Poängligan och rutinligan!


Stora delar av sommaren har man ständigt något intressant att skriva om då spelarryktena avlöser varandra och under säsongen är det match var och varannan dag så där finns det gott om material samla ihop i ett inlägg. Men just nu är det lite avslaget, det känns som att alla spelare, ledare, supportrar och media bara ligger i startgroparna och förbereder sig inför det stundande säsongen!

Vi är 3 dagar ifrån den sista träningsmatchen och vi är blott 9 dagar, eller 216 timmar, ifrån premiärmatchen mot Kristianstad den 20:e september!  Och 6 dagar senare är det dags för bortapremiär mot Halmstad, en match som lär invaderas av trojaner!

Och innan dess ska jag gå igenom ytterligare fyra lag i mitt tips inför Division.1 Södra, och för dessa fyra lagen hade jag också tänkt betygsätta samtliga spelare! Hoppas ni uppskattar det!

Men för att skruva upp tempen inför detta så hade Troja i sammarbete med Missionskyrkan ett ”Hockeysnack” i tisdagskväll. Fredrik Skog och hans Troja-TV var på plats och filmade hela eventet, vilket också senare kommer läggas upp i delar på Troja-TV så att ni som inte var på plats också får en chans att ta del av snacket som gick.

Men jag kan redan nu avslöja att de alla verkade vara tämligen överrens om vem dem tror plockar hem Trojas målskyttliga i vinter. Alla tre spelarena (Oscar.A, ”Flash” och Due-Boje) sa att Mattias Åkesson kommer plocka hem det hela! Vilket låter relativt logiskt med tanke på hans meriter från Allsvenskan och att han varit en stabil och skaplig målskytt där i många år.

Men jag tror personligen att nyförvärvet Jonathan Johnson från Frölunda/Oskarshamn kommer att vara en stark utmanare till den titeln!

När vi ändå är inne på målskyttar så kan jag redovisa den interna poängligan efter försäsongens sex inledande matcher.

1.) Johnson 4+1 = 5 poäng
2.) Norlöv 1+3 = 4 poäng
Åkesson 1+3 = 4 poäng
3.) BOIS 2+1 = 3 poäng
Edström 1+2 = 3 poäng
Flash 0+3 = 3 poäng
Oscar 1+2 = 3 poäng
Trucken 1+2 = 3 poäng
4.) Fernholm 1+1 = 2 poäng
Nielsen 0+2 = 2 poäng
Marcus.N 1+1 = 2 poäng
5.) Andréen 1+0 = 1 poäng
Fröland 1+0 = 1 poäng
Svanberg 0+1 = 1 poäng
Söderqvist 1+0 = 1 poäng
Hjalmarsson 0+1 = 1 poäng

Eftersom skottstatistik saknas från den del träningsmatcher så kan ni inte få reda på räddningsprocenten hos våra målvakter, tyvärr. Men insläppta mål per match kan jag ge er!

Johan Nielsen 2,50 insläppta mål per match (10 insläppta på 4 matcher)

Marucs Due-Boje 2,50 insläppta mål per match (5 insläppta på 2 matcher)

 

Avslutningsvis vill jag göra en uppföljare på mitt inlägg från maj, ”Myten om meriterna”, då den diskussionen har dykit upp igen. Många har ifrågasatt Troja möjligheter på avancemang med argumentet att laget inte har rutinen för det. Att man har ett ungt lag stämmer relativt bra, man ligger ungefär i mitten av tabellen sett till medelåldern. Men att man saknar rutin är helt felaktigt! För om vi ställer upp alla lagen i en rutinliga som krossar Troja fullständigt övriga seriekonkurrenter sett till antal spelade matcher i HA, och om man kollar till antalet matcher lagens spelare har spelat i SHL så är det endast nykomlingarna Varberg och Dalen som har fler än Troja, detta på grund av att de råkar sitta på en spelare var som spelat 90% matcherna. Jari Tolsa i Varberg och Johan ”Liket” Lindström i HC Dalen. Men de bägge lagen har knappt någon rutin från HA eller div.1 överhuvudtaget.

Rutinliga HA-rutin

1. Troja 2460 matcher

2. Tingsryd 1487 matcher

3. Helsingborg 805 matcher

4. Halmstad 598 matcher

5. Kallinge 456 matcher

6. Kristianstad 386 matcher

7. Nybro 254 matcher

8. Dalen 244 matcher

9. Mörrum 240 matcher

10. Pantern 236 matcher

11. Varberg 208 matcher

12. Olofström 141 matcher

Rutinligan SHL-rutin

1. Dalen 714 matcher

2. Varberg 550 matcher

3. Troja 361 matcher

4. Kristianstad 179 matcher

5. Kallinge 149 matcher

6. Mörrum 58 matcher

7. Tingsryd 56 matcher

8. Pantern 28 matcher

9. Halmstad 21 matcher

10. Helsingborg 12 matcher

11. Olofström 4 matcher

12. Nybro 2 matcher

 

Nu betyder ju inte statistik på ett papper allt, utan antalet kval, slutspel och viktiga matcher väger rätt tungt in när man räknar rutin. Men man ska ändå komma ihåg att hela 9 stycken i Troja lag har spelat över 100 HA-matcher i karriären och därmed varit ordinarie i ett Allsvenskt lag i minst två säsonger! Dessutom har man tre stycken som varit ordinarie i ett SHL-lag minst en säsong.

Man glömmer det lätt, men trots sin ringa ålder så har Trucken, Flash, BOIS, Hjalmarsson, Åkesson, Svanberg, Mattias.N, Marcus.N och Oscar Andersson väldigt mycket erfarenhet!


8 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

  • Emil on 11 september, 2014 at 10:46
  • Svara

  Bra skrivet!

  • Putte on 11 september, 2014 at 11:04
  • Svara

  Jag tror dom flesta som klagat på rutinen inklusive mig menar att dom inte har tillräckligt med rutin för att ta sig till HA. Jag tror det kommer om dom tar sig till allettan dom har ju inte använt hela budgeten på detta laget om jag har förstått rätt.

   • Tobias on 11 september, 2014 at 11:23
   • Svara

   Om de stämmer att troja inte använt hela budgeten är de bra. För då kan de värva någon ny spelare under säsongen där de brister i laget.

  • Putte on 11 september, 2014 at 14:04
  • Svara

  En fråga ? Är Trojas trupp för tunn, Tål dom en del skador eller ??

  1. Inte tunn på det sätt att man är känsliga mot skador på nyckelspelarna. Då man har många ”spetsspelare” i laget.

   Men man är tunna sett till antalet spelare kanske. Man har bara precis så det räcker till 4 kedjor.

  • Mathias on 11 september, 2014 at 14:52
  • Svara

  Putte de borde väl du veta som haft endel egna åsikter tidigare om rutin osv.

   • Putte on 11 september, 2014 at 15:45
   • Svara

   Ja jag har min åsikt men tyckte att det skulle vara kul att höra vad andra tycker. Ber om ursäkt Mathias.

    • Mathias on 12 september, 2014 at 00:54
    • Svara

    Ingen fara :) personligen tycker jag inte trojas trupp känns jättebred, tror inte de finns så mycket utrymme för skador osv. Förhoppningsvis värvas de med tiden :)

Kommentera

Your email address will not be published.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud