Har Troja chansat?


Igår morse släppte den division.1-fokuserade hockeyskribenten Mikael Mjörnberg en rankning över division.1:s 15 mest överskattade värvningar. På denna list hittar man två Troja-värvningar, otippat nog för många så är det de nya målvaktsparet Johan Nielsen och Marcus Due-Boje som han placerar så högt upp som på en femte plats!

Mjörnbergs motiveringen till denna placering är: ”Överskattade eller övertro är väl två saker som går hand i hand kan jag tycka. Jag har nämligen lite svårt att förstå att Troja/Ljungby som i övrigt bygger ett så oerhört kompetent lag nöjer sig med två ungtuppar som fortfarande har väldigt mycket mer att bevisa på den viktigaste positionen av dem alla.”

Kanske har han rätt, Troja har kanske helt felbedömt spelarnas potential. För målvaktsparet är faktiskt den enda lagdel som har en ytterst klen erfarenhet från kvalserier och/eller slutspel.  Ingen av Nielsen och Due-Boje har heller bevisat något på en högre nivå i division.1. Vilket såklart kan vara en bit oroande när målsättningen är att ta sig upp.

Nielsen som jag förmodar är uttalad första målvakt har faktiskt vid endast ett tillfälle under sina fyra år i Helsingborg tagit sig förbi grundserien och nått Allettan. Och vid det tillfället blev det respass direkt. Så att inte veta vilken nivå han håller eller om han pallar trycket när matcherna blir tätare, tuffare och mer med ”kniven mot strupen” är ett frågetecken som mycket väl kan sätta käppar i hjulet när och om Troja kommer dit.

Men till Nielsens försvar kan sägas att han visat upp mycket imponerande spel i Helsingborg som är och alltid varit ett bottenlag i ettan. Utan Nielsen hade man antaglien aldrig nått Allettan ifjol heller. Så hans avsaknad av rutin har kanske inte med honom att göra utan med hans val av lag.

Samma sak gäller Due-Boje. Han har inte heller varit om verken något play-off, kvalserie eller större slutspel och han spelade ifjol i en av division.1 svagare serier och gjorde trots det ingen supersäsong. Men han har som junior visat upp ett sjukt bra spel och haft bäst räddningsprocent och släppt in minst antal mål per match i sin serie i både U16, J18 och J20-sammanhang. Han har dessutom vunnit pris som Rikspuckens samt J18 Elits bästa målvakt.

Så någonting säger mig att dessa två killar bara väntar på att göra debut i större sammanhang, de är ju trots allt unga och vi börjar alla på noll. Men om det är redo redan nu, det får tiden utvisa. Tiden får även utvisa om det är överskattning från Trojas sida eller om det är Mjörnberg som underskattar.

Vad tror Ni?

 

 


3 kommentarer

  • Vedis on 19 juli, 2014 at 11:43
  • Svara

  Jag hade kanske mer hoppats på en rutinerad förstemålvakt, men samtidigt ska man inte förringa dessa två ungtuppar.
  Jag tror säkert dom kommer att sporra varandra och visa att jag är bäst.

  • Steven on 19 juli, 2014 at 12:04
  • Svara

  Lite kyla i magen så hade man haft Bengtsberg tyvärr..

  • Lars on 19 juli, 2014 at 21:34
  • Svara

  Om en målvakt ska lyckas krävs det bra backar och det hoppas jag det blir i Troja.Alla målvakter vill ha en Börje Salming som täcker skott vilket underlättar något oerhört och höjer räddningsprocenten..Jag tror det blir bra!!

Kommentera

Your email address will not be published.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud