Intervju: Vad tycker jag om Trojas lagbygge?


I lördags fick ni läsa om vad bland annat Jerry Andersson tycker och tänker om Troja lagbygge denna säsongen. I dag kommer del två och i den tänker jag själv, Elias Ekstrand, besvara samma frågor som de andra fick svara på i lördags. Senare ska även komma en del tre har jag tänkt, i den delen kommer personer som har koll på division.1 men som inte har någon närmare koppling till Troja att få besvara liknande frågor. För självklart svara vi trojaner med en gnutta mer hjärta än hjärna ibland.

Här kommer mina svar:

1.) Silly season har innehållit en hel del nyförvärv, några känner vi sen tidigare medan några är helt okända, vem är du mest nyfiken på inför säsongen?
– För mig är det Oskar Norlöv som är den absolut mest spännande värvningen på förhand. BOIS, Nielsen och Oscar Andersson är bra värvningar, men jag förväntar mig att de ska prestera då de varit med länge och gjort det tidigare. Norlöv däremot gör sin första seniorsäsong och är därför ett oskrivet kort. Men han har tokdominerat i Rögles J20 och i ett annat lag, som till exempel Troja, hade han kanske redan fått testa på Hockeyallsvenskan och kanske inte ”behövt” spela i ettan. Dessutom har vi ju sett förr att juniorer klarat av att gå direkt in i seniorhockeyn i division.1 och leverera, det är till exempel Linus Johansson ett exempel på.

2.) Vilken lagdel är starkast och besitter mest spetskompetens? Och hur hög klass håller den lagdelen, är den medelmåttig, hög klass i ettan eller rent av Allsvensk?
– Jag tror att de flesta är överrens om att det är forwardssidan som är Trojas absolut starkaste sida. Man kan forma tre mycket bra formationer som gör många konkurrenter i serien gröna av avund! Detta med eller utan Jacob Berglunds medverkan, som i dagsläget är något oklar.
Dessutom känner jag att man har en stabil målvaktssida, att lagen i ettan kan matcha en bra första målvakt är vanligt men att ha två bra målvakter, som Troja har, är på denna nivån ganska ovanligt!

3.) Svagast då? Vilken del i Troja bygge skulle kunna sätta käppar i hjulet på strävan att nå kvalserien och sen även Hockeyallsvenskan?
– Backsidan! ”Trucken” är en toppback på denna nivån men sedan ser det tunt ut. Edström är en risk då han haft skadebekymmer större delar av sin karriär och risken blir ännu större när det inte finns fler rutinerade backar att fylla på med utifall olyckan skulle vara framme. För Fröland har varit forward större delar av sin karriär, så hur bra är han defensivt? Och ingen vet om hur Johansson och Fernholm står sig mot seniorspelare som både är tyngre och starkare. Så för att jag ska känna mig helt bekväm behövs åtminstone en rutinerad back till!

4.) Lagbygget är idag inte helt färdigt, det fattas någon back och eventuellt någon forward, vad anser du det är för spelartyp(er) som behövs för att göra laget komplett? Har du någon eller några drömvärvningar?
– Jag skulle egentligen vilja önska mig två mer rutinerade backar, gärna av den tuffare sorten. Men eftersom jag vet att en plats ska ges till en junior så önskar jag mig en all-round back som ändå har sina största styrkor i defensiven. Till exempel som Pavlin och Tarkir har varit för Troja ifjol, och eftersom de två fortfarande är lediga på marknaden så antar jag att de är mina drömvärvningar!

5.) Avslutningvis, vad är en realistisk målsättning? Har man ett tillräckligt bra lag för att gå hela vägen eller kommer en sådan hög målsättning endast innebära besvikelse?
– Jag har tidigare sagt att jag är mer än nöjd om man bara tar sig till play-off:et, och det står jag fast vid. För man kommer åka på stryk i grundserien, man kommer förlora matcher mot lag som Varberg och Pantern trots att vi egentligen har de bättre laget. Men Troja är laget alla vill slå och Troja har nästintill ett helt nytt lag. Så att bara ta sig till allettan kan bli tufft när 12 lag slåss om endast fyra platser, men det vill jag tro Troja klarar av bara på sin talang. Men i allettan hårdnar konkurransen ytterligare så en realistisk målsättning borde, i alla fall till en början, vara att nå allettan och knipa en plats till den första play-off-rundan. Väl där är det marginaller som avgör om det bli vinst eller förlust. Men jag vill inte bortse från att man har ett djävulskt bra lag och om man skulle lyckas knyckla sig förbi alla delmål och nå kvalserien så tror jag absolut att man är ett av de lag som kniper en plats till Allsvenskan 2015! Att bara ta sig dit tror jag kan bli svårare än att lyckas i själva kvalet!


3 kommentarer

  • Röda bär on 14 juli, 2014 at 11:17
  • Svara

  Tycker meningen ”För självklart svara vi trojaner med en gnutta mer hjärna än hjärna ibland.” var lite rolig. Dubbelhjärna :-)?

  1. Tur att du är på hugget! :)

  • Vedis on 14 juli, 2014 at 11:52
  • Svara

  Så där ska in en junior som back!
  Okay, in med denna då plus två rutinerade med glöden kvar.
  Vi ska väl ändå ha mer än sju backar! Det kommer verkligen att behövas, i denna tuffa serie som det kommer att bli. Vad händer om en går sönder i början av serien?

Kommentera

Your email address will not be published.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud