Plats 11: Mörrum GoIS


Plats 11: Mörrum GoIS

Det är dags för nästjumboplatsen och jag väljer att placera ännu ett Blekinge-lag i botten. Faktum är att vi endast behöver resa drygt två mil sydöst från jumbon Olofström för att komma till nästa lag, Mörrum GoIS. Även kallat Laxarna.

Men det smeknamnet är väl ungefär det enda roliga kring Mörrums lag i dagsläget. För i ärlighetens namn så var jag på väg att somna när jag kollade in deras laguppställning, så trist var den!

Nu börjar ni säkert spekulera i om jag har någon personlig vendetta emot Blekinge, men så är faktiskt inte fallet. För utan att spä på för mycket så skulle jag nog ändå vilja benämna Mörrum som seriens gråaste lag. De som har något vidare med rutin i laget känns mest som föredettingar och ungtupparna betvivlar jag har vad som krävs för denna nivån.

Man nåde förvisso Allettan ifjol efter ett drama i sista grundseriematch där man tog sig vidare på målskillnad över Kristianstad, men sen dess har man tappat nio spelare plus Brandon Wong under säsongen och man har i princip inte ersatt de riktigt med den klassen av spelare som man skulle kunna önska. Förutom Victor Wahlqvist från Kallinge/Ronneby då, som får räknas som en erkänd målskytt efter sina tre år med över 12 mål där.

Sen kan jag tycka att juniorerna Kim Lilja och Sebastian Manberg från Luleå respektive Skellefteå är intressanta spelare som fått en bra skolning i Sveriges kanske för tillfället bästa juniororganisationer där de presterat bra.

Men det är ungefär det materialet man har för en produktiv kedja. Sen ser det förbannat tråkigt ut.

Centern Anton Persson är lagets mest meriterade med sina tre säsonger i Allsvenskan med Oskarhamn och 70-talet matcher med juniorlandslagen, men han har aldrig blivit någon produktiv spelare i ettan.

Målvakten Mattias Pettersson från Halmstad är en halvbra målvakt i division.1 och försvaret framför honom är katastrofalt.

Så min slutsats är att säsongen 2014/2015 kommer bli en djup dalgång för Laxarna från Mörrum.

Men avslutningsvis vill jag ändå nämna att en av mina favoritspelare otippat nog spelar i Mörrum. Förr något år sen när jag var och kollade på några av Olofströms matcher som spelade en viss Hampus Klozz i deras lag. En Klozz som nu ingår i Mörrums lagbygge. Han är liten, endast 175cm och väger blott 75kg, men spelar som lika tufft och uppoffrande som Micke Ahlén (för att beskriva det bäst för er trojaner) och det är verkligen en spelstil som jag förespråkar!

Flopprisk: Victor Wahlqvist, RW

– Precis som i Olofström så finns det ingen spelare som man direkt kan peka ut med överdrivna förväntningar. Mörrum är som sagt ett väldigt intetsägande lag och det öppnar mer upp för flippar än för floppar. Men Victor Wahlqvist ha producerat förr och bör ha störst förväntningar på sig att göra det fortsatt i Mörrum. Men när man helt plötsligt är väldigt ensam kan de bli svårt att uppfylla.

Utropstecken: Kim Lilja, LW / Sebastian Wahlberg, RW

– De har producerat bra i J20. Båda med närmare 20 mål per säsong. De har dessutom testat på division.1 tidigare under kortare utlåningar och gjort det bra.

Målvakter 2,5/5

– Andremålvakten Dennis Karlsson har testat på en handfull matcher i Hockeyallsvenskan men är ändå bara på division.1-nivå på sin höjd en medelmåtta och första målvakten Mattias Pettersson har aldrig testat på högre spel men har en-två bra säsonger ifrån Halmstad med sig i bagaget och får i min mening ändå ses som en fullt kapabel målvakt sett till Mörrums visioner. Mörrums starkaste lagdel.

Backar: 1/5

– Alexander Karlsson är Mörrums starkaste kort i defensiven i vinter… Och bara det beskriver väl egentligen vilken nivå denna lagdelen håller i Mörrum. Nej, detta håller inte och det är mest en erfaren, äldre back jag saknar.

Forwards: 2/5

– Det är tunt på bra forwards i Mörrums lag. Man har som sagt Wahlqvist som den stora stjärnan och man har potential i Kim Lilja och Sebastian Manberg. Men verken Anton Persson eller Andreas Grönqvist är några förste kedjespelare, inte andrekejde heller för den delen. De två skulle dock kunna skapa en stabil tredje länk ihop med min favorit Hampus Klozz, men då fattas ändå spetsen för att man ska kunna utmana om de högre placeringarna.

Slutbetyg/Prognos: 5,5/15

– Precis som i Olofströms fall så känns det som att avsaknad av spets och orutin är det som kommer fälla Mörrum i höst och vinter. Frågan är om inte Olofström rent av kan peta ner dem ytterligare ett snäpp i hierarkin när allt väl kommer till kritan! Men jag tror Mörrum hamnar någonstans mellan 12:e och Max 8:e plats.

PLATS 12: Olofström


10 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

  • hopper on 21 juli, 2014 at 11:21
  • Svara

  Geografi är inte din starka sida, Mörrum ligger inte 2,5 mil nordväst om Olofström.

  1. Haha nej, Olofström ligger däremot 2,5 mil nordväst om Mörrum. Det är ändrat nu, tack för du uppmärksammade det :)

  • Tonny on 21 juli, 2014 at 12:48
  • Svara

  Jag skulle vilja påstå att hans sportsliga kunskaper inte hellerär något vidare. Sitta på eliteprospects och skriva en lista???

  Välkomna till div 1, vi ska väl först spela om det?

  1. Om jag skulle påstå att jag har samma koll på Mörrum som jag har på Troja så skulle jag ljuga.

   Listan är väl mest på skoj och självklart kan jag ha käpprätt åt helvete fel i mina påstående.

   Men jag skriver utifrån det jag vet och ett tecken på att ett lag är av den sämre klassen är när jag nästintill inte vet ett skit om lagets spelare på förhand.

   Spelarna i KRIF, Tingsryd, Kristianstad osv har man ju hört talas om och sett spela. Är det en slump att dessa råka räknas som favoriter?

   Nej, listorna kommer bli fler men ni verkar tydligen inte vara så vana vid strålkastarljuset här ”nere”.

   För din kommentar är av den klassiska typen när man tippar ner ett lag. ”jag är inte bitter”-kommentaren.

  • en vanlig person on 21 juli, 2014 at 14:30
  • Svara

  om vi ska vara helt ärliga, troja ser inte heller jättestarka ut och jag hoppas verkligen att mörrum krossa skiten ur er.

  • Tonny on 21 juli, 2014 at 14:48
  • Svara

  Troja kommer nog få det jobbigt om de har samma inställning som du… Både Mörrum och Olofström är två etablerade lag på den här nivån, att tippa de sist och näst sist visar ju bara på din eliteprospectsanalys.. Klassikern ”han har inte gjort många poäng, fan vad kass han är” brukar sällan stämma på den här nivån.. Du kommer bli förvånad och överraskad

  1. Överraskade är jag inställd på att bli, precis som Troja kommer få det tufft att fixa en topp.4-placering.

  2. Ni grabbar får annars gärna upplysa mig om vem eller vilka jag missar.

   Det skulle jag faktiskt uppskatta, då det skulle kunna lära mig något nytt.

  • Vedis on 21 juli, 2014 at 15:30
  • Svara

  Men kom igen va!
  Detta är ju bara en lista på vad Elias TROR att lagen hamnar på, utifrån hans egna värderingar.
  Det är väl inget att hetsa upp sig på.
  Finns säkert många lag som kommer att överraska, både positivt och negativt!
  Själv tror jag Troja får det svårt i ettan, och kommer dom till Allettan är det bra gjort!

  Sådana här listor är förövrigt väldigt kul att läsa.
  Keep on going Elias!

  • LHC on 21 juli, 2014 at 18:24
  • Svara

  Men snälla Mörrums och Olofsströmsbor :)) en lista är en lista. Det betyder ju inte att Ni kommer sist. Men i förhandsspekulationernas årstid, så kan det bli så ibland.

  Kul att läsa lite olika spekulationer innan säsong. Höjer tempen lite.
  lycka till alla lag…

  Bra Elias

Kommentera

Your email address will not be published.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud