Troja 3-2OT Vita Hästen


Jag skulle kunna inledda detta inlägg med ”Troja vann säsongens viktigaste match”, men då skulle jag ljuga. För säsongens viktigaste match spelas, i och med vinsten, på lördag. Mot Björklöven. Då är det win or die för Troja.

Men man vann i dag, och att vinsten kom i OT istället för ordinarie tid spelar ingen roll. För oavsett så skulle det krävas vinst uppe i Umeå på lördag. För Vita Hästens del spelade det dock en stor roll. Den poängen dem fick med sig i och med att det gick OT så säkrade dem sitt avancemang och kommer spela i Allsvenskan säsongen 14/15.

Jag hoppar att kommentera dagens match i några större drag. Troja gör en bra match, särskilt defensivt, men Vita Hästen gör även dem en jäkligt bra match. Matchen igenom var det jämt skägg och inget lag hade något större övertag, utan de svängde lite fram och tillbaka hela tiden. Så 2-2 efter 60 minuter är fullt rättvist och godkänt.

Visst är det surt att man släppte in 2-2-målet med endast två och en halv minut kvar av matchen. I power play dessutom. Men Vita Hästen satsade verkligen allt på ett kort i det box playet och gick för att göra mål och inte för att inte släppa till ett nytt. Den taktiken kunde spricka och i så fall skulle det varit 3-1 till Troja, men idag lyckades man och det blev 2-2 istället.

De enda man egentligen skulle kunna klaga på är att man inte kom in framför kassen och högg på returerna så mycket, utan blev utpressade i hörnen av Hästen-backarna. Brage i Vita Hästens mål var minst sagt darrig och mer backskott och att hugga på returerna hade kanske varit effektivare. Men samtidigt var Hästen duktiga på att just hindra detta från att hända.

Det är bara att fortsätta gnugga på, för på lördag klockan 16:00 smäller det. Det är då de avgörande 60 minuterna om Troja ska fortsätta vara en allsvensk förening eller ej avgörs. Psykologiskt sett har man ett övertag, man har allt att vinna och inget att förlora medan Björklöven praktiskt taget har allt att förlora.

Matchen Lirare
*** Bengtsberg
** Berglund/Tarkir
* Edman

Tabellen Just Nu!
1.) Vita Hästen 20p +12
2.) Björklöven 18p +5
—————-
3.) Troja 16p +/-0
4.) Tingsryd 10p +/-0
5.) Kallinge 9p -8
6.) Piteå 8p -9


6 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

  • Vedis on 4 april, 2014 at 00:00
  • Svara

  Men snälla nån! Den poängen Hästen tog i Ljungby var ju skit samma, då Löven o Troja inte kan gå upp tillsammans.

  1. Målskillnad hade gått. Även om det var långsökt. Varför tror du annars Hästen själva väntade att fira avancemanget till igår.

    • Vedis on 4 april, 2014 at 22:08
    • Svara

    Snälla Elias. Troja o Björklöven möts ju i sista. Finns inte en chans att Hästen skulle missa. Både Troja o Björklöven kunde omöjligt gå upp tillsammans.

    1. Det kunde du berättat för Hästen innan matchen så hade dem sluppit kämpa och fira i Ljungby… Du har missat en aspekt Vedis.

      • Vedis on 5 april, 2014 at 00:47

      Sant. Jag ger mig. Men som du skrev innan, väldigt långsökt.

  • Lindbacken on 4 april, 2014 at 06:48
  • Svara

  Tror inte Troja har en chans mot Löven borta,de har tyvärr sabbat sin Allsvenska plats genom de 2 oansvarigt genomförda matcherna hemma mot Piteå o Kallinge 6 points dår o allt hade varit klart.Men lycka till, kan nog behövas 4-1 till Löven är mitt tips.

Kommentera

Your email address will not be published.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud