Plats 9: Nybro Vikings


nybro-vikings

Plats 9: Nybro Vikings

Vi drar vidare på resan genom division.1 Södra och lämnar bottensiktet för nästa grupp i tabellen, mittenlagen. Det lag som jag tror hamnar sämst till bland de tre-fyra lagen som gör upp i mitten av tabellen är det klassiska  Nybro Vikings! Kollar man till de lägre divisionerna så är absolut Nybro en av Sveriges mest klassiska föreningar, som har spelat i både Allsvenskan och SHL!

Ifjol hade man dock en av sina sämsta säsonger genom tiderna när man tvingades kvalspela för att behålla sin plats i tredje divisionen.

Inför denna säsongen har man också tappat en del tunga namn som målskytten Sebastian Benker som gjorde 20 mål för föreningen ifjol, backen Carl Ackered och den gamle räven och Nybro-profilen Jonny Ågren som lägger skriskorna på hyllan efter en 18 års lång karriär!

Man har ersatt dem med amerikanen Jack Berger som varit kapten för Princeton i NCAA och Marcus Piispanen som är bror till Oskarshamns stjärna Arsi Piispanen.

Men man har även värvat tillbaka den gamla succé målvakten Troy Davenport som gjorde succé i laget för nåt år sedan och belönades med en plats i Allsvenska Oskarshamn där han också gjorde bra ifrån sig. Men sen åkte han på en hjärnskakning som hindrat honom från att spela ishockey i 3,5 år! Men nu är han tillbaka i Nybro-kassen och uppges vara helt återställd!

 

Flopprisk: Troy Davenport, MV

– På 3 och ett halvt år hinner man tappa oerhört mycket hockey, och med de förhoppningarna han har på sina axlar efter att varit i klubben tidigare är stora. Så det är upplagt för en besvikelse i Nybro i vinter.

Utropstecknet: Jack Berger, F

– 100 kg tung och hämtad från en av de bättre divisionerna i NCCA där han dessutom varit lagkapten. Han kommer kanske inte göra en massa poäng, men likväl tror jag han kommer göra ett stort avtryck i Hockeyettan i vinter! Om han bara kan anpassa sig till småstadlivet ute i de smålänska skogarna vill säga.

 

Målvakter 2/5

– Davenport är en duktig målvakt om han får vara frisk, men hela han är ett enda stort frågetecken efter en sån lång frånvaro från hockeyn. Back-upen Sebastian Andersson är en duglig andramålvakt, men om Davenport går sönder igen så kommer han inte kunna lappa ihop laget.

Backar 2/5

Mellström, Lindström och Karlsson är kapabla tvåvägsbackar, men annars är Nybros backbesättning relativt medioker med en topp på duglig. Men just det här med ett gäng mediokra backar är rätt synonymt med division.1. Man satsar hellre sina smala budgetar på forwards.

Forwards 2/5

– Förutom Rickard Palmberg och Marcus Piispanen så saknas det en eller två spelare som man garanterat kan lita på kommer producera poäng. Men om man bortser från det så har man i Nybro en bredd forwardssida med många rutinerad killar.

Slutbetyg/Prognos: 6/15

– Nybro har inte mycket mer spets än Olofström, Mörrum eller Varberg. Däremot så har man en bredare och mer rutinerad trupp med sina konkurrenter. Och det är just denna bredden på jämnbra spelare som jag tror fäller avgörandet att Nybro håller sig i mitten av tabellen istället för botten!

 

Plats 10: Varberg
Plats 11: Mörrum
Plats 12: Olofström

 

 


9 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

  • loket on 9 augusti, 2014 at 13:20
  • Svara

  Nybro har aldrig spelat i SHL, inte i elitserien heller. Däremot lirade man i södra Sveriges högsta serie 1968. Gör om gör rätt!

  1. SHL var mitt samlingsnamn för alla namn Högsta serien haft genom tiderna.

    • Vedis on 9 augusti, 2014 at 14:13
    • Svara

    Haha, man spelade t.o.m. två säsonger i högsta serien (SHL). :-)

    • loket on 9 augusti, 2014 at 14:17
    • Svara

    SHL skapades inte förens förra säsongen och gamla elitserien när man slog ihop nord/syd skapades säsongen 75/76. Därför är det inte korrekt att benämna det som att Nybro har spelat i SHL.

     • Jonte on 10 augusti, 2014 at 00:16
     • Svara

     En enkel fråga, är du trög?
     Han skrev ju till dig att han använder SHL som samlingsnamn för högsta serien, då spelar det ingen roll om det är SHL, elitserien eller ännu äldre än så. Så att säga att Nybro har spelat i SHL är alltså exakt samma sak som att säga att de har spelat i högsta ligan, vilket i sin tur är HELT korrekt!

      • Röda bär on 10 augusti, 2014 at 10:56

      Efter 6 kommentarer på det här inlägget kanske det är dags för en kommentar om Nybros placering?!?: Ja, framför allt målvaktsbesättningen är ju ett frågetecken i det här laget. Att vara borta från ”målvaktshockey” i 3,5 år är väl i det närmaste unikt, i alla fall på den här nivån. Backar och forwards finns inte så mycket mer att säga än vad som redan står i inlägget.

      Jag tror därför att plats 9 är rimligt. Ifall målvakten håller och resten av laget håller och (över?)presterar så kan det säkert bli 1,2 eller kanske 3 placeringar längre upp.

      • 1priamos1 on 10 augusti, 2014 at 12:11
       Author

      Det är såna här kommentarer jag älskar!

  • LHC on 9 augusti, 2014 at 15:38
  • Svara

  Om ni läser en gång till, så ser ni kanske att meningen inte syftar på att Nybro spelat i SHL.
  Utan att Nybro kan räknas som ett klassiskt lag bland en del andra som spelar/spelat i allsvenskan eller SHL..

  • Lasse on 10 augusti, 2014 at 16:53
  • Svara

  Här ser man 8 inlägg och tänker att det finns många åsikter om Priamos tippning, men inte då. Bara oväsentligt tjabb.
  Kanske dags att rensa bland posterna så man kan läsa något relevant?

  Angående Nybro så tror jag tyvärr att dom kan komma ännu längre ner, säg plats 11.

Kommentera

Your email address will not be published.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud