Troja 4-3ot Halmstad


Man kan inte bli förbannad över att Troja tappar poäng i kvällens match, då ett poäng mer eller mindre just nu inte spelar någon större roll, men man kan bli uppriktigt förbannad över sättet man förlorar på.

Som man kunde se i den första perioden så var Troja de skickligaste laget på banan. Man klarade av att göra allt i ett helt annat tempo än Halmstad och medan Halmstad stod kvar med blicken fäst på pucken så hann Troja vinna tillbaka pucken och bita sig fast i anfallszon.

Kanske skulle Troja dra iväg med x antal mål redan där. Men man saknade glöden och var väldigt tama på returerna. Trots fina framspelningar till varandra.

Man gick ändå till pausvila med ledningen och jag kände mig, från min position, på läktarn väldigt lugn. Halmstad hade inte mycket att komma med, tyckte jag.

Och som jag sa innan matchen; så får man inte lov att underskatta någon motståndare, oavsett hur dåliga de ger sken av att vara.

Man brister i disciplinen och slarvar väldigt mycket över hela banan genomgående i den andra perioden. Vilket ger Halmstad luft under vingarna och de kan kvittera. En kvittering som egentligen borde räckt perioden ut, men ett självmål gjorde att Troja återigen kunde gå till paus med en ledning.

Inför den tredje så antar jag att man i Troja fått sig en skällning av tränarparet. Då man kommer ut med en helt annan intensitet och spelar än en gång ut Halmstad. Men en storspelande Jonathan Sääf i Halmstad står på huvudet på det jävligaste sättet och håller kvar Halmstad i matchen.

Troja håller i denna intensiva spelstil i uppemot 13-14 minuter. Och skulle man fortsätta nöta på så hade man haft segern i behåll. Men i stället faller man tillbaka i gamla vanor och slarv ställer allt på kant.

Med 1:30 kvar av matchen och tom målbur så blir en nonchalant bakåtpass ödesdiger och en kvittering hänger bakom Nielsen.

Sammanfattningsvis, så var det ”Helsingborg-syndrom” all over again. Troja är bättre och vet om det. Motståndarna vet det också. Men spelarna i Troja tror att någon annan ska fixa segern och att man själv därmed kan ta det lugnt. Man är helt enkelt inte mentalt med i matchen i 60 minuter.

Onödigt poängtapp, som för tillfället inte betyder så mycket men som kan bli avgörande i slutändan ifall man skulle tappa formen helt.

Trojas senaste nyförvärv Törnqvist var det första gången jag fick se i action idag. Och jag gillade vad jag såg. Tycker han var robust och väldigt rak och tydlig i sitt spel. Spelade rutinerat för sin ålder.

På tal om rutin, som det varit en hel del snack om både här och på olika forum, så tycker jag faktiskt att de som uppträder minst rutinerat är de som är mest rutinerade. Vad sänder det för signaler?

Matchens lirare
*** Jonathan Nielsen
** Mattias Nilsson
* Oskar Norlöv

05:39 1-0 PP Fröland (Johnson, Oscar.A)
13:19 1-1 PP Pearson (Hjärpe)
14:13 2-1 Johnson (Norlöv)
25:54 2-2 Sjöqvist (Pearson, Lögdal)
29:24 3-2 Johan.A (Åkesson, Marcus.N)
58:31 3-3 Kölzow-Isaksson (Reis)
61:21 4-3 PP Hjalmarsson (Jonathan.N, Oscar.A)
Skott: 45-26
Publik: 1533


15 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

  • Vedis on 6 november, 2014 at 00:15
  • Svara

  Står i HP att Hammersspelaren Kölzow-Isaksen, säger att dom jobbar till tolv, sen ska man möta ett gäng där dom flesta bara spelar hockey!!
  Jag trodde Trojaspelarna jobbade eller studerade, men jag kan ha fel.

  • Putte on 6 november, 2014 at 07:31
  • Svara

  Håller med dig i det mesta du skriver Elias men någon gång måste väl du också inse att det saknas naturliga målskyttar i detta lag för med det stora övertaget i spel Troja har och inte producera mer mål det är i mina ögon ynkligt. Dom rutinerade spelarna underpresterar som du skriver och där måste det ske en förändring innan allettan.

  1. Johnson, Åkesson, Bois.. De är ”naturliga” målskyttar. Men om det räcker eller ej vet jag inte.

   Jag har dock inte märkt av några större offensiva problem ännu.

    • Putte on 6 november, 2014 at 08:51
    • Svara

    45-26 i skott till Troja och 3-3 vid full tid , det ser jag som ett offensivt problem. men dom ligger två i tabellen så man ska väl inte klaga.

     • Oskar on 6 november, 2014 at 08:58
     • Svara

     Skotten säger inte så mycket och ibland får man utdelning för skotten ex: Kristianstad, Mörrum osv.

     Det finns helt klart folk som kan göra mål i detta gänget.

      • Putte on 6 november, 2014 at 09:37

      Var var dom igår

     • justme on 6 november, 2014 at 10:28
     • Svara

     3 insläppta på 26 skott ser jag som ett ännu större problem.
     Nielsen är stabil på 89%. Bra målvakter skall ta ”omöjliga” puckar också…Det gjorde uppenbarligen Halmstads, som mot ett bättre lag, dubbelt så många skott släppte enbart 1 mål mer.
     Om Trojas offensiv är dålig, vad skall de andra lag säga, som har gjort 10, 20 mål mindre?
     Man gör 4.4 mål/match i snitt. Vad förväntar ni er?
     Därmed inte sagt, att Bois levererar enligt förväntan. ”Stjärnspelare”, som producerar 0.5 p/match…räcker inte…de andra 2 Elias nämnde har ju ändå hyfsad produktion, även om det kunde vara bättre, men man kan ju heller inte tro att ett lag har 4-5 spelare som levererar 1.5-2 p /match.
     Lite nyfiken hur försvaret blir, när Trucken och Edström kommer tillbaka….och huruvida Nielsen får stå även mot Pantern…man envisas med att låta honom stå och det kan ju vara, att han inte gör uppenbara misstag, men han gör eller inte den där extra räddningen som behövs..

  • Lindbacken on 6 november, 2014 at 08:58
  • Svara

  En vinst är en vinst o då ska man inte gnälla för mycket kanske,, MEN man kan ändå se att andra femman producerar bra mycket mer än första femman o det tycker jag är ett underbetyg till den femman (läs Bois Åkesson Marcus N) framför allt tycker jag inte att Bois på långa vägar motsvarar förväntningarna inte heller Marcus motsvarar förväntningar som en förstecenter ska ha på långa vägar,,har han producerat 6-8 poäng? Nej bänka dessa två eller flytta dem en match kanske kan bli en väckarklocka för dem.

  • Mattias on 6 november, 2014 at 10:19
  • Svara

  Jadu Putte, Troja har gjort flest mål i serien om än bara 1 mer än KIK. Som sagt skotten säger inte allt och det blir alltid dippar vissa matcher. 7 mål på 33 skott i förra matchen är bra utdelning t.ex. Ser inte heller att rödvit har några problem offensivt, även om en del av 1:a linan underpresterat ngt. Men om du missat det så hittar du Åkesson som 6:a i poängligan.

  • TN on 6 november, 2014 at 11:47
  • Svara

  Sedan kan det ju vara så att motståndarna alltid matchar sin bästa defensiva enhet mot ”Bois-femman” och därigenom får andrakedjan mer offensivt utrymme i sin match-i-matchen.
  Är mer orolig för Nielsen:s målvaktsspel än offensiven.

 1. Man måste ha MINST en bra målvakt i playoffen till allsvenska.. vilket inte Troja har idag. verken Nielsen eller Due-Boje är av sån kaliber. tyvärr!

   • justme on 6 november, 2014 at 14:54
   • Svara

   Due-Boje har visat bra kvalitet, bortsett matchen mot Tingsryd, men där måste laget fallerat totalt. Man gjjorde j inget mål, hade många nyckelspelare borta osv. Han har blivit köpt som backup, men har ju visat sig vara bra, trots de 5 mot Tingsryd ligger han på tredje plats.

  • Mattias on 6 november, 2014 at 15:43
  • Svara

  Jag sätter mina kort på Due-Boje i mv-kampen. Det som är lika intressant är att han ligger 2:a i GAA. Kolla Cribba han är inte bättre i östra serien.

  • stampe on 6 november, 2014 at 17:56
  • Svara

  Vinst är en vinst. Efter 13 omgångar har Troja två förluster, tre oavgjorda varav två med vardera en pinne och vid gårdagensmatch två pinnar. Målisarna har delat på var sin förlust och var sin oavgjorda med en pinne var. Skottstatistiken är inget facit på hur det såg ut (lätt eller svårt). Rätt lagt skott går in, om det så är bara ett skott i hela matchen. Tycker att det är ett helt ok lag, även om alla kanske inte är på tå samtidigt under 60 minuter.
  De lag som förväntas vara enkla att slå härefter har vuxit under resans gång eller så har de bättre lagen tonat ner sig en aning, men det har blivit något jämnare i matcherna över lag. Gårdagens Tingsryd-Varberg 6-4, Mörrum- Pantern 3-4 och Dalen- Kristiandstad 3-4 är några exempel. Våra killar får hålla tungan rätt i mun även i ettans andra halvlek.

  • Frallan on 6 november, 2014 at 20:59
  • Svara

  Varför spelar man Fröland och Nielsen i boxplay?
  Anton spelar varken Box eller pp ?

Kommentera

Your email address will not be published.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud