Arenabygge på tapeten igen…


1111

Turerna har varit många kring ett nybygge eller en renovering av Sunnerbohov. En planering och kostnad Ljungby Kommun mest tycks vilja skjuta på framtiden men som Trojas styrelse, som tvingas arbeta i lokalerna som är i akut behov av en renovering, har insett för längesen att något måste göras för att Troja ska kunna konkurrera på en högre nivå.

I höstas/somras var man på god väg att få igenom ett förslag. Men finansieringen av projektet sprack. Mycket tack vare en enorm tight tidpress från kommunen.

Men nu är ett arenaprojekt på tapeten igen. Ni som har smålänningen har säker inte missat det, men för er som inte har den så avslöjade dem igår att Trojas tillsatta Arenagrupp lagt fram en ny plan på en finansiering av en renovering.

Arenagruppens förslag är att Troja ska låna 89 miljoner av Ljungby Kommun över 33 år med en ränta på 3,3%.

Skissen på hur de nya Sunnerbohov i så fall skulle se ut släpps i detalj den 2 juni på ett kommunmöte. Men planerna uppges vara liknade den skiss som släpptes i sommars.

20130904-152859.jpg

Läs mer om planerna på Smålänningens hemsida.

Att kommunen gärna inte lägger några pengar på ett arenaprojekt har dem ju visat tidigare. Men det börjar mer och mer närma sig ett positivt besked. För nyligen tillkännagav man att man lägger 40 miljoner på en renovering av Lagavallen (sagt nej till mindre siffror till Troja tidigare), dessutom är Sunnerbohov i ett akut behov av en renovering. Ett behov som inte kan skjutas på framtiden hur länge som helst. Och för det tredje är man mycket väl medvetna om att ett nej inte kommer få Troja att sluta jobba på nya förslag och vara på och tjata på kommunen. Dessutom innebär detta förslaget att man får tillbaka de pengarna man satsar.

Emot förslaget talar att lånet ska betalas tillbaka på det ofantligt långa tiden 33 år, den nya arenan lär knappast stå sig modern så länge. Även att driftkostnaden närmare kommer fördubblas från 6,4 miljoner till 11-12 miljoner för kommunen talar emot.

Den 2 juni eller där omkring vet vi mer!


Kommentera

Your email address will not be published.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud