Jämförelse: Produktion per spelare Del 2


Nu har Andreas Magnusson varit i farten igen. Denna gång med samma sorts statistik som i tisdags, fast nu gällande ALLA lag i division.1 Södra! Han har även lämnat en analys om sitt arbete och vad man kan utläsa ur siffrorna i excel-filen. Samt ett tabelltips inför den stundande säsongen. Ett tips innehållande en skapligt vågad första placering, då de laget fortfarande inte har någon målvakt.

Hur som helt så finns analysen och statistiken i urval nedan. Men vill ni ta en närmare titt på siffrorna i de olika lagen så får ni ladda hem excel-filen till er dator. Filen hittar ni här: https://onedrive.live.com/?cid=58DFDF11677A7F07&id=58DFDF11677A7F07%21134

För att se bilderna bättre, klicka på dem så öppnas dem i ett nytt fönster.

”Jag har gått igenom alla Trojas motståndares nya lagformationer inför säsongen 14/15 och tittat på var de spelade i under säsongen 13/14 och plockade denna statistik från www.eliteprospects.com och satte ihop respektive lags trupp. Det är alltid vanskiligt att bara titta på en säsong (tillfälliga dippar, skador etc.), men det ger ändå en hint om hur konkurrensen kommer vara i HockeyEttan Södra säsongen 14/15. Dessutom är det här ju bara statistik på antalet assist och mål per match. Hockey är så mycket mera än så, men vi tittar ändå på vad man kan utläsa av historiken..

Troja:
Den enda spelaren i Troja som spelade i div1 förra säsongen var Alexander Edström. Övriga spelare har antingen spelat i en utländsk liga, division 2 eller (största delen) i Allsvenskan. Det borde innebära att Troja har ett slagkraftigt lag. Om man i då istället tittar på kvoten för antalet mål per match, antalet assist per match samt totalt antal poäng per match och sorterar det på det sistnämda oavsett i vilken division spelaren spelade förra säongen så ser topp20 ut så här:

sta

De grönmarkerade cellerna indikerar som spelaren ligger över genomsnittet för alla spelarna eller inte. Genomsnittet för alla spelarna är:

tot

Antal spelare per lag på denna topplista:
HC Dalen: 5 spelare
Troja-Ljungby: 4 spelare
Varberg HK: 4 spelare
Tingsryds AIF: 3 spelare
Helsingborgs HC: 1 spelare
Kristianstads IK: 2 spelare
Nybro IF: 1 spelare

Lag som saknar spelare på denna topp20:
Halmstad HF
IK Pantern
Kallinge/Ronneby
Mörrums GoIS IK
Olofströms IK

Nu är det ju så att det i många fall inte går att jämföra spelare mellan divisioner, så jag gjorde om samma lista igen, fast nu med spelare enbart från division 1. Då fick jag fram:

Alla

Antal spelare per lag på denna topplista:
Kristianstad: 6 spelare
Tingsryds AIF: 4 spelare
Kallinge/Ronneby: 1 spelare
Nybro IF: 1 spelare
Halmstad HF: 3 spelare
IK Pantern: 4 spelare
Mörrum GoIS: 1 spelare

Lag som saknar spelare på denna topp20:
Troja-Ljungby (beror på att de mestadels har allsvenska spelare)

HC Dalen (de kommer ju från division 2, så det är naturligt. Här är anmärkningsvärt att de bara har 4 spelare som har erfarenhet från division 1 från förra säsongen)

Helsingborgs HC (låg dåligt till även när man tittar på oavsett division i förra bilden. Tuff säsong 14/15?)

Olofströms IK (hade bara med en spelare med i topp20 oavsett division. Kan nog få en tuff säsong 14/15)

Varberg HK (de kommer ju från division 2, så det är naturligt. Här har de 5 spelare med erfarenhet från division 1 från säsongen 13/14. Kan bli en tuff säsong 14/15)

Om vi även tittar på totala lagrankingen, så träder denna bild fram:

Alteam

Här hamnar alltså HC Dalen och Varberg HK i topp. Mycket missvisande eftersom att de lagen spelade i division 2 förra säsongen. Vad som är intressant är dock att Troja ligger bra till och att det är 3 lag som ligger på samma snitt avseende poäng/match (Tingsryds AIF, Troja-Ljungby och Kristianstad). Därefter följer det 5 lag på samma snitt avseende poäng/match, medan Nybro och Olofström sladdar i tabellen. Intressant är också att Tingsryd har gjort överlägset flest poäng förra säsongen givet truppen för 14/15 (537 poäng jämfört med Kristianstads 471 poäng). De lär med andra ord vara med och fajtas om förstaplatsen i grundserien.

Att Nybro och Olofström nog får det svårt tillsammans med HC Dalen och Varberg bekräftas ju också av det jag skrivit innan, så de 4 lagen kanske tillhör botten när HockeyEttan Södra säsongen 14/15 summeras. Både Olofström och Nybros trupper ser lite tunna ut, så de bör hamna i botten.

Helsingborg, Halmstad, IK Pantern och Mörrum hamnar ovanför, medan Tingsryd, Troja-Ljungby, Kristianstad och Kallinge/Ronneby gör upp om de 4 första placeringarna.

Tips slutabell blir HockeyEttan Södra 14/15 blir alltså:
1. Troja-Ljungby
2. Tingsryd
3. Kallinge/Ronneby
4. Kristianstad
5. Helsingborg
6. Halmstad
7. IK Pantern
8. Mörrum
9. HC Dalen
10. Varberg
11. Olofström
12. Nybro”


3 kommentarer

  • Röda bär on 12 juni, 2014 at 15:52
  • Svara

  Ja, vi får se om det blir anledning till att revidera Trojas placering i tabellen beroende på vilken/a målvakt/er de kommer ha.

  Kan också tipsa om att Troja har en intervju på deras hemsida med senaste nyförvärvet Dennis Fröland:
  http://www.troja-ljungby.com/nyheter/troja-tv-med-dennis-froeland

  • Justme on 12 juni, 2014 at 19:49
  • Svara

  Ingen rolig läsning om Berglund.
  Trevligt av honom att tala om det såhär sent. Seriös spelare, får man nog erkänna

  1. Nåja, han har sagt samma sak sen april. Men Troja vill inte släppa gratis

Kommentera

Your email address will not be published.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud