Succéträningen!


”Pratade med Elaine Eriksson idag på TC. Det är tydligen så att detta är första gången som laget verkligen går in med hennes träning och satsar på den. Första året när Martin (Karlsson) jobbade då var det så att han skötte deras träning själv och Elaine var utanför. då sprang de långdistans intervaller 6*1 km till 15*1 km. När Ross tog över så var han mer öppen för Elaines arbete men samtidigt så ville han ha kontroll på träningen. Nu är det så att Gunnar har sagt att Elaine har fullt ansvar för träningen och att han fokuserar på det han kan ”isen”. Nu tränar de istället mer snabba övningar och springer inte mer än 50m åt gången på varje träning. Impulsivt och väldigt hårt. Elaine jobbar stenhårt på snabbheten samt explosiviteten bara. Elaine säger att springa i skogen långa sträckor är inget ishockeyspelare ska hålla på med det är explosivitet som gäller och nu ser det ut som att Troja har gett henne fullt förtroende.

Det Elaine gör i år är att fokusera mer på snabbhet och explosivitet.

Från att gå från 3 timmar som avtalet var när Ross var tränare samt att hon då jobbade full tid på TC och inte kunde ta mer timmar så kör nu Elaine 8-9 timmar i veckan med Troja. Några av spelarna hade tydligen sagt på första is passet nu att de kände sig starkare än någonsin samt att någon hade yttrat sig om att han aldrig visste han kunde skjuta så hårt som han gjorde nu.”

Denna text har jag tagit från forumet (har bett om lov) för jag tycker det är kul att höra den positiva respons av spelarna som Trojas nya mer annorlunda träning fått. För två säsonger sen sprang spelarna i stort sett bara omkring i löparspåren för att nu förtiden inte göra det över huvudtaget.

Jag vet inte hur vanlig denna sortens träning är i Sverige. Men i NHL har man kört så här i flera år. En träning som är mer specifik för hockeyspelare. En träningsform som förhoppningsvis ska ge Troja en fördel jämtemot sina konkurrenter i serien.

Avslutningsvis vill jag promota en krönika som är skriven om en Ljungbypojk! Olof Lindh. Dock handlar krönikan om Djurgården men Olofs första kontakt med hockeyn och Djurgården varit i Sunnerbohov och Troja!

Artikeln: http://www.hockeysverige.se/article/14517185/en-i-djurgardsfamiljen


10 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

 1. Forumet?? Vad är det för något forum?

  1. Kärnan. Troja Supports forum. Du kan omöjligt missat det!

   1. Jo finns det någon länk?

      • Anonym on 21 juni, 2013 at 09:04

      Tack men det går ju inte skapa ett konto?

     1. Det ska gå. Det finns en registrerar knapp precis jämte dör du loggar in.

      • Anonym on 21 juni, 2013 at 10:08

      Okej tack!

 2. Dom Som håller i sidan aktiverar ju inte kontot hur ska man göra då?

  1. Kolla din mejl. Du har aktiveringsmejlet där.

   1. Det står bara att det är inaktivt

Kommentera

Your email address will not be published.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud