Inför: Troja-BIK Karlskoga


I fredags spelades omgång 51 och idag är det dags för omgång 52 och grundseriens absolut sista match! När säsongen startade så drömde vi alla om att Troja inte skulle behöva sluta spela efter 52 omgångar, vi drömde alla om play-off. Men redan efter någon månad bytes denna önskan ut till det motsatta. Att Trojas säsong absolut skulle ta slut efter 52 omgångar… Men nu står vi här trots allt och vet om att trots att det är sista omgången väntar yttligare tio nervkittlande matcher. Eller yttligare och yttligare, övriga säsongen har egentligen inte varit så nervös. Utan det har varit klart rätt länge, åtminstone teoretiskt, vart Troja riskerat att hamna. Det är lite ögonblicket vi väntat på som närmar sig. En månad som kommer att avgöra föreningens framtid.

Men innan dess ska man ta sig itu med BIK Karlskoga. Ett lag som haft en riktig bra säsong och toppat ligan vid några tillfällen men som på slutet droppat lite och nu är på väg att hamna utanför topp 3! Man har inte det i egna händer, men för att ha någon som helst chans att nå tredje platsen måste dem slå Troja. Detta samtidigt som Rögle åtminstone tar poäng mot Djurgården. Något som är fullt möjligt då Rögle fortfarande har en chans att nå femte platsen och få ett extra poäng i stundande play-off-serie.

Att BIK kommer gå ut hårt och spela på sitt gamla vanliga sätt är en självklarhet. Vilket faktiskt gör det lite till en mardrömsmatch att ha som sista match innan ett kval. För är det mot några risken för skador och avstängningar ökar så är det mot BIK.

Samtidigt som jag hoppas Troja håller sig lugna så hoppas jag man ställer upp för kamp. Mot Mora hemma senast visade man att man kan göra det, och mot Timrå i fredags gjorde man både enligt TIKaren Jimmy Hamrin och Paul Thompson en riktigt bra match, och Thompson sa själv till Troja-TV efter matchen att han inte kunde förstå hur man inte kunde få med sig poäng från den matchen. Så det kan nog bli fläkt i matchen och Björklöven, som möter Karlskrona i sista matchen, är endast en poäng bakom och det vore ju förbannat tråkigt och onödigt att tappa trettonde platsen i sista matchen.

Håll koll på: Jag förväntar mig faktiskt en grinig match och även om man knappast behöver uppmana folk att hålla ett extra öga på Daniel Wessner (det sköter han så bra själv) så tycker jag ändå att man ska göra det. För faktum är att han inte bara kan grisa och hålla på utan är också en rätt bra hockeyspelare som gör en hel del poäng. I år är han poängskörd tillräckligt hög för att leda Trojas poängliga till exempel.

Statistik BIK

Poängplockare
1.) Pathrik Vesterholm 22+23=45 poäng
2.) Ponthus Vesterholm 19+14=33 poäng
3.) Kristofer Näslund 12+20=32 poäng

Poängplockare (backar)
1.) Alexander Deilert 12+15=27 poäng
2.) Martin Thelander 5+19=24 poäng

Tekningar
Daniel Wessner 60,05% vunna

Plus/Minus
Bäst: Pathrik Vesterholm +21
Sämst: Martin Sandgren -10

Power Play: 21,79% (4:a)
Box Play: 85,50% (2:a)

Statistik Troja

Poängplockare
1.) Henrik Eriksson 15+13=28 poäng
2.) Vincent Rocco 10+9=19 poäng
Hampus Gustafsson 9+10=19 poäng
3.) Ziga Pavlin 4+14=18 poäng

Poängplockare (backar)
1.) Ziga Pavlin 4+14=18 poäng
2.) Zach Tarkir 8+8=16 poäng

Tekningar
Johan Johnsson 56,30% vunna

Plus/Minus
Bäst: Johan Johnsson +3
Sämst: Jacob Berglund -20

Power Play: 11,22% (14:e)
Box Play: 80,65% (10:a)

Trojas tre senaste matcher
1-3 mot Timrå
3-4ot mot Björklöven
5-4str mot Mora

BIKs tre senaste matcher
4-3 mot Karlskrona
1-2 mot Malmö
1-2ot mot Rögle

Matchens Trojaprofil
Tom Zanoski får bli profil igen, han har visat att han är en trashtalker och hölls sig verkligen framme mot Mora och deras Wessner-typ Johan Alcén. Det kan bli intressant och se hur Zanokski reagerar på BIK som är kända för att spela på gränsen.

Borta från spel är Gustafsson, Nielsen och Åkesson (huvudskada). Och sen kan jag även berätta för er som missat det att Trojas lån till Halmstad Philip Martinsson lånas ut till Varberg för resten av säsongen för att hjälpa dem i kvalet mot division.1!


Kommentera

Your email address will not be published.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud