Karlskrona 6-3 Troja


Trojas match mot det allsvenska motståndet Karlskrona HK slutade med förlust 3-6, trots ledning med 3-1 efter halva matchen. Största boven i dramat är en genomklappning i början av den tredje perioden där man släpper in tre mål inom loppet av två minuter!

Hur som helt ska vi se det som ett gott tecken att man faktiskt orkar pressa allsvenska KHK i en halv match. Det visar bud på en hög högsta nivå!

Jag kunde personligen inte medverka i Telenor Arena i Karlskrona ikväll och man sände inte heller matchen över stream någonstans. Men jag har likväl kunnat jaga ifatt ett litet matchreferat från KHK-supportern Gustav Frideryd, som jag hoppas beskriver matchen tillräckligt bra för er.

”Period 1:
Man kan inte se att det skiljer en division mellan lagen. Eftersom ni är Trojaner så ska jag se om jag kan se lite från deras perspektiv. Tycker Troja gjorde en sak bra och det låg bakom båda målen. Felpass från KHK eller brytning från Troja finns det nog olika syn på. Men Troja tog chansen när man fick den, rakt på mål. 1-1 målet såg inte otagbart ut för Galbraith.

Period 2:
En period som till helheten visar en skillnad mellan div 1 och Allsvenskan.
Troja hänger dock med bra. Som KHK-supporter tycker jag att Troja i denna period inte behöver skapa mycket för att få 1 mål. Medans KHK nog hade 20 lägen från slottet. Men det spelar ju ingen roll, pucken ska sitta innanför ramen, det är ju det som visas på tavlan.

Period 3:
Slutar ju 4-0, om det var utdelning efter alla chanser eller att orken/ tröttheten tog ut sin rätt vet jag inte.
Tycker att matchen dela sig efter hand. Jämt i början sen tog KHK över ju längre matchen led. Som hemmasupporter hoppas man att många saker löser sig på den vecka som är kvar innan premiären. För Trojas del så önskar jag lycka till kommande säsong.”

08:01 1-0 Larsson (Nilsson)
08:15 1-1 Johnson (Jonathan.N, Svanberg)
15:19 1-2 SH Söderqvist (Lindqvist-Hansen)
25:52 1-3 Johnson
32:17 2-3 PP2 Ekelund (Larsson, Lihagen)
42:20 3-3 Thorell (Moyer)
45:36 4-3 Pudas (Granlund, Mingotti)
46:46 5-3 Larsson (Ekelund)
59:55 6-3 ENG Larsson (Lihagen)
Skott: 34-21
Publik: 673


5 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

  • Vedis on 3 september, 2014 at 22:13
  • Svara

  Man ska inte gnälla ännu, men det ser onekligen inte så bra ut på målvaktsfronten.
  Men som sagt, man får vänta och se. Alla kan ha en dålig dag.

  • Khk on 3 september, 2014 at 22:39
  • Svara

  Nielsen räddade Troja i de två första perioderna …

   • Vedis on 3 september, 2014 at 22:58
   • Svara

   Aha! Gott å veta.

  • callahan, Karlskrona on 3 september, 2014 at 23:44
  • Svara

  Så är det. Funderade just på att jag läste innan matchen att målvaktsbiten var osäker. Och så kändes det nästan omöjligt att göra mål. Framför allt i andra. Men visst tänkte man också på att vi helt enkelt har för dåliga avslutare. Känner igen problemet från andra matcher. Bra spel fram till det avgörande läger, då man knappt träffar pucken….

  • Putte on 4 september, 2014 at 07:11
  • Svara

  Varför spelar inte Hjalmarsson

Kommentera

Your email address will not be published.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud