Gästinlägg: Kristianstad 3-7 Troja


Gästinlägg av Andreas Magnusson

Mitt namn är Andreas Magnusson och jag är stand-in för Elias på bloggen under matcherna mot TAIF och Kristianstad. TAIF-matchen såg jag online via Solidtango och vid matchen mot Kristianstad var jag på plats i ishallen.

Troja kom till matchstart utan:
Daniel ”Trucken” Karlsson (opererad tumme)
Alexander Edström (skadad på träning).
Robin Söderqvist (förstärker skadedrabbade Växjö Lakers istället)
Hampus Andréen (orsak okänd)

Första perioden:
Jag trodde att KIK skulle gå ut hårt från start och sätta stor press på Troja, men det blev faktiskt precis tvärtom. Troja gjorde efter första tekningen 1-0 redan efter 13 sekunder (!). Jonathan Nielsen höll sig framme på Mattias Åkessons passning och satte den rakt upp i nättaket. Första målet efter 13 sekunder måste vara rekord den här säsongen i HockeyEttan, eller? Det var dock inte slut där. Vid nästa tekning så var det dags igen; efter ett snyggt uppspel så hittade Jonathan Johnson på ett snyggt sätt Eric Persson och helt plötsligt stod det 2-0 efter 30 sekunder. KIK-klacken var ganska högljudd innan match, under introt samt även fram till 2-0-målet, men sedan blev de knäpptysta när målvakten fick vittja pucken ur målburen vid 2-0.

Efter det här såg KIK lite ängsliga ut och i det närmaste chockade, vilket inte är så konstigt; inte i varje match man ligger under med 2-0 efter 30 sekunder. Troja hade mycket puckinnehav första fjärdedelen av första perioden. De gånger som KIK lyckades med uppspel, så bröt Troja det oftast redan i mittzon medan de få gånger som KIK får till skott mot mål så blockar Nielsen enkelt pucken. Bra defensiv och offensiv från Trojas sida alltså.

04:18 blir William Ström utvisad för tripping och Troja får chansen att göra 3-0. De har bra tryck i offensiv zon med flera skott, men får inte utdelning. 07:24 är det nära att Troja gör 3-0 på en styrning, men pucken går utanför. 07:40 är det dags för nästa utvisning då Seth Wikskal får sätta sig 2 min för hög klubba. Trojas andra PP drygt 3 min efter första och nu är KIK med betydligt bättre. De får ut pucken flera gånger och rensar på ett bra sätt.

Efter hand så bedarrar Trojas stenhårda tryck och i 12:e minuten kunde KIK bryta ett Troja-anfall och i stället gå på kontring. KIK-spelaren får bra tryck under ”rören” och alla trojaner hamnar efter, vilket gör att det helt plötsligt står 1-2 kl 12:08 med mål av Benoit Doucet och assist av farlige Emil Sandin. Nu får helt plöstligt KIK bra fart och 13.45 är det riktigt nära att de gör 2-2.

Resten av perioden byter lagen chanser med varandra och Troja får 2 utvisningar och KIK 1, men något mer mål blir det inte även om KIK är riktigt nära 19.40 efter en dålig Trojarensning. 2 utvisningar tas med till andra perioden; spel 4-4 väntar i ca 50 sekunder och därefter PP för Troja i ca 1 minut.

Andra perioden:
Troja reder ut 4-4 spelet och resterande PP för Troja ger ingen utdelning. Det känns som att KIK är mer beredda på Trojas fortsatta tryck jämfört med i första perioden och försöker att komma i bra uppspel, men andra perioden är ännu bättre genomförd sedd med Trojaögon. Redan 23.50 är det nära mål igen när Troja får till ett bra skott. 25.04 är det dags för nästa utvisning när Christoffer Lindholm får sätta sig på botbänken i 2 min för holding. 34 sekunder in i utvisningen och 2 tekningar senare så sitter 1-3 vid 25:38. Mål av Jonathan Johnson med assist av Oskar Norlöv och Dennis Fröland. Mycket snyggt och effektivt spel från Trojas sida.

Hela andra perioden präglades av många mål, stark trojapress och många utvisningar som lite grann förstör spelet, men skapar mycket yta att göra mål på med 2 PP-mål för Troja. Redan 26:39 är det dags igen då Trojas Oscar Andersson får gå för hakning. Under de kommande 2 min har KIK flera farliga chanser, men det blir inget mål. Troja jobbar på bra i defensiven. Nästa utvisning drabbar också Troja, precis när den förra är avklarad; Johan Andersson 2 min för slashing. KIK får till bra tryck igen i offensiv zon och farlige Emil Sandin (som Elias varnat för inför denna match) får på en bra passning av Doucet/Lindholm med ett stenhårt skott sätta 2-3.

Det är i just det här läget som Troja visar att de är det bättre laget i kväll; trots bitvis stark press från KIK så försöker man fortsätta föra spelet och skapa lägen. Det skulle också visa sig vara ett vinnande koncept, för redan en knapp 1,5 minut senare kan Troja göra sitt fjärde mål för kvällen (30.34, nyförvärvet Tobias Törnkvist presenterar sig med att göra 2-4 med assist av Eric Persson/Ted Nilsson). I det här läget börjar KIK se ängsliga och nervösa ut, ja i det närmaste chockade över att Troja studsar tillbaka så snabbt efter KIK:s mål. Man slår ifrån sig och rensar på Trojas fortsatta anfall.

KIK har ytterligare en bra målchans i matchens 33:e minut, men på ca 8 minuter går Troja från 2-4 till 2-6 med mål av Gustav Hjalmarsson och Jonathan Johnson där 2 assistpoäng noteras för Dennis Fröland och 1 assistpoäng av Trojas ”assistkung” Oskar Norlöv. Här skall också noteras att Troja gör mål 15.20, men det döms bort pga spel med hög klubba. Troja kommer dock snabbt igen när 2-5-målet görs 36.00 när en sur Fredrik Hansson sitter i utvisningsbåset (slog igen dörren hårt) pga att han skjutit pucken utanför banan. KIK har ett par chanser till under denna period, men det är Troja som för spelet.

Andra perioden slutar som den första; med utvisningar som tickar över till nästkommande period: en för Troja och en för KIK.

Tredje perioden:
Ja, den tredje perioden var inte lika målrik som andra perioden, men det var ändå mycket händelserik. Redan i första minuten får Trojamålvakten göra ett snabbt ingripande och blockera skott. De första minuterna försöker KIK etablera tryck, men det ebbar snart ut när det inte ger utdelning. Troja reder även ut en 2 minuterutvisning 40:41 (Johan Nielsen, tripping). Troja svarar dock bra emot och 41.55 laddar Eric Persson bössan och skjuter, men pucken går dock över. 2 minuter senare lämnar KIK-målvakten en bra retur, men ingen trojan är i närheten.

De första fem minuterna har Troja mycket puckinnehav och KIK börjar se trötta ut. Då är det inte helt logiskt att en reducering skall komma, men det är precis det som händer. KIK får till ett bra uppspel och ”rinner igenom” Trojaförsvaret enkelt, vilket är ovanligt i denna match, och sätter 3-6 47.23 i nättaket genom Anton Östman (assist Johan Andersson/Acke Ringström).

KIK slarvar dock i 48:e minuten genom att ha för många spelare på isen. Efter en del snack med domaren tilldöms de 2 minuter. Fler utvisningar kommer; en dubbelutvisning (Mattias Åkesson, 2 min, roughing samt Peter Rooth, 2 min holding). Spel 4-3 för Troja i knappt 1,5 minut alltså. Det här utnyttjar Troja genom att göra kvällens tredje PP-mål. Oscar Andersson gör mål på Oskar Norlövs assist genom att utnyttja en yta som målvakten inte riktigt lyckas täcka upp.

De sista 10 minuterna i den här perioden genererade inga fler mål, men var ändå mycket händelserik, vad sägs om:

10.36 Hårt skott för Troja. Pucken går utanför mål.
10.46 En Trojaspelares klubba går av i skottögonblicket.
11.03 Bråk i KIK:s målzon. Domarna lugnar ner, men inga utvisningar.
11.48 Mycket Trojafolk vid KIK:s mål. Nära mål.
13.10 Nära friläge Troja.
14.25 Nära styrning i mål för Troja.
14.35 Skott i stolpen för Troja.
15.06 Skott över mål för Troja.
15.50 KIK-skott. Nielsen i målet bra med.
16.44 Uppspel för Troja. Skott o block. Tekning.
Minut 17: klacken sjunger om kärleken till Troja-Ljungby. Vilken stämning! ”Kärleken är oändlig!”.

Sista 2 minuterna blev bara en transportsträcka till slutsignalen.

Sammanfattning:
Troja gör en stabil insats idag. För spelet i princip 3 perioder (med en liten dipp i första perioden). I andra perioden tar Troja över helt genom att göra totalt 4-1 och gå till en 6-2-ledning inför sista perioden. Här har Troja även ett bortdömt mål, men istället för att snacka till sig en utvisning går laget vidare och fortsätter att skapa chanser och därmed mål. Bra! Troja har i sista perioden kunnat göra i alla fall 2 mål till på de chanser de hade, men slutresultatet skrivs till 3-7. Hela laget arbetar stenhårt i dag från start till slut och i detta nu leder Troja HockeyEttan södra på 26 poäng i en haltande tabell.

Videos:
Kristianstads IK – IF Troja/Ljungby, 20141101, Period 3 – sista 2 min
http://youtu.be/6Md_xEYWqgQ

Kristianstads IK – IF Troja/Ljungby, 20141101, Den som inte hoppar är TAIF:are
http://youtu.be/TyC__LT5pOA

Kuriosa från matchen:
Innan KIK:s intro så presenterade KIK sina 8-9-åriga juniorer då de åkte in på isen. De fick sedan stå i mittzon när KIK:s spelare åkte in under introt och runt juniorerna. Snyggt!

KIK-klacken hade en banderoll där det stod ”110% ANTI TROJA” (att de var anti Troja märktes varken på isen eller på läktaren, då Troja vann båda kamperna).

Matchens lirare
Hela laget var bra idag rakt igenom, men skall man lyfta fram några enskilda:
*** Jonathan Johnson
** Oskar Norlöv/Dennis Fröland
* Erik Persson/Tobias Törnqvist

00:13 0-1 Nielsen J (Åkesson M)
00:30 0-2 Persson E (Johnson J)
12:08 1-2 Doucet B (Sandin E)
25:38 1-3 Johnson J (Norlöv O, Fröland D)
29:10 2-3 Sandin E (Doucet B, Lidholm C)
30:34 2-4 Törnkvist T (Persson E, Nilsson T)
36:00 2-5 Hjalmarsson G (Fröland D)
38:42 2-6 Johnson J (Norlöv O, Fröland D)
47:23 3-6 Östman A (Andersson J, Ringström A)
49:30 3-7 Andersson O (Norlöv O)
Skott: 26-33
Publik: 1091 (men i hallen kändes som att det var kanske 200 personer mindre än det)


11 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

  • stampe on 2 november, 2014 at 19:09
  • Svara

  Tack för ett kanonreportage, och tack trojalaget för denna vinst!!!!

   • Andreas Magnusson on 2 november, 2014 at 19:13
   • Svara

   Tack! Det var betydligt roligare att skriva än TAIF-matchen. Blev kanske lite långt, men det var en härligt händelserik match!

  • ....... on 3 november, 2014 at 09:10
  • Svara

  Vad tråkiga folk är, antingen klagar man eller så är man tyst… vad tyckte ni troja gjorde bra mot kik?

   • Lasse on 3 november, 2014 at 13:18
   • Svara

   Och vad gör du? Klagar på folk som klagar! Har du inget att säga så stäng igen kakfällan.

    • ....... on 3 november, 2014 at 20:26
    • Svara

    Vad vill du att jag ska säga? Jag är jättenöjd med hur troja spelade, gott att göra massa mål, ta 3 poäng mot kik borta är starkt. Jag sitter på massa åsikter. Jag tycker bara de är frustrerande när folk klagar när de går dåligt och håller käften när de går bra istället för att berömma. Men från nu ska jag inte klaga mer på folk som inte kan säga ett positivt ord. Tack för mig.

  • Putte on 3 november, 2014 at 09:14
  • Svara

  Bra att studsa tillbaka efter en skit dålig match mot Taif.

  • berra on 3 november, 2014 at 18:21
  • Svara

  Bra skrivet å bra studs!
  Vad händer med bagarn?

  Har han ställt in säsongen?

   • Mathias on 3 november, 2014 at 20:28
   • Svara

   Bagarn tränar med laget som jag förstått de. Kanske signar snart? ;)

  • justme on 3 november, 2014 at 21:57
  • Svara

  ni klagar på folk, som klagar på Troja, som sedan klagar på er för att ni klagar på de.
  Det är på forum ni är, för att framföra åsikter OCH läsa andras. Man behöver inte hålla med, men är tvungen att acceptera.
  Alla, som har sett (eller inte) laget spela har gjort en bedömning utifrån sina perspektiv.
  Jag har sett 2 matcher, hade svårt att greppa spelarna, men tyckte och tycker, att Nielsen är osäker i målet, står ibland felplacerad, rör sig osynkat med spelet, därav en del ”billiga” mål, som inte hade varit en stor räddning om han stod rätt, men märks inte som en miss, om det blir mål.
  Hur, som helst, om motsatsen bevisas, erkänner jag. Nu stod ju förvisso han mot KIK, men det är nästan betydelselöst, då han trots vins, låg på 88%….långt under 90 fortfarande. Visst, man vann och det är det viktigaste.
  Min åsikt är också, att anfallet sågas både här och där. Kan väl hålla med, om att förväntningarna inte uppfyllts av ett par spelare, men, överträffats med råge av andra. Således jämnar det ut sig och man har trots allt gjort flest mål i serien…säger väl en del ändå..eller?
  Man har också släppt in relativt få, (fjärde plats) men med tanke på att Nielsen har 3.2/match i snitt, mot Due-Bojes 1.8 (trots Tingsryds 5), så är det uppenbart, att man ligger egentligen i topp i antalet insläppta också (om nu Nielsen snittar 1.8 vill säga).
  Kort och gott, har man trots allt ett hyfsat försvar också.
  Till Allettan kommer man väl att förstärka med ngn back, Trucken kommer tillbaka, så vist…man har nog ett slagkraftigt lag så det räcker.
  Frågan är, om Nielsen lyckas komma upp över 90% i någon match ens, eller om det avgörs slutgiltigt, att låta Due-Boje vara nr 1 och köra han för fullt, trots ngn förlust.

  • Mathias on 3 november, 2014 at 23:01
  • Svara

  Bra skrivet. Alla får tycka precis som man vill. Vi går vidare nu.

  • Vedis on 3 november, 2014 at 23:09
  • Svara

  Jag tror Nielsen har tryck på sig själv, att visa vad han kan. När det väl släppt, kommer allt att lossna för honom.
  Intressant match på onsdag mot Hammers. Många som tror att Troja ska köra över dom, men inte jag!
  Blir en jämn match.

Kommentera

Your email address will not be published.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud