Plats 10: Varberg


varberg

Plats 10: Varberg

Vi går vidare i mitt tabelltips för 2014/2015 års säsong och vi flyttar oss vidare till landets andra kust, västkusten, och nykomlingarna Varberg Vipers! Laget som spelade ur både Borås HC och Nittorp ur tredje serien och hade en av kvalseriens vassaste spelare i estländaren Andrei Makrov som stod för hela 8+6 poäng i kvalserien.

Men som det ser ut just nu så följer inte Makrov med upp och lirar med laget i ettan, men det kommer likväl finnas en koloni med ester i Varberg, hela tre stycken från den mindre kända hockeynationen finns i truppen!

Den högerfattade backen  Alexander Ossipov som varit med på hela resan från division.3 till division.1 och alltid varit en försvarsgeneral oavsett liganivå.

Han får sällskap av forwardsen Alexander Kuznetsov och  Alexei Sibirtsev som även dem har varit med sedan Varberg härjade i division.3! Och har varit minst sagt erkända målskyttar i tvåan med 20-30 mål per säsong!

Gemensamt för alla tre är att de dessutom är bofasta i det estlänska landslaget när det nalkas VM-turneringar!

Förutom dessa ester så har man en klart lysande stjärna i finlandssvensken Jari Tolsa som har över 600 SHL-matcher i bagaget och som har vunnit hela två SM-guld med Frölunda under början av 2000-talet!

På backsidan har man förutom Ossipov även värvat tre unga mycket intressanta backar som visat att de är fullt kapabla backar i division.1 tidigare. Man har värvat tuffingen Otto Jaksch från Vita Hästen, Tommi Juntunen från Tingsryd där han gjorde en mycket bra säsong som första senior och man har plockat den förre detta trojanen Phillip Martinsson från Halmstad.

En intressant backsida som toppas med en ännu intressantare målvakt i Charlie Torstensson som fått stå bakom seriens bästa målvakt i Kallinge de senaste åren men gjort bra ifrån sig när han väl fått chansen. Nu får han chansen att visa vad han går för som första målvakt!

Flopprisk: Otto Jaksch, D

– Han må räknas som en tuffing men samtidigt har han utsatts för en del kritik för att vara överskattad. Att han i sina bästa stunder kan dela ut tacklingar och få motståndarna ur balans är ett faktum, men lika ofta kan han spela över och gå bort sig för mycket i sin iver att spela tufft. Nu spelar han dessutom inte i seriens bästa lag längre, och ett misstag kan kosta laget dyrt.

Utropstecken: Charlie Torstensson, MV

– Fått stå bakom seriens bästa målvakt, Martin Pettersson, i KRIF nu i två år men fick i våras i kvalserien mot Allsvenskan stå majoriteten av matcherna och gjorde det bra

Målvakter  1,5/5

– Två andramålvakter från ifjol. Den ena från division.1 och den andra från division.2. De ha förvisso båda gjort bra ifrån sig när de väl ha spelat men får likväl ett lågt betyg på grund av saknaden av rutin. Osäkert att veta hur de står sig.

Backar 2/5

– De fyra backarna jag rabblade upp tidigare är alla bra backar på denna nivån och hade behövs i både Olofström och Mörrum som jag tippat under Varberg. Man saknar spetsen, men man har ändå en relativt bred bredd.

Forwards 2/5

– Mycket rutin här. Lagets estländare, Mattias Skog samt Emil Sätterman har producerat bra i tvåan men om det fortsätter göra det i division.1 mot mycket tuffare motstånd är en annan femma. Man har dock värvat in två spelare som kan spetsa truppen och bidra med ännu mer rutin i Mörrums Marcus Nemi och Kristianstads Kristoffer Wikner som bägge är goda för 20-30 poäng. Poäng som kan vara mycket avgörande i slutet!

Slutbetyg/Prognos 5,5/15

– Varberg har ett jämnlikt lag med Olofström och Mörrum, men Varberg har rutin i massor och är en klubb på uppgång i jämförelse med sina seriekonkurrenter i Blekinge, vilket faller mitt avgörande och placerar nykomlingen över dem på en tionde plats!

 


4 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

  • Stefan Johansson on 6 augusti, 2014 at 13:21
  • Svara

  Nu nämner inte ens Gulldén. där ser man hur mycket koll du har ;-)

  1. Pontus Gulldén, lillebror till landslags handbollsspelaren Isabella Gulldén. Berätta för mig vad men man kan nämna om honom? :)

  • Vedis on 6 augusti, 2014 at 16:43
  • Svara

  Hur kunde du glömma honom?!
  Han som har gjort så stort avtryck i svensk hockey!! ;-)

  • Jonte on 6 augusti, 2014 at 23:07
  • Svara

  15 poäng i Mörrum förra året, saftigt CV

Kommentera

Your email address will not be published.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud