Sportgruppens planer


I går avslöjdade jag, tack vare pålitliga källor, att Berglund löses ut från sitt kontrakt. Uppgifterna bekräftades sedan av sportgruppens Mikael Larsson men jag känner att det han berättade för mig kom lite i skymundan eftersom det kom in så sent som det gjorde så jag väljer att ta det en gång till idag. Plus en del saker som jag glömde att förmedla igår.

Han berättade som sagt att man redan har en ersättare till Berglund (en så kallad första center) på gång, om allt går enligt planerna så hoppades han att man kan presentera denna spelaren i början av nästa vecka.

Han sa även att man hade som avsikt att värva två backar till innan man anser att lagbygget är färdig spikat. En topp2-back och en topp 6-back är planerna. En tredje back lär tillkomma dessutom men den platsen är reserverad åt en junior som ska få tävla om speltiden.

Men det väsentliga som jag glömde berätta igår var att han förklarade anledningen till att lagbygget tagit en sådan tid och att de inte är färdigt än med att marknaden med tillgängliga och realistiska värvningar är ordentligt tunn. Man ska enligt honom även haft en del på kroken under sommaren, för backplatserna bland annat, men som inte blivit av i slutändan av olika anledningar. En sådan potentiell värvning var Niklas Enberg som valde Tingsryd istället.

Men nu ska man alltså ha en första center på kroken och förhoppningar om att en av backarna ska vara värvade innan försäsongsstarten! Om det klickar så har man även råd att vänta med den sista backen och kanske shoppa på reapris eller ev. värva någon bättre än förväntat.

Jag har dessutom fått höra från obekräftade källor att man värvat bra men ekonomiskt medvetet hittills under silly season och därför har en större del pengar kvar av budgeten att spets laget med inför säsongen. Så vi supportrar kan nog ha is i magen och njuta av sommaren tillfullo, helt utan oro för vårat hockey-lag!


1 kommentar

    • Oskar on 17 juli, 2014 at 14:09
    • Svara

    Låter bra detta!:) Vi får hoppas på det bästa!

Kommentera

Your email address will not be published.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud