Gästinlägg Tingsryd 5-0 Troja


Gästinlägg av Andreas Magnusson

Mitt namn är Andreas Magnusson och jag är stand-in för Elias på bloggen under matcherna mot TAIF och Kristianstad. TAIF-matchen såg jag online via Solidtango och vid matchen mot Kristianstad kommer jag vara på plats i ishallen.

Troja kom till matchstart utan:
Daniel ”Trucken” Karlsson (opererad tumme)
Anton Johansson (skadad)
Oskar Norlöv (okänd orsak)
Alexander Edström (skadad på träning).
Robin Söderqvist (förstärker skadedrabbade Växjö Lakers istället)

Första perioden:
Taif går som väntat ut hårt med bra tryck i Trojas zon. Redan i första minuten har Marcus Persson ett bra läge att sätta pucken, men det blir inget mål. I tredje minuten får TAIF spelar PP (Netterberg, tripping), men Troja spelar bra boxplay. Första halvan av perioden är TAIF:s. Troja är dock bra med. Efter 11 minuter tar Troja över lite mer. 11.47 blir Trojas Marcus Nilsson utvisad för hakning. TAIF har flera chanser i PP, men står emot bra. Närmsta minuterna efter Troja blivit fulltaliga så skapar inte TAIF så mycket och Troja jobbar på, men får inte utdelning.

Även TAIF har flera chanser i sista fjärdedelen av perioden och 17:00 gör TAIF sitt första mål. Troja tappar pucken i mittzon, TAIF kontrar och gör ganska enkelt mål på ett hårt skott signerat Hannes Johansson. Knappt minuten senare är det nära nytt TAIF-mål, men Due-Boije är bra med. 18:51 så blir TAIF:s Niklas Johansson utvisad, men Troja lyckas inte göra mål innan hesa Fredrik ljuder, men får starta andra perioden i PP.

Perioden i stort kännetecknas av inte många lägen som man själv skapar vilket gäller båda lagen, men däremot många giftiga kontringar.

Andra perioden:
Troja fortsätter sitt BP, men det blir tyvärr inget mål. 24:19 tar Trojas Gustav Hjalmarsson en onödig utvisning när han skall stoppa en TAIF-spelare som inte är i något farligt läge. Flera andra trojaner finns också i närheten, vilket gör utvisningen ännu mera onödig.

Det här utnyttjar TAIF i det kommande PP-spelat och 24:59 skjuter TAIF nära offensiva blå och Filip Owesson skriver in sig i målprotokollet för 2-0. Här var nog målvakten rejält skymd, så Due-Boije kan inte lastas för målet. Redan minuten senare är Troja nära att reducera, men får inte dit pucken. Ännu cirka en minut efter det vid 27:05 gör TAIF sitt tredje mål för kvällen och det ger ställningen 3-0. Även denna gången är det Filip Owesson som är framme och tar för sig. Målet föregås av mycket folk och bök framför mål med en misslyckad utrensning från Trojas sida och det ger målchansen och målet för TAIF.

I samband med det här tar Pelle Svenson en timeout för att samla laget och påminna om matchplanen. Under minut 30 till minut 35 är det väldigt mycket TAIF, som fortsätter att utnyttja Trojas ofta svaga uppspel för att istället skapa kontringslägen. Det blir dock inga mer mål i perioden, men däremot en utvisning för Troja, Anton Johansson får gå 35:27 för hakning. Troja måste komma förbi TAIF:s täta defensiv på ett bättre sätt för att få bättre lägen att skjuta, men samtidigt passa sig för TAIF:s vassa kontringar.

Tredje perioden:
Perioden startar med 3 TAIF-utvisningar inom ca 7 minuter. Trots det så lyckas inte Troja på 3 PP att göra något mål! Man spelade t.o.m. i 5-3 i 1 minut utan att få till en enda riktigt het chans. I det här läget kände i alla fall undertecknad att chansen var minimal till att kvällens match skulle sluta med 3 Trojapoäng. TAIF:s fortsatta täta defensiv och Trojas oförmåga att komma till skott präglade stora delar av perioden. De första 10 minuterna skapar dock Troja flera chanser, men det ger ingen utdelning.

Som om inte det här vore nog så snackar Jonathan Johnson till sig en 2 minuter i form av ”Abuse of Officials” 52:46. Väldigt oproffsigt och onödigt, speciellt när man jagar en kvittering mot ett defensivt starkt lag. Det här utnyttjar också TAIF genom att en knapp minut senare vid 53:47 göra 4-0 genom Pontus Netterberg, där Trojas backlinje inte alls är med.

Den tredje perioden präglas av många utvisningar, 8 närmare bestämt, och för Trojas del känns det som att det stör dem i spelet (oavsett vilket lag som drabbas av utvisningen), medan TAIF fortsätter att spela bra i både BP och PP.

Efter Netterbergs 4-0 mål så försöker Troja att öka trycket och de närmsta minuterna har de ett fåtal chanser, varav någon ganska bra, men det ger ingen utdelning. Istället kan TAIF stänga kvällens tillställning genom att Markus Persson enkelt åker igenom Trojas försvar och enkelt lägger in den 56:12. Även vid det här målet känns Trojas backar alldeles för avvaktande och stillastående.

Sammanfattning:
Idag är tyvärr Troja numret mindre än TAIF under i stort sett hela matchen. TAIF jobbar med en tät defensiv samtidigt som Troja inte kommer med tillräcklig fart för att komma långt ner i offensiv zon för att få till bra skottlägen. Gustav Hjalmarsson utvisning i andra perioden (ger TAIF 2-0) samt Jonathan Johnsons ”Abuse of Officials” i tredje perioden (ger TAIF 4-0) tillsammans med Trojas ineffektiva PP (6 st utan mål) avgör i stort matchens utgång. Nu gäller det för Troja att känna revanschlust och redan nu på lördag ges chansen att studsa tillbaka när bortamatchen mot Kristianstad står på programmet.

Kuriosa från matchen:
Trojasupport hade en banderoll där det stod ”Vi skall tillbaka”. TAIF:s klack svarade ljudligen: ”Ni är tillbaka!”.

Matchens lirare
***
** Due-Boije
* Hjalmarsson

17:00 1-0 Johansson H
24:59 2-0 Owesson F (Nilsson J, Lindarv D)
27:05 3-0 Owesson F (Netterberg P, Lindarv D)
53:47 4-0 Netterberg P (Owesson F, Svensson O)
56:12 5-0 Persson M (Johansson N)
Skott: 33-19
Publik: 2593


14 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

  • Sussi on 30 oktober, 2014 at 07:46
  • Svara

  Jonatan Nielsen …. sjuk. Anton Johansson var med och spelade enl. laguppställningen.

  1. Skönt att det ”bara” är sjukdom! Han behövs!

    • Sussi on 30 oktober, 2014 at 07:54
    • Svara

    :-)

  • Putte on 30 oktober, 2014 at 08:59
  • Svara

  Vi ska kanske inte ha så stora förväntningar på Troja denna säsongen. Många är orutinerade på den här nivån och när dom som står för rutinen inte levererar så kanske man ska sänka förväntningarna lite. Vi har det lag vi har och får stötta dom så gott det går men skulle vilja att sportgruppen agerar lite tidigare denna säsongen om man nu har ambitionen att gå långt i detta seriespel och har man inte det så är det så.

   • Calle on 30 oktober, 2014 at 11:36
   • Svara

   Jag tycker du har fel Putte. Just i år behöver du inte slå något lag i Allsvenskan för att gå upp och har Troja bara alla spelare tillgängliga så kan man slå alla lag i division 1. Igår mot Tingsryd hade Troja redan förlorat på förhand då alltför många tunga pjäser inte kunde komma till spel.

   Dock så håller jag verkligen med om att jag tycker man ska stå i klacken och sjunga och stötta Troja till 100% oavsett om de leder med 3-0 eller ligger under med 0-3. Det är så riktiga supportrar gör – stöttar i både med- och motgång. Igår så slutade halva klacken att sjunga när TAIF gjorde 3-0 vilket är synd. Vi var många andra som försökte hålla igång resten av matchen men när så många bara står tysta och tjurar är det svårt att vinna någon match på läktaren…

  • Lasse on 30 oktober, 2014 at 12:39
  • Svara

  Även om Troja hade flera spelare borta så tycker jag att Troja borde förstärka med 1 eller 2 toppspelare. Jag är INTE intresserad av att se Troja spela i ettans finaste ishall nästa säsong.

  • Lindbacken on 30 oktober, 2014 at 13:32
  • Svara

  Jag håller med föregående talare till 100% De etablerade pelarna (läs Bois,Åkesso Narcus N Mattias N Gustav Hj var i min mening urdåliga o Mattias sa i en intervju att han skämdes,,, det gör han rätt i o jag hoppas att de jag nämnt här också gör det.Den spelaren som får godkänt är Målis Due boje han var bra trots 5 insläpta,, det säger ju en hel del.

   • Putte on 30 oktober, 2014 at 14:19
   • Svara

   Håller med. Har man inte efter 11 omgångar fått igång dom rutinerade spelarna så måste Tränaren börja fundera över om man ska börja möblera om i laget eller bänka en och annan spelare så att dom börjar ta det på allvar. Min åsikt är att Troja behöver två stabila backar och en poäng producerande center och en ytterforward som vet vad målet står.

  • justme on 30 oktober, 2014 at 20:01
  • Svara

  Det är väl ingen tvekan om att det behövs förstärkning men det är väl Nielsen i målet och Bois, som har floppat.
  De andra kanske kan mer men de har inte floppat.
  Sedan är det så, att även om nu Due Boie hade släppt in ett mål och försvaret varit 100%, hade man förlorat. Ma blev ju trots allt nollade…. om anfallet hade gjort 1-3 mål, hade det nog sett annorlunda ut…det gjorde man inte.
  Bois kanske kan ifrågesättas när det gäller motivation…han har ju kapacitet, då är det annat som brister

  • Sluta klaga för f*na on 30 oktober, 2014 at 23:54
  • Svara

  Kasta inte sten i glashus. Åk ut själva om ni är så j*äckla duktiga. ORKA med de är tjabbet om att man måste få in bättre spelare och att man måste vara mer samspelta. Lägg ner! När vi vinner är det lika dött med kommentarer som i diös ishall. Men så fort det kommer en förlust så ska de köpas och allt går under jorden. Vi har det lag vi har punkt slut. Tage it or leave it. Tack för mig.

  • stampe on 31 oktober, 2014 at 07:58
  • Svara

  Bra skrivet! Det finns pengar att hämta när man är i allsvenska och ännu mer i SHL. Troja är inte i dessa serier utan i division 1. Knappt 1/3 av det lag som var med och åkte neråt är inte längre med. Killarna i nuvarande lag gör ett bra jobb utifrån nuvarande förhållande och kan inte förväntas trolla med knäna. De ligger bland topp fyra efter halva serien. Att hela tiden peka ut enskilda spelare efter tycke och smak är lågt. Det finns en coach i laget som vet bättre, låt honom avgöra.

   • Putte on 31 oktober, 2014 at 08:57
   • Svara

   Låt folk tycka som dom vill det är det som gör hockeyn roligare. Jag tror intresset kring Troja kan mätas i vad folk tycker och tänker jag tycker också att Elias lyckas hålla diskusionen här på en bra nivå.

  • stampe on 31 oktober, 2014 at 17:28
  • Svara

  Elias är kanon i sina kommentarer.

  • Lindbacken on 31 oktober, 2014 at 18:43
  • Svara

  Håller med Elias gör ett jättebra jobb!!!

Kommentera

Your email address will not be published.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud