Inför: Tingsryd-Troja


Det som jag kallar ”kraftprovet” inleddes för en vecka sedan, med hemmamatch mot Nybro. En match man vann utan några större krusiduller och hade puckinnehavet i. Men nu har man haft en veckas välbehövlig ledighet, vilket samtliga lag i serien haft.

Nybro var starka, inget snack om saken, men kvällens motståndare Tingsryd måste anses som snäppet vassare och snäppet mer prestiage att slå. De är ju inte våra antagonister utan anledning!

Genom tiderna har det varit många känsloladdade möten mellan Troja och Tingsryd och även om hetsen mellan lagen trappats ner något de senaste åren så är liksom rivaliteten nedärvd i generna hos spelarna som är född och fostrade i de bägge orterna. Vilket med all sannolikhet lär synas ikväll då det spelar hela 15 egna produkter i de bägge lagen! Åtta i Tingsryd och sju i Troja.

Så även om det kanske inte känns så hett att möta Tingsryd i serielunken i slutet av oktober när man har ett järngrepp om Allettan-platsen så finns det fortfarande prestiage i att vinna över Tingsryd i inbördes möten och visa vilka som regerar i Kronoberg. Sen är det ju alltid kul om man kan sluta före Tingsryd i tabellen också, vilket en vinst ikväll banar vägen för!

Tingsryd har för övrigt inlett grundserien på ett ganska så identiskt sätt som Troja. Man förlorade första matchen mot Pantern och tappade matchen därefter poäng mot Varberg. Sen trappade man precis som Troja igång rejält och tog några storsegrar mot bland annat Dalen och Olofström. För att sedan åka på en rejäl plump mot Halmstad i ungefär samma veva som Troja torskade mot Helsingborg.

Båda lagen har dessutom fått se sig besegrade mot seriesuveräna Kristianstad.

Så det bör bli en riiiktigt jämn och tuff drabbning ikväll mellan de två största förhands favoriterna! Jag har förvisso inte sett Tingsryd spela en enda gång hittills i år, men eftersom de har vår gamla tränare Martin Karlsson som coach så vet vi ju ungefär vad vi har att vänta oss.

Martin är faktiskt inte den ända Troja-bekante som återfinns i årets TAIF. Utan även Oscar Holst, som spelade juniorhockey plus två-tre A-lagssäsonger här, och vår gamle back Niklas Enberg lirar i TAIF.

Avslutningsvis. Så kommer jag, som jag berättade inför Nybro-matchen, inte ha möjlighet att se dagens match eller lördagens match mot Kristianstad på grund av resa. Men Trojasupport anordnar resa till båda matcherna, som ni kan läsa mer om på deras hemsida trojasupport.se. I annat fall så har jag fixat fram så ni kommer få läsa matchreferat, fast från en gästskrivare och läsare till bloggen vid namn Andreas Magnusson. Emellan matcherna kommer jag försöka uppdatera som vanligt.

 

Håll koll på:

Han sköt 22 mål ifjol för Tingsryd och har redan mäktat med sju kasar i år. Marcus Persson är Tingsryds svar på Mattias Åkesson. Giftig!

Eric Persson kom in som en gud skänkt från ovan i Troja, men nu när matcherna börjar bli vardag och hans utlåning har blivit permanent så börjar hans brister synas tydligare. Framförallt är det skridskoåkningen så är lite stabblig och gör att han hamnar på efterkälken. Han behöver rycka upp sig igen, särskilt nu när matcherna blir jämnare!

 

Tingsryds senaste matcher
6-1 mot Mörrum
2-3 mot Halmstad
1-2 mot Kristianstad

Trojas senaste matcher
4-2 mot Nybro
10-2 mot Mörrum
2-3ot mot Helsingborg

Poängkung
Tingsryd: Marcus Persson 7+8
Troja: Oskar Norlöv 3+13

Målvakt
Tingsryd: Wictor Ragnewall 91,10%
Troja: Marcus Due-Boje 94,16%

Tekare
Tingsryd: Jacob Nilsson 51,59%
Troja: Marcus Nilsson 62,02% vunna

 


21 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

  • Röda bär on 28 oktober, 2014 at 18:54
  • Svara

  Kvällens match? Du menar morgonkvällens match antar jag.

  Värt att notera är ju också att Due-Boje leder med drygt 3 procentenheter i räddningsprocent mot Ragnewall så här långt. Kanske blir en del som avgör till Trojas fördel?

  1. Haha, ja det var meningen att de skulle publiceras imorgonbitti egentligen :)

  • Nisse on 28 oktober, 2014 at 19:41
  • Svara

  Visas matchen på webben?

  • Mathias on 28 oktober, 2014 at 19:55
  • Svara

  Pratade med en taifare igår, matchen kommer visas på nätet. Länk läggs ut på taifs hemsida. Kommer sändas av taif via solidtango för 129 kr.

   • Röda bär on 28 oktober, 2014 at 23:34
   • Svara

   Ok. Så en sändning över nätet kostar 9 kr mer än en ståplats i hallen (120 kr)!? Snacka om överpris och nej; det kan knappast vara så att en sändning över nätet medför en sådan merkostnad. Det är trots allt 2014 med fallande kostnader för sådant som produceras online. Sedan lär ju den största efterfrågan vara att se matchen på plats, så det förklarar inte heller det höga priset.

   Här kan man ju jämföra flera andra matcher som Troja spelat och som sänts över nätet (flera för 99 kr). Well, well, det är väl bara att hysta upp slantarna om man inte kan vara på plats och titta. Inte för att 30 kr extra stjälper min ekonomi, men faktum kvarstår; det är ett klart överpris.

  • Henrik on 29 oktober, 2014 at 12:18
  • Svara

  Jag anser att websändningen är för billig. Om sändningen skulle kosta mindre än ståplats så kommer snålisarna att stanna hemma.

   • Röda bär on 29 oktober, 2014 at 23:14
   • Svara

   Snålisar??? Det är skillnad och bo drygt 9 mil ifrån (Ljungby) jämfört med knappt 28 mil ifrån (Göteborg).

   Sedan är det ju ett klassiskt debattmässigt misstag att tro att ens eget ”förträffliga” argument delas av majoriteten.

  • susanne on 29 oktober, 2014 at 14:17
  • Svara

  Varför inte lägga vantarna på David Åslin som nu är ledig :)

   • Putte on 29 oktober, 2014 at 15:35
   • Svara

   Ja det skulle vara en riktig klass värvning och han vet hut man gör mål så varför inte.

  • hopper on 29 oktober, 2014 at 15:42
  • Svara

  Tror ni verkligen att Åslin skulle byta SHL mot ettan ?

  • Berra on 29 oktober, 2014 at 21:09
  • Svara

  Vad hände????
  Sämst när det gäller!
  Kom igen troja!

  • Lindbacken on 29 oktober, 2014 at 21:13
  • Svara

  Ja … Troja var onte bra Taif klassen bättre,,tyvärr Åkesson Johan o marcus totalt osynliga största besvikelsen i kväll skapade nol lo o intet! Hjalmasrsson brände ett friläge i början på första,, svagt,,sånna lägen måste sitta. Nej skärpning per omg o förstärkning behövs 1 back en center en sniper tack!!

   • Robin on 29 oktober, 2014 at 21:23
   • Svara

   Hjalmarsson brände inte alls, han gav pucken till Ted som hade öppet mål.
   Jag vill ha in en back och en center till sen är jag hyggligt nöjd.

   Första målet ger man bort, tredje målet är slump, fjärde och femte ger man bort då man gett upp.

   vi saknar en hel femma idag; de säger de mesta:

  • berra on 29 oktober, 2014 at 22:42
  • Svara

  är 1:a kedjan en 1:a kedja?

  • Lindbacken on 29 oktober, 2014 at 22:52
  • Svara

  En hel femma borta? vilka förutom Trucken o Edström? hur som helst urusel insats av första kedjan svagt av dessa att vikan ner sej fullständigt jag sågar dessa jäms med fotknölarna så dåliga anser att de var!

  • Mathias on 29 oktober, 2014 at 23:05
  • Svara

  Lindbacken, Söderqvist norlöv och nielsen va borta också.

  • hopper on 29 oktober, 2014 at 23:14
  • Svara

  Taif körde över Troja totalt, och oavsett att några spelare var borta så var dom flesta med men dom visade ingen som helst vilja. Några gånger var dom 2:a på pucken men i dom flesta fallen var dom 3:a eller sämre. Nu har Troja mött dom andra 3 över strecket och det har blivit 1 poäng, mycket oroande med tanke på ev. spel i allettan.

  • Vedis on 30 oktober, 2014 at 01:02
  • Svara

  Äh, gnällspikar!!
  Blir vi fyra är jag nöjd.
  Allettan och ev playoff plus kvalserien, är bonus.

  • Lindbacken on 30 oktober, 2014 at 06:46
  • Svara

  Allettan är ett krav ,,, men så dåliga som de var i går så vet i sjutton ?? framför all t de som ska vara ledande för laget var otroligt dåliga.Kan man inte visa bättre vilja o energi i en sådan här match så sviker man samtliga i ock omkring Troja, vidhåller urusel match av de ledande spelarna.hoppas de skäms för sin insats.

  • Putte on 30 oktober, 2014 at 07:14
  • Svara

  Troja gjorde nog vad dom kunde men Tingsryd är klassen bättre än vad Troja är så är det bara tyvärr. Men nu måste sportgruppen vakna och börja inse att man måste investera i några bra backar och ett par målskyttar om man ska stå rustad för spel i allettan och man kanske behöver dom för att ta sig dit vem vet .

  • Mathias on 30 oktober, 2014 at 18:20
  • Svara

  Några backar och ett par målskyttar? Tror du att troja är gjorda av pengar eller? Personligen hoppas jag på bagarn och en bra back.

Kommentera

Your email address will not be published.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud