Plats 1: Tingsryd


taif-logga

Plats 1: Tingsryd

Med endast två dagar kvar till seriepremiären i Hockeyettan 2014/2015 passar det bra att tillkänna ge vilket lag jag tippar går hem med årets serieseger! Det tar emot, men jag tror och är rätt självsäker på att det är våra antagonister i sydöst, Tingsryd AIF, som kommer ta hem hela serien.

Och jag tror det kan räcka mycket längre än så för dem. Jag tror att årets upplaga av Tingsryd kan räcka hela vägen tillbaka till finrummet och Hockeyallsvenskan. Man har liksom hela paketet, kontinuitet, bra målvakter, backar och forwards, en rutinerad och vinnande tränare.

Man vann serien tämligen överlägset redan ifjol och var inte jättelångt ifrån ett avancemang. Och inför i år har samtliga delar av laget endast blivit bättre.

Man är något äldre än många av sina konkurrenter, speciellt på backsidan där de flesta ligger runt 25 år. Den rutinen som dem bär med sig kan vara av yttersta vikt när det drar ihop sig i april!

Flopprisk: Ingen

– Eftersom man redan sparkat nederländaren/kanadicken Clinton Pettapiece så anser jag att det inte finns någon spelare i Tingsryd som man riskerar att bli besviken på. Skulle alternativt kunna vara om Ragnewall klappar ihop fullständigt och att han fjolårssäsong enbart var en engångsföreteelse.

Utropstecken: Kevin Ekman Larsson, B

– Han har hockey i generna, minst sagt. Och gjorde redan ifjol, som 18 åring, en bra säsong i laget. Nu är han ett år äldre och i den åldern brukar det hinna hända en hel del över bara en sommar!

Betygsförklaring (spelare)

1 – Oprövad / div.2-klass

2 – OK div.1-spelare

3 – Bra div.1-spelare

4. Stjärna i div.1

5. OK Allsvensk-spelare

Målvakter: 2,5/5
Wictor Ragnewall: 3
Andreas Högberg: 1

– Det enda frågetecknet i Tingsryds trupp. Då ingen har varit förstamålvakt tidigare. Men Ragnewall stod för en fantastisk säsong ifjol och klarar han av att leva upp till det även i år så borde han ha en 5:a istället för en 3:a i betyg! Men som sagt, ganska ungt och oprövat.

Backar: 4/5
Kevin Ekman Larsson: 2
Niklas Enberg: 5
Måns Hermansson: 2
Rasmus Johansson: 3
Kim Lennhammer: 4
Dave Lindarv: 4
Robin Olsson: 2
Linus Olsson: 2

– Fyra Tingsryds grabbar i Olssons, Ekman Larsson och Hermansson som alla är OK topp6-backar. Vilket ger en stabil grund att stå på. Men detta har man spetsat med Niklas Enberg som spelat över 200 matcher i Hockeyallsvenskan med Sundsvall, Oskarshamn och Troja och gjort det djävulskt bra! Kanske en av seriens mest underskattade backar under de åren! Utöver det ska man inte glömma bort och nämna stockholmarna Lennhammar och Lindarv som även dem provat på HA, men som framförallt presterat bra både poängmässigt och spelmässigt i Hockeyettan förr!

Forwards: 5/5
Sebastian Benker: 4
Emil Forslund: 2
Oscar Holst: 3
Hannes Johansson: 1
Niklas Johansson: 5
Pontus Netterberg: 4
Jacob Nilsson: 2
Patrik Nilsson: 1
Jarkko Oikarinen: 4
Filip Owesson: 4
Adam Persson: 2
Markus Persson: 5
Olof Svensson: 3

– En rivig lagdel med en väldigt lokal prägel. Den riviga spelstilen går Holst och Owesson i bräschen för, men det finns samtidigt inslag av väldigt spelskickliga speluppläggare i Niklas Johansson och Oikarinen samt renodlade målskyttar som Benker, Netterberg och Marcus Persson. En väldigt komplett offensiv!

Slutbetyg/Prognos: 11,5/15

– Ett komplett lag med en lokal prägel med sina 8 (!) Tingsryds födda spelare!  Man är förbereda på vad som komma skal och man har precis som Troja ett klart mål i sikte. Men tillskillnad från Troja så har nästintill samtliga spelare i TAIF varit med om en positiv kvalserie tidigare. Tingsryd går upp våren 2015!

 

Plats 1: Tingsryd
Plats 2: Kallinge/Ronneby
Plats 3: Troja
Plats 4: Kristianstad
——————
Plats 5: Helsingborg
Plats 6: Pantern
Plats 7: Halmstad
——————
Plats 8: HC Dalen
Plats 9: Nybro Vikings
Plats 10: Varberg
Plats 11: Mörrum
Plats 12: Olofström


3 kommentarer

  • Putte on 18 september, 2014 at 11:48
  • Svara

  Troja kunde låna in Åhslin några matcher han kommer nog inte spela jätte många matcher denna säsongen om det inte blir mycket skador

  • Putte on 18 september, 2014 at 14:28
  • Svara

  På lördag får man ta sig till hallen och se hockey igen , Äntligen

 1. Putte!

  Hoppas du har rätt.. Åhslin hade varit alla tider att ha in några matcher.

Kommentera

Your email address will not be published.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud