Jacob Berglund lämnar Troja!


Det har ryktats om det i veckor, och jag gav er en hint om det i förra veckan, men idag bekräftar Berglunds agent Gunnar Svensson att Berglund inte kommer spela med Troja i vinter.

Orsaken är att han inte vill gå ner en division och lira hockey i ettan. Vilket innebär att Troja tappar sin potentiella första center och mest välmeriterade spelare.

”Jacob har uttryckt en vilja att inte spela vidare med Troja i ettan” meddelar Gunnar Svensson till Smålänningen.

Han berättar även att det mest troliga scenariet är att Berglunds nya klubb får köpa ut han från Troja.

En personlig tanke är förstås att det är ett tråkigt besked, då Berglund skulle kunna bli laget mest betydelsefulla. Men samtidigt är det inte värt att tvinga kvar någon i klubben. Särskilt inte när Berglund tidigare år visat upp en lite sisådär inställning och flera gånger kommit oförberedd till höstsäsongen. Inte minst ifjol.

Köps han ut, frigör de dessutom en del pengar för ett nyförvärv.


6 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

  • Röda bär on 12 juni, 2014 at 23:30
  • Svara

  Tråkigt, men i det här läget svårt att veta vad det kommer att innebära för Troja.

  Det märkliga är ju ändå att man skriver på för en nerflyttad klubb som Troja och sedan ångrar sig, för det är ju det han i praktiken har gjort. Känns som han inte vet vad han vill, och precis som det står i inlägget, tror jag det finns en risk att det går ut över Jacobs motivation.

  Tittar man då tittat på på topp20 förra säsongen gällande poängtoppen (http://stats.swehockey.se/Teams/Info/PlayersByTeam/4915#IF Troja/Ljungby) så ser man att det nu bara är 5/20 spelare är kvar i truppen (Mattias Åkesson, Daniel Karlsson, Mattias Nilsson, Markus Nilsson och Ted Nilsson.

  Tittar man på topp10 så har det blivit nästan så dåligt det kan bli: bara 1/10 är kvar (Mattias Åkesson – plats 5). Kan tillägga att titta man på truppen inför säsongen 14/5 så ligger inte Mattias Åkesson inte ens över medel för antalet gjorda poäng som den nya Trojatruppen gjorde säsongen 13/14 i respektive klubbar.

  Källa:
  http://www.trojakollen.se/?p=2450

  Med andra ord kan man klart betvivla Trojas möjlighet att vinna HockeyEttan Södra säsongen 14/15, vi kanske får vara glada om de kommer topp4!? Vi får se om de sista platserna som skall fyllas i truppen kan förbättra Trojas möjligheter…

  1. Berglund skrev inte på något kontrakt efter nedflyttningen. Hans kontrakt skrevs förra våren och gällde över två år. Alltså även över nästa.

    • Röda bär on 12 juni, 2014 at 23:43
    • Svara

    Må så vara, men efter en nedflyttning så är det ju en annan femma eftersom förutsättningarna inte är samma. Jacob och Troja var ju överens, iaf om man läser det här inlägget du skrev den 20 maj:
    http://www.trojakollen.se/?p=1521

    ”…Trojas nykelspelare Jacob Berglund inte varit med och tränat med resten av laget. Spekulationerna har varit att han varit på väg bort från klubben, även om jag tidigare berättat att han kommit överrens med Troja om att fullfölja sitt tvåårsavtal.”.

    Jag kan inte tolka det på något annat sätt än att han nu har ångrat sig. Vi får väl se vad Jacob själv säger om saken. Någon intervju i någon tidning el dylikt lär det väl bli vad det lider.

    1. Ja, jag tror (så här i efterhand) att Sportgruppen hoppades att han skulle ändra sig.

  • Justme on 13 juni, 2014 at 09:09
  • Svara

  Smålänningen skrev ju en artikel igår på morgonen, där tränaren pratar om att han inte vet vad Berglund gör, men förutsätter, att han tränar på egen hand och ansluter till truppen snart.
  Senare på dagen skriver de artikeln om att Berglund sticker och enligt hans agent, har de haft kommunikation hela tiden om vad som gäller.
  Känns ju inte så, eftersom, skall man tro på tränaren, så visste inte han alls, att Berglund har intentioner att lämna Troja.
  Jag menar, antingen så har inte sportgruppen fört vidare info till tränaren, eller så är Berglund/Hans agent de, som inte alls fört samtal med sportgruppen.

  ”Ryktet går att centern Jacob Berglund inte dykt upp ännu på träningarna?
  – Det stämmer. Men jag utgår från att han sköter träningen på egen hand. Han har kontrakt med Troja och jag räknar med att han finns med på isen den 4 augusti, lugnar Pelle Svensson.”

  ”– Jag har haft en bra dialog med Mikael Larsson i sportgruppen och de vet var vi står. Jag tror det löser sig på något vis. De har ju ingen nytta av Jacob i truppen om han inte vill spela för dem.”

  De här 2 uttalandena går ju inte ihop riktigt och jag måste säga, tenderar att tro på tränarens och inte agentens uttalande, med andra ord, har de letat efter annan klubb och nu finns det förmodligen en öppning, som gör att de är tillräckligt nära en övergång för att våga tala om för Troja, att Berglund sticker.
  Skulle inte förvåna mig om övergång bekräftades inom ett par dagar.

  • Vedis on 13 juni, 2014 at 14:14
  • Svara

  Agenter ska man inte lita på:-)
  Undrar hur mycket dom kan få för Berglund?
  Är väl ingen jättesumma precis, men pengar är alltid bra att ha.

Kommentera

Your email address will not be published.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud