Troja 3 – 2 Mörrum


Matchen inleddes illa med två utvisningar och 3mot5-boxplay innan ens två minuter var spelade av matchen. Men man klurande ut det underläget och tog över matchen mer och mer ju längre mot slutsignalen det led.

Troja hade puckdominans, men skapade trots det inte särskilt många ”heta målchanser”, ändå studsade pucken in bakom målvakten vid både ett, två och tre gånger. De målen kom tämligen enkelt efter skott från långt upp i banan. Första perioden var dessutom anmärkningsvärt snäll.

Det kändes som att Mörrum hade svårt att komma någonstans i sitt spel, man rensad och byte spelare de flesta gångerna när man väl fick ut pucken ur egen zon. Och de gånger man fick till något anfallspel så hölls man tillbaka av Trojas försvar och hade svårt att få in pucken i slottet, där målchanser skapas.

I den andra perioden däremot så hettade det till lite mer och matchen började jämnas ut lite mer i puckinnehavet. Men problemen kvarstod för de mesta delen för Mörrum.

Som sagt så hade Troja kontroll över matchen även om man inte spelade jättemycket bättre än igår, skillnaden mellan Mörrum och Kristianstad spelmässigt var markant.

Men ändå var inte Troja alls lika dominerande som man var mot Olofström. Puckinnehavet var ungefär det samma, men Mörrum lät sig inte spelas ut på så sätt som Olofström bjöd upp till i torsdags. Man hade mer struktur i sitt försvarsspel.

I den tredje fortsatte Mörrum på det påbörjade spåret och började äta sig in i matchen, tillslut var det till och med dem som hade spelövertaget och kunde reducera till 2-3. Och de tryckte efter det på hårt och Troja var illa ute ett flertal gånger när Mörrum tryckte på för en reducering.

Men Troja redde ut det och gick segrande ur kampen. Om det blir cupseger eller ej beror på om Kristianstad vinner eller förlorar sina matcher som de har kvar. De måste minst förlora en av dem för att Troja ska ha chansen, och då kommer det avgöras på målskillnad.

1-0 Johan.A (Nielsen, Åkesson)
2-0 Marcus.N (Åkesson, Edström)
3-0 Karlsson (Lindqvist-Hansen, Oscar.A)
3-1 Fornell (A.Karlsson)
3-2 Klozz (Berg, A.Karlsson)
Skott: Uppg. saknas
Publik: Uppg. saknas


2 kommentarer

  • Putte on 1 september, 2014 at 09:38
  • Svara

  Inga linjer i spelet, väldigt dåligt passningsspel, Det var mina intryck av detta cupspel. Har varit och sett Tingsryd mot visby. måste säga att man trodde det var en högre division. Man börjar bli lite orolig det är bara 3 veckor kvar till seriestart.

  • Putte on 1 september, 2014 at 15:01
  • Svara

  Tror att Det är väldigt viktigt för arenabolaget att Trojas säsong slutar i Allsvenskan så att man får en bra start, annars tror jag det blir tufft.

Kommentera

Your email address will not be published.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud