Avslöjar: Berglund utköpt


Som det diskuterats här inne förut så är nu Jacob Berglund utköpt från sitt kontrakt med Troja och letar nu ny klubb. Detta enligt flera källor till bloggen.

Berglund gjorde klart rätt tidigt när säsongen var över att han inte tänkte infinna sig i att gå ner i ettan och spela. Därefter har Troja och Berglunds agent Gunnar Svensson haft långa diskussioner om en lösning för de bägge parterna. En lösning man i dagarna har kommit fram till, exakt vad den innebär är oklart men klart är i alla fall att Berglund är fri att söka ny klubb. Tidigare har Vita Hästen nämnts vara en spekulant, men det är mer oklart idag.

Berglund hade varit den perfekta första centern, men han överger skeppet. Vilket förhoppningsvis innebär att Troja är på jakt efter en ny första center. En pjäs som känns nästintill viktigare än en back.

EDIT 15:30: Sportgruppens Mikael Larsson bekräftade nyss uppgifterna över telefon. Han berättar att man har som avsikt att ersätta Berglund med en center i liknade klass och att man redan har en ev. ersättare på G. Om allt klickar hoppas han att denna spelare ska kunna presenteras redan i nästa vecka.

Han sa även att man ha planer på att värva ytterligare två backar, inte en som jag sa tidigare i veckan, och att den ena ska vara en för de första backparet medan den andra är tänkt att vara en mer utfyllnads back (topp 6). Förhoppningsvis är i alla fall två av dessa (en back och en center) klara innan försäsongen drar igång, den sista backen kan man i så fall ha lite mer is i magen med och vänta med till längre in på säsongen.


Kommentera

Your email address will not be published.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud