Uppdatering rykterna.


Just nu händer det inte mycket kring Troja. Det har faktiskt varit knäpptyst nu ett tag, inte ett ända nytt rykte. Så jag tänkte gå igenom alla rykten som hittills hörts under silly season…

Vi kan börja med det som redan är klart från förra årets trupp.
Andreas Lundin kommer inte fortsätta i Troja utan kommer gå ner en serie för att få mer förtroende och utvecklas som spelare.

Robin Dahlström har lämnat för Örebro i Elitserien och Patrik Kannerling kommer antigen försätta som U16-tränare i Troja eller försätta i division 1 där Halmstad är det hetaste alternativet.

Även Calle Gustafsson kommer lämna Troja. Troja vill inte erbjuda något nytt kontrakt. Djurgården verkar vara den mest aktuella adressen.

Talangen Anton Johansson är det oklart vad det händer med, men svaga rykten i vintras sa att någon Eliteserie klubb var intresserade av honom till sitt juniorlag. (EDIT: Blev klar fö HV71 J20 lag under tiden jag skrev detta, haha)

Istvan Bartalis, Mikael Ahlén och Robert Dowd vill Jerry alla behålla. Istvan har han sagt flera gånger att dem är nära med men än så länge har ingen påskrift kommit. Anledningen till det är dock oklar. Ahlén och Dowd vill Jerry som sagt behålla men de själva har inte Troja som prio ett, utan Ahlén som ska bli pappa igen vill flytta närmare släkten i Stockholm och där är Djurgården verkligen det hetaste alternativet. Charles Berglund sportchef i Djurgården har sagt att man är intresserade men inte erbjudit nåt kontrakt ännu.

För Dowds del har ryktena sagt att han och i synnerhet hans fru inte trivdes så bra i Ljungby och vill flytta tillbaka till England, Sheffield Steelers är den mest troliga klubben. En rik klubb som vill knyta till sig flera av de stora namnen i brittisk hockey. Dowd har även spelat där tidigare och hans fru är därifrån.

Jerry har sagt att man inte kommer invänta några definitiva beslut från dessa spelare utan man har reda börjat leta efter ersättare.

Angångne Justin Kelly så har Jerry sagt till mig att dem är jätteintresserade av en spelartyp som Kelly, men dem har inte i dagsläget råd med Kelly eller liknade spetsspelare. Man hoppas öka antalet säsongskortsköpare och KLUBB48 medlemar för att få råd meden sådan spets.

Rykten! De absolut hetaste ryktet är Filip Owesson och Hampus Gustafsson från Tingsryd. Dessa två spelare ska Jerry själv ha sagt under ett funktionärsmöte att dem vill ha in i truppen. Vore två bra ersättare till Calle och Ahlén.

Andra lite lösare rykten har annars varit Ziga Pavlin, Cragie Peacock och Jordan Smotherman. Dock så känns det som tre väldiga långskott då Pavlin ska ha bud från Elitserien och flera Allsvenskaklubbar. En av dessa klubbar ska vara AIK.

Peacock har Smålänningen vid flera tillfällen påpekat som aktuell för Troja, dock så säger en engelsk källa att han ska vara muntligt överrens med en klubb i Italien.

Smotherman däremot är en gåta… Han var först klar för Örebro sades det, för att sedan sägas vara klar för Södertälje. Har dessa klubbar dragit sig ur? Eller vad väntar han på? Och är han verkligen aktuell för Troja? Känns som en dyr lösning för att vara Troja, särskilt med tanke på intresset kring honom.

Avslutningsvis kommer två stycken rena spekulationer från min sida… Det handlar om Nicklas Enberg och bröderna Rodman

Enberg är ledig på marknaden, han är en bra back och känner Troja sedan tidigare. Ville hit ifjor men Troja sa då nej. Nu letar dessutom Troja efter en sista back, kan inte Enberg vara aktuell då?

Bröderna Rodman… I en slovensk artikel som jag försökte översätta med Google Översätt sa om jag förstod det rätt att både Pavlin och dessa bröder Rodman var aktuella för Sverige och gärna ville spela i samma klubb. Pavlin har kopplats ihop med Troja, skulle Rodmans också kunna vara aktuella då?


4 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

  • Johan on 29 april, 2013 at 19:46
  • Svara

  Många intressanta synpunkter där ang Trojas silly season . Jag kan väl tycka att det är bättre o lägga lite mer pengar på ex Rodman bröderna och Pavlin än att gå all in på Kelly. Känns som en mer kostnadseffektiv lösning om man sprider pengarna på mer än en spelare.

  Jordan Smotherman vill jag absolut inte se i Troja, divigare spelare får man ju leta efter. Det är möjligt att killen gör en hel del poäng men så fort det bär emot lite så viker han ner sig fullständigt. Ingen karaktär där inte, och det såg man ju inte minst i Kvalserien där han enligt dom flesta Taifare var helt osynlig i matcherna. Bättre att investera pengarna på en spelare som Hampus Gustafsson då om man nu ska plocka någon från Taif lägret.

  1. Intressanta synpunkter. :-)

  • Johan on 29 april, 2013 at 20:02
  • Svara

  Undra vad spelarbudgeten ligger på till kommande säsong? Lite oroväckande ändå att det verkar saknas pengar till en spelartyp som Kelly.

  1. Resekostnaderna till Timrå och Umeå tar nog den kostnaden.

Kommentera

Your email address will not be published.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud