Juniorlagen


Denna blogg, Trojakollen, är ju skapad för att vara en plattform där man kan hålla koll på allting som händer kring och i Troja. Men än så länge har det bara innefattat A-laget, och så kommer det nog bli för mesta delen även framöver. Men jag tänkt att jag idag skulle lyfta fram klubbens juniorlag för en gångs skull.

Juniorlag innefattar U16, J18 och J20. De två första hör hemma i den högsta ligan för respektive åldergrupp medan J20 tillhör den näst högsta ligan sedan något år tillbaka när de trillade ur stentuffa Superelit (mycket tack vare SHL-klubbarna frikort i serien).

Att Troja klarar av att ha tre juniorlag av så pass bra kvalité så högt upp i seriesystemen är minst sagt imponerande. Det är mycket hårt arbete som ligger bakom att det går ihop sig säsong efter säsong, för faktum är att samtliga juniorlag reser längre i år än vad A-laget gör.

J20 har matcher så långt bort som Norrköping, Mariestad, Skövde, Mölndal. J18 har fler matcher i närområdet men har fortfarande väldigt långa resor som till Göteborg (Frölunda, Kungälv), Malmö, Mariestad och Linköping… Till och med så långt ner som på U16-nivå så är det långa bussresor som gäller. Bland annat tre till Göteborgsområdet (Frölunda, Bäcken, Hanhals), Malmö och Linköping.

Så visst kostar det pengar, men samtidigt har detta på lång sikt gjort det möjligt att Troja idag kan ha hela sju stycken Ljungbyfödda spelare i laget plus tre andra som fått sin fostran i Troja juniorled!

Vidare till lagen…

J20

J20 har inlett serien ovanligt svagt och ligger idag utanför topp3 och avancemang till nästa omgång. Man placerar sig i dagsläget på en fjärde plats efter Mariestad, Vita Hästen och Oskarshamn.

Lagets bästa poängplockare och som ligger femma i den totalapoängligan är Jacob Strandberg som gjort 6+6 poäng och varit med uppe och spelat något byte med A-laget i tröja #5. Han jagas i sin tur av Mattias, Marcus och Pierrés släkting Henning Grans som står på 3+8 poäng. Målet för laget borde vara att knipa en topp3-placering.

Lite småhäftig information är att man lyckats få hit en tjeckisk juniorlandslagspelare (U17) som är född 1996 vid namn Michal Gecko. Troja är hans första uppdrag utanför Tjeckiens gränser!

J18

J18 spelar i landets högsta serie för J18-lag och har inlett väldigt piggt och ligger idag på femte plats! En plats som idag skulle innebära att man tar sig vidare till J18 Allsvenskan till våren. För att beskriva hur stort detta är så kan jag berätta att man har lag som Frölunda, Malmö, Oskarshamn och Tingsryd bakom sig i tabellen! Frölunda slog man förresten med 6-2 på bortaplan igår.

Bästa poängplockare är centern Oskar Svanlund ifrån Lerum som har gjort 7+8 poäng. Efter honom kommer en back och en annan Ljungbykändis, åtminstone är hans släkt känd i stan. Tom Johansson är lillebror till Joel och Linus Johansson! Tom har gjort 1+11 poäng på 11 matcher hittills.

Och även i detta lag hittar vi en utländsk spelare som vågat sig på att lämna moderlandet för att testa lyckan i det svenska juniorsystemet som har ett sådant högt rykte om sig, med all rätt. Christof Kromps ankomst till Ljungby har jag skrivit om tidigare, en det är värt att nämna igen att han har varit ordinarie på J20-nivå hemma i Österrike och till och med bokförts för en match i EBEL för Villacher. I Troja har det blivit 5 mål och 2 assist än så länge.

U16

För U16 går det helt OK och man ligger idag sjua av tio lag. Vilket innebär att man är vidare till nästa omgång. I fredags spelade man en smått galen match mot Rögle där man gick segrande ur med 9-8 efter förlängning!

Bäst på att producera poäng är ungraren (dock uppväxt i Ljungby) Balint Horvarth med sina två poäng per match i snitt (5+7) ligger trea i den totala poängligan. Bakom Horvarth i den interna poängligan kommer ännu en grabb från Grans/Nilsson-släkten, Egon Grans som spelar högervinge och skjutit 5+2 poäng. Man kan nog säga att den släkten säkrat ännu en generation i A-laget!

 

 


3 kommentarer

  • Eva on 27 oktober, 2014 at 11:14
  • Svara

  Så kul att du skriver om Juniorerna!!
  Vill bara rätta ang J18 :)
  Troja ligger efter 11 spelade matcher, alltså hälften spelade, på 5e plats med både Frölunda och Malmö bakom sig.
  Vi har bara 1 p upp till en 3e plats!!
  De är jätteduktiga :))

  • Eva on 27 oktober, 2014 at 11:21
  • Svara

  Förlåt, jag måste varit blind när jag läste;)

  1. Nejdå jag var snabbt på att ändra när du skrev! Tack för rättelsen :)

Kommentera

Your email address will not be published.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud