) Hampus Gustafsson 9+10= 19 poäng
3.) Vincent Rocco 8+9= 17 poäng
Ziga Pavlin 4+13= 17 poäng

Poängplockare (backar)
1.) Ziga Pavlin 4+13= 17 poäng
2.) Zach Tarkir 7+7= 14 poäng

Tekningar
Jacob Berglund 56,18% vunna (Johan Johnsson 56,10%)

Plus/Minus
Bäst: Henrik Eriksson +3
Sämst: Jacob Berglund -18

Power Play: 10,88% (14:e)
Box Play: 81,55% (10:a)

Trojas tre senaste matcher
0-3 mot Almtuna
0-6 mot Västerås
2-5 mot Oskarshamn

Moras tre senaste matcher
6-2 mot Västerås
4-3ot mot Rögle
4-3str mot Asplöven

Matchens Trojaprofil
En som tydligen enligt rapporter spelat bra i de tre matcher som jag missat men som inte fått utdelning för det är Tomislav Zanoski, hade varit bra och kul både för honom och oss om han kunde få stänka in ett mål eller två. Speciellt på hemmaplan!

Borta från spel är lite 50/50 men Gustafsson och Trucken var inte med i lördags.


Kommentera

Your email address will not be published.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud