Timrå 3-1 Troja


Nej, det ville sig inte denna gången heller och Troja inkasserar sin andra förlust på lagets norrlandsresa (även om Timrå knappast är särskilt norrländskt). Jag tog ”fritt” idag och laddar istället för kvalet, men vi kan konstantera man vinner skotten trots att rapporterna säger att man spelat defensivt och spelar jämt mot ett lag som kämpar för att nå play-off. Det är ett gott betyg för ett lag som ska spela i den negativa kvalserien om två veckor.

Man kan även reflektera över att man valde att matcha Kokman i mål igen, för att av belasta Bengtsberg mentalt inför den tuffa uppgift som väntat och för att göra Kokman varm och redo ifall han skulle behöva hoppa in när kvalet börjar. En sådan punkt kan så en dyrt i en sådan kort serie som kvalserien är.

Tomislav Zanoski gör dessutom mål idag igen, och det är minst lika viktigt. Han är en spetspelare som ska vara en av de större drivkrafterna i kvalet. Kan han tugga igång ordentligt och bygga självförtroende så kan det bli obehagligt för division.1-lagen.

Eftersom jag inte såg matchen ska ni få ta del av Jimmy Hamrins analys av matchen istället. Ni hittar hela här. Men här kommer också lite urklipp ur hans text, med intressanta saker ur ett Troja-perspektiv.

”Matchen i sig blev ingen bländande historia. Timrå för spelet i 50 minuter medan Troja backar hem och täcker av mitten av egen zon.”

Timrå är ett lag som gärna behöver få flygande anfall och det är svårt att få när motståndet hela tiden har alla spelare hemåt.” (En välgenomtänkt och lyckad gameplan av Thompson och Jerry med andra ord.)

”Troja var inte särskilt aggressiva i sitt försvarsspel så Timrå hade med bättre energi och mod kunna ta sig in mer och skapa mer chanser tror jag. Troja gör det dock bra. De spelar avslappnat och håller sig planen och sedan vänder de med bra fart när de får läge.”

”Troja ska dock ha heder för sin insats sett till förutsättningarna, d v s att de är klara för Kvalserien nedåt. Lagets nye coach Paul Thompson matchade laget friskt och lät heta spelare spela mer. Troja släppte aldrig matchen utan kämpade in i det sista på så sätt. Troja gör också en mycket vacker reducering med fint klapp-klapp mellan Markus Nilsson, Johan Johnsson och målskytten Tomislav Zanoski.”

11:50 1-0 Thomas Hundertpfund (Carlsson)
42:07 2-0 Didrik Strömberg (Bergström)
48:57 3-0 PP Nils Bergström (Hult, Stenqvist)
52:28 3-1 Tomislav Zanoski (Johnsson, Marcus.N)
Skott: 22 – 31
Publik: 2963


Kommentera

Your email address will not be published.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud