Dennis Fröland klar!


Trojas femte back blev klar ikväll. Ett namn som inte nämnt i ryktesvägar överhuvudtaget. Dennis Fröland är hans namn och han är född i Stockholm, vilka han också spelat TV-pucken för, men är fostrad i Brynäs organisation där han vunnit SM-guld för U18.

Men han kommer här senast från två raka säsonger i Västervik i division.1 där han varit en starkt poängplockare med 14 mål, 45 assist och totalt 59 poäng på 84 matcher. Förra säsongen kom han fyra i Västerviks interna poängliga och han var lagets poängstarkaste back.

Han är högerfattad och relativt kortväxt (176cm) och benämns som en teknisk offensiv back. Spontant så känns det som att han skulle kunna vara ersättaren till Victor Amnér. Beskrivningen av Fröland liknar väldigt mycket det vi fått se av Amnér.

Trots sina offensiva utflykter och att han enligt Swehockey varit uppsatt som forward så har det inte påverkat hans plus/minus-statistik negativt. Utan han hade förvåndasvärt stabila +34 där ifjol.

En potential publikattraktion i vinter?


1 kommentar

    • Röda bär on 9 juni, 2014 at 22:55
    • Svara

    Tittar man på Eliteprospects (http://www.eliteprospects.com/player.php?player=4453) så verkar det vara en spelare med en stabil utveckling. 29 assist på 45 matcher och 8 mål. Mycket bra för en back! Då är det ”bara” målvaktsfrågan som fortfarande är den stora frågan…

Kommentera

Your email address will not be published.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud