Utvärdering – Spelare för spelare


Vi har kommit nästintill exakt halvvägs in på grundserien, vilket ger ett bra tillfälle för en utvärdering av Trojas spelare. Mycket kommer hända fram till säsongen är slut i mars/april men redan nu kan man se mönster och säga att visa spelare överraskad oss och anammat Trojas spel galant medan andra inte riktigt spelat på ett sånt sätt som vi supportrar trodde och förväntade oss i augustimånad.

Vi kör en utvärdering nu, en efter grundseriens slut eller alternativ halvvägs in i (ev.) Allettan (för att få mer att bedöma på) och en när säsongen är slut. Hoppet är att de flesta spelarna tar ett steg framåt i sin utveckling varje månad och är som bäst när det gäller som mest!

Betygskala är 1-5. Där 1 är att man inte motsvarat förväntningarna överhuvudtaget och 5 att man överraskat utöver alla ramar! Betygen däremellan är förstås olika skalor av ”succé”, men en 3:a får anses som insats av förväntan. Detta gör förstås betygen högst individuell.

 

Marcus Due-Boje  Mål/match: 1,32 Räddnings%: 94,16%

Betyg: 5/5

– Han förväntades ha hand om andraspaden och få göra lite inhopp då och då. Men han har istället gått upp som seriens bästa målvakt och istället förpassat Nielsen till avbytarbänken. Har en förmåga att alltid oavsett resultat och motstånd vara oerhört fokuserad!

Johan Nielsen Mål/match: 3,22 Räddnings%: 89,17%

Betyg: 1/5

– Han var etablerad på denna nivån och hade haft HA-intresse på sig tidigare. Men i Troja kom han helt fel in när serien väl startade och fick en äckligt jobbig start. Har inte klarat av att hämta sig efter den kallduschen.

 

Alexander Edström 2 mål 8 assist +5

Betyg: 3/5

– Spelat precis som väntat och producerat bra med poäng samtidigt som han varit väldigt stabil bakåt. En av laget bästa backar i båda riktningarna.

Simon Fernholm 0 mål 0 assist +1

Betyg: 3/5

– Som förstaårssenior hade han inga större förväntningar på sig. Han har hittills verken spelat dåligt eller bra men kan förhoppningsvis växa med tiden.

Dennis Fröland 0 mål 3 assist +4

Betyg: 1/5

– Värvades som en stark offensiv back, men av den varan har vi inte fått se särskilt mycket av. Förvisso den back i laget som varit inne på flesta mål framåt, men även flest baklängesmål. Och mer än 0 mål hade vi allt förväntat oss. Kan får det tufft att behålla sin plats i laget när Trucken kommer tillbaka in i spel.

Anton Johansson 0 mål 3 assist +4

Betyg: 5/5

– Personligen hade jag ungefär lika höga förväntningar på Anton som jag hade på Fernholm, det vill säga nästintill inga alls. Jag trodde han skulle tillhöra lagets ”extrabackar” men han har verkligen tagit för sig och är i dag en av lagets mest stabila backar!

Daniel Karlsson 0 mål 1 assist +0

Betyg: 3/5

– Förvisso bara spelat tre matcher. Men i de matcherna har han inte ingjutet någon form av oro. Trucken är lika bra som han alltid varit!

Jonathan Nielsen 2 mål 6 assist +5

Betyg: 4/5

– Många var besvikna när Troja offentliggjorde Nielsen som sista back in i truppen. Men det missnöjet har man fått äta upp vid det här laget. Gott med poäng från hans klubba och en helt ok defensiv insats, med självförtroende växer han dessutom.

Eric Persson 1 mål 1 assist +8

Betyg: 4/5

– För att inte vara i närheten av att ta en backplats i Rögle så måste jag säga att Persson varit klart bättre än förväntat. Endast varit inne på två baklängesmål och har bäst plus/minus av backarna!

Magnus Svanberg 0 mål 0 assist +1

Betyg: 2/5

– Relativ onsynlig på plan. Hade helt klar förväntat mig mera utav honom.

 

Johan Andersson 4 mål 2 assist +1

Betyg: 2/5

– Han har börjat trampa igång nu och verkligen varit tungan på vågen i de två senaste matcherna. Men ärligt talat hade vi nog förväntat oss en större dominans från ”Bois” sida. Men det kanske kommer sen när matcherna börjar gälla mer?

Oscar Andersson 4 mål 4 assist +0

Betyg: 3/5

– Som väntat är det Oscar som står för trixandet i laget och har gjorde en del mycket vackra mål. Tenderar dock att hålla i pucken något för länge i många lägen.

Hampus Andréen 0 mål 2 assist +2

Betyg: 3/5

– Han har tagit en plats i laget och därmed infriat förväntningarna.

Gustav Hjalmarsson 7 mål 4 assist +5

Betyg: 4/5

– Till skillnad från ”Bois” så hade jag inte förväntat mig så här hiskligt med poäng från Hjalmarssons sida. Oerhört stark i sitt spel.

Jonathan Johnson 8 mål 5 assist +9

Betyg 5/5

– Om någon hade sagt att Johnson skulle vara den som gick för att krönas till målkung i juli så tror jag inte särskilt många hade trott på det. Men han är explosiv i sitt spel och lyser med spelglädje!

Alexander Lindqvist-Hansen 1 mål 3 assist -1

Betyg 3/5

– Som väntat ingen poängspruta. Men han är likväl en av lagets mest viktiga spelare med sin riviga spelstil. Hans plus/minus-statistik förvånar mig dock.

Markus Nilsson 2 mål 5 assist +4

Betyg: 3/5

– Hade det varit för två veckor sedan så hade Markus betyg varit lägre. Men sen har han äntligen börjat få utdelning för sitt slit. Laget starkaste skridskoåkare.

Ted Nilsson 0 mål 2 assist +3

Betyg: 1/5

– Att Ted stått utanför fyra kedjor emellanåt förvånar mig. Jag trodde han enkelt skulle ta en plats i laget och vara en av lagets mest slitstarka spelare, precis som ifjol i HA. Men jag tror att Teds spelstil blir lite överflödig i ettan när det är Troja som för spelet. I HA behöves spelare som slet huvudlöst, i ettan behövs det inte i samma utsträckning utan spelarna måste besitta mer kvalitéer än bara slit.

Mattias Nilsson 1 mål 1 assist +1

Betyg: 3/5

– Han spelar som han alltid gjort och är en av lagets bästa tekare tillsammans med broder Markus. Två killar som aldrig gjort en dålig match.

Pierré Nilsson-Grans 1 mål 1 assist +2

Betyg: 4/5

– Eftersom jag inte ens trodde han skulle knipa en plats i truppen så är jag väldigt imponerad över hur han vuxit för varje match. Tror han kan bli bra på sikt.

Oskar Norlöv 3 mål 13 assist +9

Betyg: 4/5

– Många trodde på honom som poängkung och de förväntningarna har han sannerligen infriat.

Robin Söderqvist 3 mål 1 assist +2

Betyg: 3/5

– Finns ingenting att anmärka i Söderqvists spel. Dock känns det lite fel att han ständigt placeras i 4:e formationen. Tror han hade passat bättre mellan Oscar och Flash i 3:e.

Mattias Åkesson 7 mål 8 assist +3

Betyg: 3/5

– Åkesson är ingen som ensam utmanar motståndarförsvaret eller bjuder upp till publikgodis. Han står bara rätt placerad och slänger puckarna mot mål med en minst sagt hygglig precision. Som väntat massvis med mål och poäng utan att spelmässigt sticka ut ur mängden.

 


7 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

  • Lasse on 26 oktober, 2014 at 10:57
  • Svara

  Håller med om det mesta, fast 1/5 till Johan Nielsen känns väl hårt. Matcherna i början var svåra då laget inte var så samspelt.

  • stampe on 26 oktober, 2014 at 11:32
  • Svara

  Håller med Lasse, såga Nielsen så är inte juste. Laget i sin helhet får klä skott för de första matcherna tycker nog jag.

  1. Ja till hans försvar kan man säga att övriga laget har varit dåliga i 3 av de 4 matcher han stått.

  • Markus on 26 oktober, 2014 at 12:04
  • Svara

  Haft och andra sidan spelade Nielsen mot Helsingborg. Och vi såg ju vad den matchen tog vägen.

  • Röda bär on 26 oktober, 2014 at 23:28
  • Svara

  Jag måste bara kommentera en spelare som jag hade högre förhoppningar på inför säsongen:

  Gustav Hjalmarsson skulle bara få 3/5 (7 mål 4 assist +5) av mig pga:
  – Alla mål han gjort förutom 1 har kommit till mot seriens förmodade lägre placerade lag:
  Mörrum (1), HC Dalen (1), Olofström (1), Varberg (2), Halmstad (1). Det enda målet som tillkom mot ett högre rankat lag är mot Nybro.

  – Han har inte producerat en enda poäng mot varken Kristianstad, Pantern eller Kallinge-Ronneby, där alla 3 förmodades tillhöra toppskiktet. Inte heller mot Helsingborg gjorde han några poäng. Det tycker jag inte håller för en så pass meriterad spelare som Gustav som har spelat både i AS och SHL. Plus/minus-statistiken är dock bra!

  – Som lekman är det inte helt lätt att säga vad det beror på. Det finns säkert flera faktorer som spelare in.

  I övrigt ett mycket bra inlägg och intressant genomgång.

   • Röda bär on 26 oktober, 2014 at 23:32
   • Svara

   Nu säger jag inte att Gustav skulle vara någon målspruta om man tittar historiskt, men på den här nivån borde han producera mera, men framför allt mot lite bättre motstånd.

  • jonte on 28 oktober, 2014 at 21:57
  • Svara

  plus/minus är inte alltid vad det ser ut att vara o aningen missvisande för den som inte ser matchen. T.ex nämner du Alexander Flash Lindqvist-Hansens plus/minus. i två matcher på raken rasade staistiken o vid ett antal av målen hade han knappt satt skenorna i isen. Säkert så för någon annan spelare oxå…Om bytena kommer fel, som de gjorde flertalet gånger framförallt i första matcherna kan det resultera i snabb omställning o kontring med målchans för motståndarna! Är då inte folket på isen vakna o rappa i både tanke o fötter blir det mål… Och i förlängningen är det ju då oxå så att målvakten överraskas. Dels bör spelarna i linorna reda ut det men ävem coacherna har ett ansvar att coacha i det läget.

Kommentera

Your email address will not be published.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud