Plats 12: Olofström


Plats 12: Olofström

Det tar emot att placera den lilla Blekingeklubben på sista platsen i tabellen, då Olofström är ett lag jag gillar och har varit och kollat på några gånger under den tid Troja varit uppe i Hockeyallsvenskan. Dessutom har man i år satsat på en linje som är spännande och faller mig väl in i smaken. Man har nästan uteslutande värvat från J20-lag i Superelit!

En ”satsning” som man är mer eller mindre tvingade till efter flera års ekonomiskt bakslag efter års av kapprustning mot KHK.

Man har tappat hela 191 poäng i spelarna Dan Pettersson (Västervik), Linus Johansson (Storhamar), Zach Cohen (Jegesmedve), Keegan Dansereau (Jegesmedve) och Felix Maegaard Scheel (Björklöven) samt den slovenska målvakten Matija Pintaric och den tuffa backen som har ett förflutet i Troja Daniel Bartov.

Bra spelare som inte på förhand ersatts med spelare med samma kapacitet utan som ersatts med spelare från till exempel Leksand, Djurgården, Rögles juniorverksamheter. Något som i sig inte behöver vara fel, då spelare som Scheel och Johansson kom från just juniorhockeyn när de anlände till Olofström. Men på förhand ser det inte ut att bli en roligare säsong än ifjol och redan då var man riktigt illa ute!

Flopprisk: Patrik Elfsberg, C

– Det finns egentligen ingen som har sådär jättehöga förväntningar på sig i Olofström i och med att de flesta kommer direkt från juniorhockeyn. Men Elfsberg var lagkapten i Leksands J20 ifjol och har en del förväntningar på sig att ”leda laget”. Något jag tror han kommer misslyckas med.

Utropstecknen: Oscar Malm, MV

– Förvånansvärt bra siffror i HVs J20-lag ifjol när han tog dem ändan fram till JSM-guldet. Värt att ha i åtanke att till exempel Johan Nielsen hade ungefär lika mycket rutin men sämre siffror i J20 än vad Malm har när han kom till Helsingborg och gjorde succé.

 

Målvakter: 1/5

– Visst Oscar Malm är helt klart intressant, men han har ännu inte bevisat något och de anmärkningsvärda betyget är på grund av att man bakom Malm har något som mer känns som en lösning för att den var billig och nära till hands än en back-up-målvakt.

Backar: 2/5

– Backsidan må kanske vara Olofströms mest meriterade lagdel, trots att endast tre är över 20år, men den är trots det minst sagt medioker. Spetsen är defensiva jätten Tommie Salmonsson som är tillbaka efter ett år i Mörrum och den mer offensivt lagda Jesper Olsson som även han är tillbaka efter något år på annat håll. Men även om det är spetsen så känns det som en rätt så trubbig spets.

Forwards: 1,5/5

– Forwardssidan är inte ännu komplett, det fattas uppemot tre killar. Men det verkar inte som att det kommer bli några större spjutspetsar även om det är precis det som behövs för att man ska kunna undvika bottenträsket. Man har massa juniorer som producerat halvbra med poäng i J20 så frågan är om de kan växla upp och dra ett tungt lass direkt i seniorhockeyn? Det ser tunt ut.

Slutbetyg/Prognos: 4,5/15

– Olofström faller på orutin och alldeles för tunn anfallsida. Om man ska undvika kvalspel neråt så krävs det att Oscar Malm visar sig vara överjävlig i mål och att juniorerna visar sig vara betydligt mycket bättre än gissat! Det har hänt förr, men jag anser att risken att det händer för Olofström är minimal då det fattas mer rutinerade spelare i laget som kan vara ”pappor” för de yngre. Så tyvärr slutat Olofström i botten 2014/2015.

 

 

 


3 kommentarer

  • Röda bär on 16 juli, 2014 at 16:33
  • Svara

  ”Flopprisk: Patrik Elfsberg, C”: Varför tror du att han floppar? Pga ej rutin från spel på den nivån (förutom 5 matcher i Falu IF)?

  Jag ser fram emot resten av listan!

  1. Fanns helt enkelt inget att välja på, så fick gå på magkänslan.

  • Tonny on 16 juli, 2014 at 22:36
  • Svara

  Vem är Tommie Salomonsson? Vilka är Troja?

Kommentera

Your email address will not be published.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud