Tung start för Thompson!


Försäsongen här börjat lite överallt i hockeyvärlden och för vår före detta brittiska och karakteristiska tränare Paul Thompson har det hittills inneburit ett dubbelmöte mot Fredrikshamn som slutat i två tunga förluster. Först med 2-6 på bortaplan och sen följdes det upp med en ny förlust med 3-4 hemma i Aalborg igår kväll.

Tyngsta möjliga start för honom på sin nya arbetsplats alltså, men han fick ändå ett gott betyg av en Aalborg-supporter som jag bad om en åsikt ifrån igår efter matchen.

Försäsongen är annars väldigt ung och många har inte hunnit träningsmatcha så speciellt mycket ännu, men jag tänker ändå ge er en sammanfattning på hur det gått för alla som spelade för Troja ifjol men som nu lämnat för nya klubbadresser.

Längst i sitt matchande har Sebastian Dyk och hans Asplöven kommit som hunnit med hela tre matcher redan och som dessutom har hela sex matcher till inplanerade innan serien drar igång. Än så länge har det möt stenhårt motstånd i Luleå, Djurgården och CSKA Moskva (!) där de slutat med två förlust och en otippad vinst mot Luleå med 4-3! I den matchen gjorde Dyk ett mål, men sen är det oklart om han gjort några assist då statistik saknas om det. Men via Twitter har jag uppmärksammat att han fått en hel del beröm, särskilt i Luleå-matchen, för sin fart och finess!

En annan som fått mycket beröm är Victor Amnér som gått till Vita Hästen. Jag frågade tre-fyra hästen-supportrar igår om vad Amnér gjort för intryck på dem hittills och alla var mycket positiva till honom och benämnde honom som en av klubbens bästa backar! Det är främst hans skridskoåkning som imponerar. Dock har det inte kommit några poäng från hans klubba ännu, trots två segrar. 2-0 mot Oskarshamn och 5-3 mot Huddinge.

Sen kommer förra årets målkung Henrik Eriksson som stuckit över till danska Herning. De spelade igår sin första träningsmatch mot Söderjyske. Matchen slutade 3-3 inför drygt 600 personer och Eriksson stod för matchens 1-0-mål sex minuter in i den första perioden! Sikket sätt att presentera sig för sin nya publik på!

Två andra som spelat match är förra säsongens utlåningar Kim Tallberg och Philip Martinsson. Tallbergs enda match var den i onsdags mot just Troja, där han också gjorde Halmstads enda mål i 1-2-förlusten. Martinssons Varberg spelade också sin första kamp i onsdags när man straffslog Helsingborg med 2-1. Inga poäng av Martinsson där.

Angående Istvan Bartalis och Niclas Edmans respektive klubbar kan jag inte hitta någon information om. Verken om de har spelat eller när de ska spela.

Men Joakim Nettelbladt påbörjar sin säsong på tisdag när hans Odense tar emot Rungsted.

På tal om Rungsted så är det faktiskt den sista trojanens nya klubb, Joel Johansson. Men inte heller han har påbörjat sin säsong ännu, utan det gör han på lördag i en match mot Rödovre.

Däremot hittade jag på Rungsteds hemsida en intervju med Joel… För mina öron är det för grötig danska för att riktigt förstå frågorna, men det tycks inte Joel ha några som helst problem med!

 

Övriga matcher som är spelade bland lagen i våran serie är… Halmstad 1-2 Troja, Kristianstad 2-1 Dalen, Helsingborg 1-2str Varberg, Pantern 1-2ot Malmö.

 


1 kommentar

    • Oskar on 15 augusti, 2014 at 08:07
    • Svara

    Intressant som vanligt Elias!:)

    Vet du vad som händer med Bengtsberg?

Kommentera

Your email address will not be published.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud