Troja 3-6 Kristianstad


Nej, detta blev ingen solskenshistoria. Vi blev minst sagt blåsta på konfettin… Kristianstad spelar inte till sig vinsten, utan man utnyttjar Trojas misstag (som var många) på absolut bästa sätt och förnedrar oss i våran hemmaborg med siffrorna 3-6.

Offensivt tycker jag inte det finns någonting att klaga på. Man har spelövertaget och nöter på bra i offensiv zon. Och inte är man heller rädda för att ”skita ner sig” utan alla tillför med hårt arbete. Men tyvärr var man alldeles för stissiga att gå framåt så att man gång på annan blottade sig bakåt.

Troja var absolut det bättre laget men individuella misstag som att drälla med pucken och inte spela bort pucken tillräckligt snabbt fäller avgörandet idag. Tack vare KIKs snabba och väl inövande spelomställningar.

Uppenbarligen spelade Kristianstad taktiskt på utnyttja de misstagen. Det var inget som bara hände, utan KIK sökte dem.

Om jag inte minns fel så kom hela tre av KIKs mål på frilägen just efter att en trojan stått och drällt med pucken på tok för länge vid ett uppspel.

En bråkig matchkaraktär i övrigt, vilket KIK tycktes ha en större fördel av än Troja som bara gick bort sig mer och mer desto mer irriterade man blev.

Tråkigt, ja. Men det var bara första matchen, det återstår 21 till att spela. Dessutom var det (tack och lov) mot ett topplag och kan ”spela ut” (sett till puckinnehav) en av de främsta konkurrenterna så pass mycket spelmässigt så är det ett gott tecken. Men som sagt, defensiven måste upp två snäpp!

Slipa på defensiven och kom tillbaka revanchsugna på fredag mot Halmstad!

Matchen lirare
*** Anton Johansson
** Flash
* Johnson

05:12 0-1 Doucet (Sandin, Rooth)
17:17 1-1 Johnson (Norlöv)
19:54 2-1 Marcus.N (Johan.A, Söderqvist)
21:17 2-2 Doucet (Lindblom)
23:45 2-3 PP Liss (Sandin, Lindblom)
25:25 2-4 Wikskal (Doucet, Ström)
33:11 2-5 Doucet (Lindblom)
48:46 3-5 Johnson (Norlöv, Åkesson)
58:34 3-6 SH Holmqvist
Skott:41-25
Publik: 1745


45 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

  • Empa on 20 september, 2014 at 19:18
  • Svara

  Troja är faktiskt betydligt sämre än jag trodde, och även seriens mest överskattade lag.

   • Oskar on 20 september, 2014 at 19:23
   • Svara

   Vi äger matchen rakt igenom men vi gör några för enkla misstag vilket straffar oss gång på gång. Lite halv dåligt målvaktsspel också. Resultatet visar inte matchen iaf.

  • Alle on 20 september, 2014 at 19:37
  • Svara

  lägg av… Troja spelade skit. Så är det och inget ändrar på det. Vi tar det nästa gång….

  • Felix on 20 september, 2014 at 19:40
  • Svara

  Skärpning Priamos !! När du skriver ’spela ut en av de främsta konkurrenterna så pass mycket spelmässigt så är det ett gott tecken’, då ser du vad du vill se ……

  1. Så Troja hade inte puckinnehavet menar du?… Kan dock gå med på att ordvalet ”spela ut” var i överkant.

    • Felix on 20 september, 2014 at 19:46
    • Svara

    Det var bara första matchen. Troja kommer igen ….

  • Jönis on 20 september, 2014 at 19:46
  • Svara

  Ja Troja var då inga höjdare.
  Kraftigt överskattade kommer högst bli ett mittenlag när serien väl summeras.
  KIK var bättre på precis alla positioner och det är skönt att se
  Det är inte träningsmatcherna som ska vinnas vilket Troja nu får erfara.
  Välkomna till hockeyettan.

   • Oskar on 20 september, 2014 at 19:58
   • Svara

   Vet inte vilken match du såg! o.O:)

   1. Han stod väl i KIK klacken…;)

  • LHC on 20 september, 2014 at 19:53
  • Svara

  Enskilda misstag i en nervig hemmapremiär med ett helt nytt lag och (1) en match spelad. Det verkar faktiskt vara Du som överskattat och förväntar dig för mycket av Troja just nu. Men på sikt så är det nog Troja som är starkast. Kanske inte i år, men till nästa.

  • Röda bär on 20 september, 2014 at 20:12
  • Svara

  ”Troja var absolut det bättre laget”… Snarare så att ser man till hela matchen så kändes det som att Troja var 2:a på det mesta, tyvärr. Är dock på tok för tidigt och sia något om bedömningen sett till hela grundserien (som en del försöker göra) utan det får vi göra när det gått 9-10 omgångar. Det är dock lite oroande hur pass många individuella misstag som görs och hur pass svårt Troja hade att komma till (bra) avslut…

  • Lasse on 20 september, 2014 at 20:51
  • Svara

  Kik spelade typiskt bortaspel. Dom gjorde vad som behövdes och sen spelade dom av matchen. Tror fan att Troja fick ha mycket puck när Kik hade en stor ledning.
  Troja väntar jag mig mera av.

  • justme on 20 september, 2014 at 21:02
  • Svara

  Vänta 9-10 omgångar med totalt 22? Då är man nog rätt rökta. Man väntade på tok för länge förra året, därför spelar man i ettan i år.
  5-6 omgångar så skall man ligga top 4, annars får man agera om man vill till AS på allvar. Det handlar också om självförtroende….efter 10 förluster har man inget.
  Har inte sett matchen, men 41-25 i skott, 3-6 i resultat är ju inte snyggt. Dålig effektivitet, ännu sämre försvar…då är man ändå inte det bättre laget. Vilken lagdel är bättre? Anfallet producerar inte, försvaret kollapsar, 75% räddningsstatistik….vete fan.
  Som sagt…4 matcher till max så har man en bild över årets Troja. Finns inte mer tid

   • Röda bär on 20 september, 2014 at 21:40
   • Svara

   Jag tror att vi inte pratar om samma sak. Efter en spelad match kan man ju inte döma ut laget helt som en del verkar göra redan. Sedan säger ju 41-25 i skott och 3-6 i resultat ganska mkt om matchen som du säger, men man kan knappast dra några större växlar på det sett över hela säsongen. Sedan förstår jag inte varför man måste ligga topp 4 efter 5-6 omgångar? Är man chanslös om man ligger 5, 6 eller 7? Tror jag knappast då det mest troligt komma vara mkt jämnt runt översta strecket. Det säger ju ingenting om man ligger topp 4:a efter 5-6 omgångar då ca 75% av serien är kvar att spela (skador kan ske, långa förlustserier kan komma, spelare som byter lag etc). Sedan menade jag inte att man efter 10 förluster inte har en chans av den enkla anledningen att man inte kommer ha 10 raka förluster…

    • Justme on 20 september, 2014 at 22:59
    • Svara

    Alltså, jag dömer ännu inte ut laget, MEN…nu skriver jag ur det perspektiv, vi har fått från Trojaledningen.
    Troja SKALL upp i AS direkt. Punkt.
    Vill inte vara taskig, men man måste ha gott självförtroende när grundserien avslutas. 22 matcher.
    Är man ett mediokert lag i mitten av serien, så kommer man att förbli…vi kan återkomma till denna tråkiga mening, men tro mig, att om Troja ligger på plats 7 efter 11 omgångar och inget jävligt drastiskt görs direkt, så kommer man inte att komma till AS, utan får spela Div 1 hockey 4-5-6 eller flera år framöver. Anledningen är, att man då tappar spelarnas, sponsorernas, åskådarnas förtroende, som ju trodde att det var menat allvar med återtåg till AS:
    är man inte i topp hela vägen till kvalserien blir det ingen allsvenska.
    Nu dömer jag inte utifrån 1 match, jag menar, alla lag kan förlora och kommer att förlora ngn match under serien.
    någon match..inte flera. Lag, som förlorar 25-30% av sina matcher i div 1, kommer inte till Allsvenskan, så enkelt är det.
    Det är vad jag tror och tycker. Förra året tröstade man sig med att jodå, vi kommer igång, vi vinner ju skotten varje match. Man kom inte igång, då anfallet var katastrofalt ineffektivt och trots en av seriens bästa målvakter och relativt lite insläppta mål, åkte man alltså ut.
    Alla lag spelar på samma villkor, försäsong, säsongspremiär, hemmamatch, bortamatch, grishockey blablabla..ursäkterna är många.
    Att anpassa lagets spelstrategi till motståndarens är tränarens uppgift. Att förbereda laget under försäsongen är också tränarens uppgift. Att han har ett vettigt lag, är ledningens uppgift. Att de ger allt i varje match och lite till är spelarnas uppgift.
    Man har förlorat första matchen mot ett lag, som man också mött på försäsongen, borde alltså haft ett hum om vilka de möter.
    Sorry…hoppas det var en engångsföreteelse, men jag vill säga utan att jag sett matchen, att oavsett, om KIK vann matchen på rätt strategi, bättre målvaktsspel eller effektivare anfall, så vann de matchen, för att de var bättre än Troja. Deras tränare var smartare, målvakt bättre, anfall bättre…whatever…det kvittar.
    Vill man till Allsvenskan, så skall det synas. Tydligt. Man har ju 4 magra vinster och 2 övertygande förluster från försäsongen också. Visst..vi väntar och ser om ett par omgångar.

  • KIK- Supporter on 20 september, 2014 at 21:20
  • Svara

  Troja supportrar.. Ni måste skämmas. Inte nog med att erat lag förlorade stort, era supportrar attackerar oss med glasflaskor och snor våran banderoll. Trevligt.
  Värsta supportrarna i Sverige..

   • Ante on 20 september, 2014 at 22:14
   • Svara

   Ja, vi skäms över allt som har med någon form av slagsmål osv mellan ”supportrar”. För mig är det inte ens supportrar som slåss, de kallar sig supportrar, men det enda dom gör är att förstöra för föreningen med sån skit.
   Jag vet inte hur det bråket startade, men det kvittar, det är riktigt pinsamt att det händer.

   Sen tror jag inte att KIK bara har duvungar i sin klack heller, men det behöver ju inte vi skämmas över.

   MVH En riktig Trojasupporter

    • anders on 21 september, 2014 at 09:49
    • Svara

    Bra skrivit!

  • Lasse on 20 september, 2014 at 21:32
  • Svara

  Dåliga förlorare är ett känt uttryck, men dåliga vinnare?
  Nåväl ni blir nog att räkna med i toppen av serien.

   • KIK- Supporter on 20 september, 2014 at 21:36
   • Svara

   Haha, dåliga vinnare…
   Säger bara som det var. Man ska kunna gå på en hockeymatch tillsammans i en grupp utan att bli attackerade? Eller? Har aldrig varit med om det innan.

  • TN on 20 september, 2014 at 21:33
  • Svara

  De flesta framgångsrika lag har byggts bakifrån.
  Frågan är lite hur Troja resonerat denna säsong?
  ”Vi har tyvärr ett lag med två andramålvakter”, nämnde ett känd Trojaprofil under matchen.

  1. Komstigt.. När bägge varit ordinarie i ettan tidigare säsong. Varav den ena tillhört toppen i den serien vi för tillfället spelar i.

    • TN on 20 september, 2014 at 22:07
    • Svara

    Han menade nog att vi behövde en ”riktigt bra” målvakt om satsning på avancemang ska kännas seriös?
    För tidigt att analysera så klart, men back- och målvaktssidan har mycket att bevisa framöver. Vi tål ett par smällar, men sedan går tåget…

     • Justme on 20 september, 2014 at 23:09
     • Svara

     håller med TN. Skrev en hel roman lite längre upp.
     1priamos1
     ingen av målvakterna var topp i div1 förra året. .918 och .907 är inga siffror motståndaren får hicka av.
     Nielsen sjönk till .908 i Allettan från .092 i grundserien.. plats 6 av 8….skojar du om topp eller?
     Topp är plats 1 eller 2…tar man andremålvakterna också i beräkning, då blir det plats 9 av 17…under halva där också med andra ord..

      • Röda bär on 21 september, 2014 at 00:09

      Jag tror att ”1priamos” menar att Nielsen faktiskt var 2:a i grundserien av alla målvakter med 92,24% i räddningsprocent (91,8% sett till både grundserie och Allettan). Sedan är det sant att han sjönk till plats 6/8 i Allettan och det kan jag hålla med om är oroande. Sedan beror det så klart på hur bra laget är man spelar i för att man som målvakt skall få bra statistik. Helsingborg var inte så bra i Allettan (de hamnade ju i alla fall näst sist i Allettan med 4 vinster på 14 matcher). Då är det svårt att få en bra räddningsprocent.

      Tittar man på Nielsens karriär så ser man dock att han är ganska orutinerad i kvalsammanhang, så vi får hoppas att han lärt sig något sedan förra säsongen. Det som är spännande är dock att Due-Boje faktiskt har ganska bra räddningsprocent både när det gäller grundserien och kval (förutom framför allt 2010-2011) när man tittar över tid. Även Due-Boje spelade i Allettan säsongen 13-14 (Enköping) och som i Nielsens fall så gick det inte så bra för laget (man hamnade sist i Allettan), medan i grundserien kom Due-Boje faktiskt 2:a av alla målvakter (precis som Nielsen).

      Sammanfattningsvis är det lite knepigt att med säkerhet (i alla fall för en utomstående med bara swehockeystats att tillgå) att säga hur pass bra Trojas målvakter egentligen är sett över en BÅDE grundserie, Allettan och kvalserien till AS.

  • Justme on 21 september, 2014 at 01:08
  • Svara

  Säger varken att de är bra eller dåliga, men det är inte toppmålvakter ens i div1-eller var det förra säsongen. Jag såg Nielsen i första matchen, han såg osäker ut och bra eller dåligt, men jag har stått 6 år mellan stolpar själv.

   • Nörden on 21 september, 2014 at 09:23
   • Svara

   Jag förstår inte oron över i första målvakterna efter en match , igår var det överoptimistiska satsningar i andra från ett ungt lag som bäddade för baklängesmålen. Jag kan inte södra div. 1 serien men har följt Due-boje i sedan tidig juniorålder och är ganska säker på hans kapacitet . Utan hans spel i grundserien hade Enköping inte ens varit i närheten av spel i allettan.Dessutom är han inge duvunge precis , han är i samma landslagskull som Stefan Steen och Joel Lassinanti som han matchade väl i J20 superelit. Nu säger någon att det skillnad på juniorhockey och div1 ja men skillnaden är större för utespelare . För målvakter är skillnaden snarare att det är enklare att spela högre upp i seriesystemet där försvarsspelet är mer organiserat . Detta gäller inte minst för våra unga välutbildade målvakter som Ullmark ,Steen, Lassinanti Armalis Nielsen Due-Boje med flera. Får Troja ordning på defensiven så kommer nog målen framåt också enklare

    • Justme on 21 september, 2014 at 11:37
    • Svara

    Det var ite Due-Boje, som stod.
    Vet inte vad jag skall tro och tänka. Målvakter kan ha dålig dag, men de får inte vara för många.
    Efter 5-6 omgångar vet vi bättre. Hur man än vrider och vänder på det, är man inte i toppen av grundserien och Allettan, kommer man inte att klara sig till Kvalserien, än mindre till AS.
    Att göra akutförstärkningar till ett lag med självförtroendet i botten (som förra säsongen) ger ju uppenbarligen ingen, som helst bra effekt. Man måste tro på sig själv när det verkligen gäller…
    Jag önskar inget annat än att de tar sig tillbaka, men det får inte bli en 2013/14 igen, att man vaknar alldeles för sent, tar in dåliga förstärkningar till ett lag i spillror.

  • Tobias on 21 september, 2014 at 09:36
  • Svara

  Undrar hur du kan ge en försvarare 3* när de är den biten som brister mest i matchen?

  1. För att han var bra. Det var andra som misskötte sig, medan Anton stack ut i positiv riktning.

   • Justme on 21 september, 2014 at 11:41
   • Svara

   Många spelare kan vara bra, ven om laget inte fungerat…
   Anton var inte inne på ngt mål, Trucken och Fröland på 3 var…

  • hopper on 21 september, 2014 at 15:06
  • Svara

  Att Trucken var inne på 3 mål är felaktigt, sista målet som var i eget pp var han inte inne.

  • Putte on 22 september, 2014 at 07:15
  • Svara

  Man hör ingen klaga på Trojas rutinerade spelare. När det gick imot vad var Åkesson , Mattias Nilsson, Bois, Hjalmarsson. Jag har sagt det innan och säger det i gen man måste värva mera rutin till laget och framför allt målgörare för det har Troja inga alls. Men nu ska man inte sänka laget efter en match men serien är kort och man måste vara med från början annars är det kört.

  • Mathias on 22 september, 2014 at 09:13
  • Svara

  Vinst på fredag och söndag och allt är frid och fröjd igen, de är lätt att såga nu men tycker att alla ska avvakta lite. Tingsryd förlorade första matchen förra säsongen och sen va dom jättenära att gå upp ändå.

   • Putte on 22 september, 2014 at 09:34
   • Svara

   Ja men man måste kunna ställa lite krav på dom rutinerade i laget det är ju dom som ska visa vägen för dom unga.

  • Justme on 22 september, 2014 at 10:54
  • Svara

  Anfallet har väl inte varit värst effektiv med sina 7.3%, men det är ändå försvaret, som fallerat helt. 6 insläppta på 25 skott ????
  75% räddningsprocent är grymt dåligt, egentligen oavsett vems fel det var.
  3 mål på 4 minuter och inget målvaktsbyte trots time-out?
  Vi får väl återkomma till målvakternas och lagets kvalitet efter 4-5 omgångar.

  • Lindbacken on 22 september, 2014 at 17:20
  • Svara

  Jag var inte på matchen så man ska väl inte uttala sej kanske,,,MEN jag tror nog att LAGET måste uppträda just som ett LAG annars vinner man inte många matcher o det är Pelles uppgift att pränta in,Sedan MÅSTE de spelare som spelat i Allsvenskan både forwards o backar givetvis stiga fram o dels visa vägen ock deffinitivt ta ett STÖRRE ansvar än de unga o gröna grabbarna,Tror det blir bra till slut för det här var nog en väckarklocka för många skärpning omg för det är trots allt BARA 21 omgångar kvar!!!

  • KIK forever on 22 september, 2014 at 22:05
  • Svara

  Förstår att det är tungt att förlora hemmapremiären när man kommer från en allsvensk säsong.
  Men det går inte dra några som helst slutsatser efter en omgång. Jo förresten kanske den att det nog kommer bli den jämnaste div1 säsongen i mannaminne.
  Jag tror att nästan i princip alla lag i serien kan slå vilket som helst av de andra lagen. Möjligtvis att Olofström kan komma bli en slagpåse men övriga lag måste nog vara på tå i varenda match för annars kan man nog torska mot vem som helst.
  Ser fram emot när Troja kommer på besök till våran hall i Kristianstad.
  Lycka till i fortsättningen!

  1. Bra skrivet! Är en alldeles för stor hysteri i Troja leden.

    • Justme on 23 september, 2014 at 08:56
    • Svara

    Det sa man förra året också. Man kan inte dra slutsatser av försäsongen, inte av första matchen, men nog fasiken är det en fingervisning, att man vinner knappt mot mediokra lag, som Halmstad och förlorar övertygande mot direkt konkurrent (2 ggr) eller svagt AS lag. Det märks rätt snabbt om ett lag övertygar, men också om de inte gör det. Hoppas och tro kan man ju hur länge, som helst, verkligheten visar facit.

  • Doris on 23 september, 2014 at 15:46
  • Svara

  Sorry….men det var då ett jävla gnällande på vissa.

  Då ligger tydligen både Troja o Taif ” (två av förhandstippade favoriterna) ”risigt” till eftersom bägge lagen förlorade sina premiärmatcher…

  • anders on 23 september, 2014 at 18:07
  • Svara

  Tycker det är tråkigt TT läsa alla sketna kommentarer alla lägger ut här. Tror mycket handlar om nervositet. Ungt lag som kanske inte palla den press som utgörs när det väl gäller. 15 nya spelare? Alla ska klicka med varandra i varje kedja. Och de här tjatet med målvakten. Det har gått en match vi mötte ett bra och välorganiserat lag som har fått behålla 15 st typ från förra året. Det är inte bara mål akten fel både backar och även FORWARDS ska hem och hjälpa till. Dra in en match över en kant. Dra de istället efter 15. Tack för mig. / Anders

   • Doris on 23 september, 2014 at 18:33
   • Svara

   Tack, mycket bra skrivet….kan vi gå vidare nu ?????

   1. Bra Anders! Ja det tycker jag att vi kan göra.

  • justme on 24 september, 2014 at 14:23
  • Svara

  Man behöver inte döma ut, för att uttrycka oro. själv har jag skrivit flera gånger, att jag tycker inte heller, man skall dra slutsatser av en match, men oron kan ju finnas. Lagdelarna skall spelas ihop, håller med. Alla skall veta var alla är…där finns ju en försäsong till det. Målvakterna däremot skall ju fungera oavsett. Sedan behöver de ju ett lag, som hjälper de.
  Jag tror det mesta av oron, som folk faktiskt uttrycker (kalla det gnäll eller vad ni vill, men alla får ju ha en åsikt/tanke och ingen behöver hålla med) grundar sig inte på årets resultat, utan de senaste 2 årens händelser med degradering, som resultat, samtidigt, som man ju från klubben sida kommunicerade något helt annat (när man väl kommunicerade, för det var en till sak, som inte funkade alls). Det gör inget med en förlust, inte 2 heller, det nya laget måste få en ärlig chans, men supportrarna måste också få ärlig och rak information/kommunikation från klubben. Det duger inte med förra årets fasoner med att schablonkommentaren ”vi hade otur/domarna emot/stolpe ut, men det vänder snart”.
  Det är då folk börjar ”gnälla” och med all rätta. Är det ngt som är fel, erkänn och rätta till.

Kommentera

Your email address will not be published.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud