Troja 2-4 BIK Karlskoga


En otippad ovanligt snäll match mot BIK Karlskoga är precis avklarad. En match BIK vinner med 4-2 men missar ändå topp 3 då Djurgården gick och vann över Rögle med hela 5-0.

Troja spelar bra matchen igenom, inte överdrivet bra men ändå OK, och framförallt stabilt, bortsett från några minuter i första perioden när både 1-1 och 1-2 kommer. Då kan dessutom 1-2-målet helt klart diskuteras då domaren av oklar anledning bestämmer sig för att kliva in och ställa sig i målgården för att få bättre sikt, och därmed förhindrar spelet, innan pucken går över mållinjen.

Men, men Troja låter sig inte nerslås utan gnetar på och gör det disciplinerat och tillsist betalar det sig när Berglund snyggt kunde runda BIKs målvakt Pogge i box play och kvittera till 2-2. Där hade man momentum i matchen, men då slänger Kokman iväg pucken lite väl okontrollerat och kommer helt ur position när Rundqvist kan lägga in pucken i princip öppet mål.

Troja gör i min mening en OK match och för att citera Thompson så är jag (och antagligen Troja också) nöjd med prestationen men inte med resultatet. Att förlora med 2-4 mot en topp 3-kandidat är inget att skämmas över särskilt inte när man hade en hel kedja plus målvakt borta från spel idag. Då får det nästan ses som ett styrkebesked inför kvalet mot division.1-motstånd.

Sen kan man ju tycka att det är märkligt för att inte säga olustigt att domaren inte hittar en enda BIK utvisning i andra och tredje perioden… Men det är ju en helt annan historia.

Noterbart är också att Daniel Wessner av alla spelare i BIK gör 2+1 idag och är högst delaktig i vinsten. Även han kan spela hockey som sagt.

Matchens lirare
*** Razingar
** Mattias Nilsson
* Trucken

07:24 1-0 PP Razingar (Pavlin, Berglund)
11:00 1-1 Wessner (Berglund)
14:14 1-2 Pathrik.W (Wessner, Ponthus.W)
44:19 2-2 SH Berglund (Zanoski)
46:52 2-3 Rundqvist (Pathrik.W, Ponthus.W)
59:08 2-4 ENG Wessner
Skott: 28-33
Publik: 1276


Kommentera

Your email address will not be published.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud