Nyförvärv till Troja och Engvall draftad!


Glada nyheter nåddes vi trojaner av sent igår kväll! Den första var att den stora talangen från Ljungby, kanske den största sen Weinhandl, Pierre Engvall blev vald i draften!

Han blev förvisso vald väldigt sent. Så sent som nummer 188 i den 7:e och sista rundan blev han vald av Toronto Maple Leafs. Men det är ändå en bedrift inte särskilt många trojaner förre honom klarat av. Bland annat har verken Erik Andersson eller Oscar Fantenberg, som i vanliga fall beskrivs som Troja två större talanger, blivit valda i draften under sin ungdom.

Så det är en stor dag både för Engvall själv och Troja som förening. Ett gott betyg till klubbens juniorverksamhet, trots att Engvall förnärvarande spelar för Frölunda.

En annan kille med Troja-anknytning blev dessutom vald i draften. Även om anknytningen är minimal. Men så högt som 34:a blev Manson Mcdonald vald av Calgary Flames. Manson vars far, Brain Mcdonald, spelade en säsong för Troja i början av 90-talet.

Dessutom har Troja fått klart med ett nyförvärv! Den österrikiska 16-åringen Christof Kromp har valt att börja på Trojas hockeygymnasie till hösten. Han har under förra säsongen gjort 25 poäng på 39 matcher för Villachers U20-lag plus en match i högsta ligan för Villachers A-lag.
Ännu ett fint betyg till Troja och deras ungdoms och juniorverksamhet.

Avslutningsvis vill jag göra er förberreda på att kommande vecka kommer innebära låg aktivitet här inne då jag kommer åka iväg på en resa. Aktiviteten här inne på bloggen kommer helt att bero på min tillgång till Wi-fi.


Kommentera

Your email address will not be published.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud