Olofström 1-3 Troja


Ny match, ny vinst och nästan en ny nolla! Kvällens match i Olofström går inte till historien som den mest nervkittlande matchen.

Matchen var oerhört bekväm i sin karaktär och saknade både den fysiska glöden och de heta målchanserna. Och påminde mycket om en träningsmatch.

Trots att Troja hade kontroll över puckinnehavet och sköt hela 36 skott mot mål så var de flesta av dessa så kallade ”alibiskott”. Skotten innanför de offensiva tekningscirklarna var lätträknade.

Men trots att Troja uppenbarligen gick på sparlåga så spelade man på ett stabilt strukturerat mönster och Olofström kom inte alls åt Trojas svagheter.

Och målen kom tillslut. Så mycket mer finns det inte att säga, jag tycker Troja tar säsongens bekvämaste seger mot ett svagt Olofström. Man gjorde det man skulle och mycket mer behövdes inte!

Marcus Nilsson, Nilsson-Grans och Hjalmarsson jobbade dock in en handfull frilägen och ska plusas för sin insats, vilket även Matte Nilsson och Flash ska ha det för sin, som vanligt, riviga spelstil.

15:17 0-1 PP Åkesson (Jonathan.N, Edström)
42:44 0-2 PP Edström (Marcus.N)
44:23 0-3 Hjalmarsson (Norlöv, Johnson)
58:38 1-3 PP Bärgård (Svensson)
Skott: 17-36
Publik: 652


11 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

  • justme on 8 oktober, 2014 at 21:48
  • Svara

  ingen nolla precis :) men 1 mål/match är bra snitt. 5 ggr bättre än 5/match

  • Mattias on 8 oktober, 2014 at 22:03
  • Svara

  Bra jämförelse med träningsmatch. Hade verkligen en sådan karaktär.

  • justme on 8 oktober, 2014 at 22:13
  • Svara

  Lite klenare motstånd senaste matchen, men Due-Boje imponerar ändå.
  Håller nollan mot Krif, släpper 2 mål mot Pantern trots lika många skott, som tidigare Nielsen fick. Har inte sett han spela, men det verkar finnas ett mönster i alla fall. Rakt in som nr 1 i hela Div1
  må det hålla i sig

  • Lindbacken on 9 oktober, 2014 at 06:49
  • Svara

  Såg matchen på datorn o måste säga att Olofström var verkligen inte bra,, är de andra div 1 lagen lika dåliga så är det en himmelsvid skillnad mellan etta o Allsvenskan det såg mer eller mindre ut som att Troja hade ständigt PP sedan så gör ju Troja det de ska utan att överimponera PP var ju så där o de missar lite väl mycket avslut,men seger är seger o det måste ju kännas bra att ma jobbar sej upp i tabellen.

   • Felix on 9 oktober, 2014 at 10:02
   • Svara

   Jo men Lindbacken Troja hade ju faktiskt 10 minuter mer powerplay än Olofström.

  • Putte on 9 oktober, 2014 at 07:20
  • Svara

  Bra match av Troja rakt igenom men jag hoppas att sportgruppen inser att man behöver målskyttar för med det övertag Troja hade igår bör man göra mer än 3 mål. Annars en bra match.

  1. Troja hade spelövertaget, men spelade för bekvämt. Och då blir det oftast inte så många skott.

   Mot Varberg däremot (som var bättre än OIK) så gick man ut hårt och gjorde också många mål.

   Så min poäng är att jag inte tror att målskyttet blir bättre i såna här matcher med en stjärna till eller en mindre.

   Trojas målskytte handlar mer om vilja och inställning,vilket de visat mot både Halmstad och Varberg.

  • justme on 9 oktober, 2014 at 07:30
  • Svara

  Målskyttar växer i takt med självförtroendet. Flash har ju inte producerat efter förväntan kanske och fler därtill, men sedan har andra stigit fram och producerat 1 eller mer än 1 päng/match och det får man väl ändå anse, som bra.
  Till och med en av backarna. Denna match var väl den matchen, som allt inte gick vägen, medan Varbergsmatchen var en, där allt gick in. Man hade 21% effektivitet mot gårdagens 8%
  men klart är att med tanke på antalet skott, producerar man lite mål, men sedan kan ju skotten vara ngt övermodiga, därför är det dåligt utfall…så länge man vinner och ligger på tredje plats i antalet gjorda mål också, är det väl ok. däremot är det inte ok att släppa 5/match, som i de 2 första.

  • Peter Karlsson on 9 oktober, 2014 at 10:15
  • Svara

  Målvakten gjorde en bra match synd att han inte fick hålla nollan ,genom en omakerad spelare framför mål.
  Simon Fernholm är en klass spelare och är alltid stabil ,kul att se. Men varför köra med äldre spelare som inte går inte in i närkamper och inte gör poäng??? Ge de unga spelarna chansen som har lite fart på rören så det händer något. Hur ska vi annars hinna med de skridskoskickliga lagen?

  • Putte on 9 oktober, 2014 at 14:46
  • Svara

  Läste att Simon Hjalmarsson tränade med Troja i dag är det något på gång eller hälsar ha bara på sin bror????????

  1. Bara besök

Kommentera

Your email address will not be published.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud