Experttipset: Med Mikaela Gabrielson från div1hockey.se


Ni har fått se vad jag och andra ur Trojas supporterskara tror och tycker om laget. Det har hittills ideligen optimistiska kommentarer.

Så nu är det dags för den första delen i ”Experttipset”, en del där personer som varit med längre och har bättre koll på division.1-hockeyn i stort ge sin syn på Trojas lagbygge och deras möjligheter. I min mening är det nu vi kommer närmast sanningen, för nu läggs all supporterkärlek åt sidan och åsikterna kanske blir mer objektiva.

Först ut är Mikaela Gabrielson (@mikaelagab) som är grundare av och skribent på hockeysajten div1hockey.se.

Enjoy!

 

Troja har på grund av degraderingen fått värva nästintill ett helt nytt lag. Vilket av dessa nyförvärv är bäst anser du och vem kan ses som en ”joker”?

Det absolut bästa nyförvärvet tycker jag Johan Andersson med sin SHL- och Allsvenska rutin är. Han kommer bli viktig för laget och brukar vara flitig med poängen på Allsvensk-nivå så han ska nog kunna åstadkomma ett och annat i Hockeyettan också. Tror både Dennis Fröland och Alexander Edström på backsidan kan överraska.

Finns det någon spelare i truppen man kan ställa sig frågande till varför denna fått en plats?

– Oj bra fråga, ingen jag kan nämna på rak hand sådär.

Lagbygget i stort då… Har man underskattat kvalitén på ettan eller har man ett så bra som man vill påstå? Vilka är styrkorna och svagheterna?

– Jag skulle nog säga både och. Jag tycker man har värvat ett par bra spelare framåt som Johan Andersson, Alexander Lindqvist-Hansen och Oscar Andersson som kommer bli intressant att följa. Bakåt är fyra av fem backar nya och det kan ju vara både positivt och negativt, och som jag sa förut så tror jag att både Fröland och Edström har chans att överraska. Daniel Karlsson kommer få en stor roll på backsidan med sin rutin. Målvaktssidan tycker jag på förhand ser okej ut. Nielsen hade en bra säsong i Helsingborg förra säsongen och Due-Boje är också duktig. Tillsammans kommer man nog kunna trigga varandra varje träning och ge varandra en tuff match om att få stå.

Har man ett tillräckligt bra lag för att klara av att uppfylla det högt uppsatta målet att ta sig tillbaka till Hockeyallsvenskan direkt?

– Som det ser ut just nu och om man tittar på andra lags trupper så är jag lite osäker om det kan bära hela vägen fram. Det är ingen lätt serie man spelar i kommande säsong och mycket beror på vilken lottning man får om man hamnar i playoff. I en kvalserie kan allting hända och det är ju två extra lag som går upp i år. Jag tror att laget mycket väl kan vara med i racet om de allsvenska platserna om allt går vägen men just nu känner jag att det finns bättre lag på pappret.

Om inte, vad är det som fattas för att laget ska bli komplett?

– Sett till det hela truppmässigt så tycker jag inte backsidan ger någon ”wow-effekt” såhär på förhand och kanske hade man behövt någon till riktig poängplockare framåt. Målvaktssidan kan bli succé, men kan även gå åt andra hållet. Lite förvånad att man inte satsat på ett lite säkrare kort på målvaktssidan.

I serien vilka lag är det som kommer att konkurrera om de fyra platserna till Allettan? Vilka ska man se upp för?

– Jag tror att topp 4 kommer bestå av Troja/Ljungby, Tingsryd, Kallinge/Ronneby och Kristianstad, men Helsingborg kan vara där och nosa också.

I en eventuell kvalserie då? Vilka lag från de andra serierna är det som utmanar?

– Jag sätter ett varningens finger för Piteå, Sundsvall och Skövde. Kanske kan Hudiksvall överraska i år?

Tack för dina svar!

 

Näst på tur, Mikael Mjörnberg skribent på hockeyettan.se och Hockeysverige.se.

 

 

 

 


Kommentera

Your email address will not be published.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud