Plats 8: HC Dalen


hc_dalen_dd

Plats 8: HC Dalen

Vilka kommer göra Nybro sällskap i mitten av tabellen? Vilka är tillräckligt bra för att hålla sig på säkert avstånd från bottenträsket men ändå inte tillräckligt slipade för att utmana seriens topplag? Jo det tror jag kommer blir seriens nykomling HC Dalen ifrån Norrahammar utanför Jönköping. HC Dalen har först och främst ett ungt lag med flera stycken väldigt orutinerade spelare, men man har spetsat till detta division.2-gäng med flera tunga pjäser som har rutin från både SHL och Hockeyallsvenskan i David Fredriksson, Johan ”Liket” Lindström, Victor Wallin samt lånat in Trojas före detta andramålvakt Victor Kokman ifrån HV71!

HC Dalen är en liten klubb utanför Jönköping och som ifjol snittade blott 353 personer i grundserien, en siffra som sen nästan tre dubblades i kvalet mot HockeyEttan.

Man kan även säga att klubben befinner sig i ett geografiskt guldläge med närhet till större klubbar som HV71, Troja, Västervik och Tranås vilket har gjort att man kunnat plocka upp mycket hockeytalang som blivit över i dessa klubbar genom åren. Hockeytalang som sedan bidragit till framgång för Jönköpingsklubben.

Förutom de välrutinerade spelarna jag nämnde ovan så har man även en hel del hockey i Julius Selle Larsson som gjort två bra säsonger med Skövde här närmst och framförallt i HV-fostrade Jonathan Tholander som producerade bra med poäng, varav 16 mål, i Nittorp för två säsonger sedan men som hade en lite tyngre säsong i Mörrum ifjol med endast fem fullträffar.

Som sagt så har man mycket spets på framförallt forwardssidan och en stabil sista utpost i mål. Däremot är backsidan oerhört svag, för att inte säga en av seriens sämre.

Flopprisk: Johan ”Liket” Lindström, RW

– Efter så många år på högsta nivå i Sverige, hur sugen är han på att gå ner och lira i ettan? Hur mycket mer kräm finns det att krama ur hans 35 år gamla kropp? Han har dessutom redan förvarnat om att han kan sticka när som helst under säsongen om han får ett attraktivt erbjudande från utlandet.

Utropstecknet: Jonathan Tholander, LW

– Han hade en downsäsong ifjol, precis som brukligt när man är andraårssenior. Men han har mycket hockeyskills i sig och jag är övertygad om att han har vad som krävs för att spela på en högre nivå.

Målvakter 3/5

– Victor Kokman är som sagt en mycket kapabel målvakt även på Allsvensk-nivå. Det kunde inte minst jag som trojan se under fjolåret, där han i det stora hela gav ett bättre intryck än vad killen han ersatte, Jonas Gunnarsson, gav året innan dess. Dalen har dessutom ett rätt bra back-up-alternativ i Adam Bengtsson som har spelat i division.1 tidigare och gjort en stabil säsong där.

Backar 1/5

– Backsidan är verkligen ingen munter syn på förhand. Dalen har många unga helt oprövade backar som nästan uteslutande spelat juniorhockey eller division.2-hockey tidigare. 28 år gamla Conny Berggren och Niclas Heed bidrar med mycket rutin med sina sju respektive tre säsonger i division.1 sedan tidigare i karriären.

Forwards 3/5

– Jag rabblade upp namn på forwardssidan i inledningen, och det är som ni märker inga duvungar som formaterar offensiven i Dalen i höst. Även om forwardssidan kanske är lite tunn och saknar en riktig första center så kan man ändå bilda minst två kedjor av bra division.1-standard.

Slutbetyg/Prognos 7/15

– Dalen har ett bra lag, det råder det ingen tvekan om, och de kan absolut bli säsongens stora skrällgäng. Men jag tror att avsaknaden av en riktig förstacenter och en stabilare backsida håller nere placeringarna till en mittenplacering och åttondeplatsen. Men laget har väldigt många spelare från division.2 med sig upp, vilket gör laget en aning svårbedömt. Hur bra står sig dessa en nivå upp? Mycket möjligt att vi får se en del överraskningar där, likaså i Varberg.

Plats 9: Nybro Vikings
Plats 10: Varberg
Plats 11: Mörrum
Plats 12: Olofström


Kommentera

Your email address will not be published.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud