Plats 5: Helsingborg


helsingborgshc

Plats 5: Helsingborg

För plats nummer 5 och den största utmanaren till topp4 och Allettan-platserna så stannar vi kvar i Skåne men vi reser några mil norrut till Skånes näst största stad, Helsingborg.

Helsingborg HC är ett lag som byggt sina framgångar på att dra nytta utav grannklubben och tillika talangfabrikens Rögle BK genom att dammsuga av deras juniorverksamhet efter förstaårs seniorer. Ett koncept som har varit lyckosamt!

Bortsett från backen Jonathan Zaar och målskytten David Laudius så saknar man kanske de stora välkända namnen med massa rutin som kan agera fältherre. Men man har massvis med ungdomlig entusiasm som trots sin ringa ålder i många fall har en del rutin med Allsvenskt spel i Rögle och tuffa matcher med Rögle I Superelit.

Underdogstämplen, disciplin och en tydlig spelidé ledde Helsingborg ifjol till en succé säsong där man i grundseriens sista match tog sig vidare till Allettan, för första gången i klubbens historia!

HHC har en stark tränare i Peter Johansson som har många säsonger med Rögle i både HA och SHL och han har fått spelarna att följa gameplan och spela en relativt defensiv hockey men ändå väldigt aggressiv och intensiv. Mycket likt den spelstil Troja hade under Patrik Ross ledning.

Jag tror att HHC kan upprepa fjolårets succé även om konkurrensen har ökat något, mycket tack vare att man fått behålla de allra flesta spelarna och ledarna (bortsett från Nielsen och Pelle Svensson till Troja) och inte blivit söndervärvade på så sätt som så många andra succélag blir. Kontinuitet och att alla spelare blivit ett år äldre, bättre och mognare ska inte underskattas och som underdogs utan press så kan man säkert göra elefanterna i serien Troja, Kristianstad, Tingsryd och Kallinge/Ronneby rejält skakiga när serien ska avrundas i december!

Flopprisk: Henrik Edström, MV

– Han ska axla Johan Nielsens mantel som stormålvakt och starkt bidragande orsak till fjolårets succé. Men som blott 20-åring och utan seniorerfarenheter kan det vara ett tungt uppdrag. Och utan en stabil målvakt blir det svårt för Helsingsborgslaget att upprepa förra säsongen.

Utropstecknet: Henrik Edström, MV

–   Han ska axla Johan Nielsens mantel som stormålvakt och starkt bidragande orsak till fjolårets succé. Ett tufft uppdrag, ja. Men samtidigt var verken Nielsen äldre eller hade mer erfarenhet än Edström när han kom till HHC första gången och gjorde bra ifrån sig direkt. Dessutom har han gjort mycket bra ifrån sig på försäsongen.

Målvakter 1,5/5

– Två blanka kort i målet. Vilket ger ett av de lägsta betygen jag delat ut denna här säsongen. Men Edström kan absolut växa, men än så länge är han oprövad.

Backar 3/5

– Man bygger på ett bra defensivt spel och har en del bra etablerade backar där framförallt Jonathan Zaar, Rasmus Forslund och Anton Mylläri sticker ut med sin mångfaldiga rutin från Hockeyallsvenskan. Dessutom har man en lagpappa i Fredrik Persson som har flera säsonger med Rögle i HA men även rutin från Danmark och Italien.

Forwards 2,5/5

– Det råder ingen tvekan om att man har en viss spets i Axel Wmmenborn, Joakim Thelin, Agust Carlsson och framförallt i David Laudius som har över 200 Allsvenska matcher på kontot och gjort nästan ett halvt mål per match i division.1-sammanhang under karriären! Dessutom har man några spännande talanger i Andreas Wingren och Sebastian Åkesson som gjort bra med poäng i Superelit och därmed borde kunna bli någorlunda produktiva spelare även som seniorer i Ettan.

Slutbetyg/Prognos 7/15

– Ett stabilt lag som tillsammans med Pantern KAN göra upp om den sista Allettan-platsen tack vare starkt ledarskap. Men samtidigt så känns det som att det saknas en eller två spetsvärvningar i laget, samtidigt som konkurransen är större än ifjol. De återstående fyra lagen, Troja, Kristianstad, Tingsryd och Kallinge känns för bra för att HHC ska kunna knipa en av deras platser. Men man kommer ändå kunna pressa dem!

Plats 1: –
Plats 2: –
Plats 3: –
Plats 4: –
——————
Plats 5: Helsingborg
Plats 6: Pantern
Plats 7: Halmstad
——————
Plats 8: HC Dalen
Plats 9: Nybro Vikings
Plats 10: Varberg
Plats 11: Mörrum
Plats 12: Olofström


23 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

  • Putte on 9 september, 2014 at 14:36
  • Svara

  Håller tyvärr med Mjörnberg Troja är överskattat. Backsidan ser svag ut, mycket på grund av den utlovade rutinerade backklippan. Forwards sidan ser väldigt orutinerad ut med undantag för fyra spelare som håller lite klass. Mitt Tips är att Troja hamnar på en 5 plats tyvärr. Det finns i mitt tycke 4 klubbar som värvat mycket bättre än Troja .

  1. Vilka klubbar?

  • Putte on 9 september, 2014 at 15:33
  • Svara

  Tingsryd, pantern, Krif, Kallinge

  1. KRIF och Kallinge? Det är ju samma lag ;)

  • Putte on 9 september, 2014 at 15:48
  • Svara

  förlåt menar kristianstad

  1. Förstod det, ville bara retas lite med dig när du gör såna provocerande uttalande ;)

  • Putte on 9 september, 2014 at 15:58
  • Svara

  Vad är provocerande detta är vad jag tror just nu ,saker kan ändras på vägens gång. Jag har ingen aning om hur detta kommer att sluta men jag tycker det är roligt med spekulationerna innan det startar.

  1. Skämtade lite bara! Fullt förstående för din åsikt.

  • Mathias on 9 september, 2014 at 17:09
  • Svara

  Finns ett gäng tveksamma angående troja. Får hoppas att troja tystar dom, t.ex denna putte.

  • Emil on 9 september, 2014 at 17:49
  • Svara

  Jag tror och hoppas att Troja är med och krigar om de första fyra platserna definitivt, men jag har dessutom full förståelse för de som tvekar på Trojas lagbygge.
  Vi har ett jäkligt ungt lag som kan spela fantastisk hockey, men som därefter kan dala djupt pga viss orutin i seniorsammanhang.
  Det är även så att laget ska spelas ihop ordentligt och finna sig till rätta, vilket kan ta tid och kosta viktiga poäng i första fjärdedelen av säsongen. När sedan den är avverkad så tror jag faktiskt att Trojas unga lag kan växa med uppgiften och spela ut på ett helt annat vis med rutinerade herrar som Daniel Karlsson, Mattias Nilsson, Mattias Åkesson, Gustav Hjalmarsson, Johan ”BoiS Andersson m.m.
  Sedan är det väl så att alla fortfarande går och dagdrömmer lite om en comeback i Troja för Bagarn?
  Och vilket förvärv det hade varit en bit in på säsongen!

  • Lindbacken on 9 september, 2014 at 20:13
  • Svara

  Tror som flera att Troja får svårt att vara bland de 4 bästa,,, jag menar laget var ju i praktiken ett div 1 gäng som spelade i Allsvenskan förra säsongen det visade ju kvalserien om inte annat där de fick stryk av kallinge hemmaVita hästen borta Lindlöven hemma dvs stryk mot 3 av 4 div ett lag talade sitt tydliga språk.hur man nu ska kunna gå upp med ett till synes ÄNNU sämre lag blir nog en för svår nöt att knäcka,,,MEN med ett par spetsvärvningar en bit inpå säsongen så kan all hända!!!

  1. Förlåt, men Lindlöven??

  • Mathias on 9 september, 2014 at 20:57
  • Svara

  Lindbacken, vad du inte tänker på är att troja underpresterade och va pissnervösa i kvalserien vilket gjorde att de slutade som de gjorde. Nu kommer man med ett nytt lag, ett helt annat självförtroende och en annan faktor som kan bli avgörande, över halva laget är från ljungby eller närområdet, dom spelarna kommer vara villiga att offra tänder för att ta upp troja igen. Det visade ju sig att rocco och dom andra importerna inte va så intresserade när de drog ihop sig. Jag tror stenhårt på detta laget.

   • Putte on 10 september, 2014 at 07:16
   • Svara

   Mathias du gör helt rätt i att tro på detta laget men om det skulle börja dåligt i seriespelet då kommer detta självförtroendet att vara som bortblåst , du måste hålla med om att detta är ett väldigt ungt och orutinerat lag på denna nivån. Och ska Troja vara med och slåss om en biljett till allsvenskan så måste mer rutin in i laget, det är så jag ser det.

  • Lindbacken on 10 september, 2014 at 07:09
  • Svara

  Det är möjligt att du har rätt,, men laget har mycket att bevisa o konkurenterna ser bra ut (Kriistianstad Taif Pantern) tror det lir svårt,Ja laget från Norrland var inte det Lindlöven? eller minns jag fel?svag insats av Troja i alla fall,, håller med importerna var fiasko dåliga,, o det var Jerry som värvade dessa så ansvaret ligger tungt på honom för dessa värvningar som inte höll specielt hög spetskvalitet varken i serien eller kvalserien med ett undantag,,, Ziga o kanske Takir.

  1. Antar att du menar Piteå eller Björklöven. Utöver dessa så var det Tingsryd, Kallinge/Ronnyby, Vita Hästen och Troja.

   För att tillägga nåt i diskussion så rycker jag att ni har fel i att Troja har ett orutinerad lag. Faktum är att de har ett minst sagt välrutinerat lag sett till div.1-mått.

   Trucken, Svanberg, Mattias, Marcus, Ted, Åkesson, Oscar.A, BOIS, Hjalmarsson, Flash är alla väldigt meriterade.

    • Putte on 10 september, 2014 at 08:59
    • Svara

    Ja Troja har ett bra lag för att ligga kvar i div 1 men för att gå upp som dom sagt att dom ska så är det för klent. Men vi får se dom ska ju spela om det .

  • Mathias on 10 september, 2014 at 09:13
  • Svara

  Kul att man kan diskutera nånstans på nätet där man inte håller på med pajkastning och kallar varann idioter.

  1. Här är alla åsikter välkomna!

  • Putte on 10 september, 2014 at 09:37
  • Svara

  Tycker Troja skulle satsa lite mer i år nu när 4 lag har chans på en plats till HA och Ny hall skall byggas. det vore en bra start för arenabolaget och för Troja som förening.

   • Vedis on 10 september, 2014 at 23:15
   • Svara

   Vad är det som säger att dom inte byter ut hela laget vid en ev kvalserie!! ;-)

    • Putte on 11 september, 2014 at 07:17
    • Svara

    Vedis tror du på det själv????

  • Vedis on 11 september, 2014 at 12:18
  • Svara

  Ironi!!!

Kommentera

Your email address will not be published.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud