Plats 7: Halmstad


HH_logga_vit_1600

Plats 7: Halmstad

Det har gått ett tag nu sen de senaste inlägget i min tabellgenomgång av division.1 Södra, och med endast 19 dagar till seriepremiär och hela sju lag kvar att gå igenom så är det dags att lägga på ett kol!

Plats nummer 7 kommer vår västra granne Halmstad, som jag tror kommer få göra upp i mitten av tabellen, plats 7-9, tillsammans med Nybro och HC Dalen. Ifjol kom man sexa men var ändå ganska långt ifrån en Allettan-plats och i år har man tappat några tunga namn som Olle Liss, Patrik Kannerling, Dennis Svensson, Alexander Edström och Robin Dahse men deras starkaste nyförvärv är Kim Tallberg. Vilket känns lite tunt sett till vad man tappat.

Därför tror jag att Halmstad i år halkar efter ytterligare ett snäpp, man har helt enkelt inte ersatt det man tappat tillräckligt bra. Man har en stomme av spelare och med HockeyEttan-mått ett äldre och rutinerat lag, men det känns trött. Det finns inget överraskningsmoment i truppen som kan blomma ut och göra laget bättre än vad det är på pappret.

Flopprisk: Ingen

– Halmstad har ett stabilt division.1-lag och man kan lita på att alla kommer prestera det som förväntas om det. Inga chansningar här, men inte heller någon spets.

Utropstecknet: Kim Tallberg, F

– Främst känd som en hårt arbetande forward och ingen poängmaskin, men under förra säsongen tog han ytterligare ett steg framåt i en offensiv kedja i Borås. Under försäsongen i Halmstad i år han har övertygat ännu mer om att han har offensivt kapital i sig!

Målvakt: 2/5

– Halmstad saknar en riktigt första keeper, idag har man två målvakter som till största delen av sin seniorkarriär endast spelat som back-up. Dessutom kommer Jonathan Sääf, som på förhand får räknas som deras förstamålvakt, här närmst från de svaga norska andraligan. Det är inte betryggande!

Backar: 2,5/5

– Halmstads backsida är verken bra eller dålig, den är OK. Den sticker inte ut, men den är inte heller oprövad. Magnus Nyberg och Johan Andersson är lagets bästa backar, som dessutom är tvåvägs. Men jag tycker att nyförvärvet Karl Pearson från Olofström är intressant, han kan bli växa och bli lagets ledande PP-back!

Forwards: 2,5/7

– Lagets starkaste lagdel. Forwardssidan är byggd på nästintill uteslutande grovjobbare, och få speluppläggare. Och så har det varit byggt i rätt många år nu, vilket i sin tur har gett halvbra poängutdelning bland spelarna men ändå många relativt starka målskyttar som hamnat på 10-13 mål. Exempel på denna spelartyp är Patrik Bergström, Sebastian Kölzow, Henrik Reis och Kim Tallberg. Dessutom har man Idol-sökande Linus Werneman i truppen, förhoppningsvis går hockeykarriären bättre än Idol-karriären gjorde för honom.

Slutbetyg/Prognos: 7/15

– Halmstad känns som ett typiskt mittenlag. Man har inte den där riktiga spetsen, men man har rutinen. Samtliga lagdelar håller en klass som är av snittklassen i serien. Verken mer eller mindre. Jag tror att de utan problem kommer klara sig undan någon som helst inblandning i bottenstriden, men jag sågar samtidigt deras på att överraska. Bygget känns för ”trött” för det.

 

Plats 7: Halmstad
Plats 9: Nybro Vikings
Plats 10: Varberg
Plats 11: Mörrum
Plats 12: Olofström


Kommentera

Your email address will not be published.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud