Pantern 5-4 Troja


Två riktigt bra lag mötes i eftermiddags. Två lag som man kunde se var bra, inte bara utifrån tabell utan även utifrån vad man visade upp spelmässigt på isen. En väldigt jämna match från första till sista stund, men som Troja trots allt kunde dra ifrån med hela 4-1 när det endast återstod 15 minuter av matchen.

Vid det tillfället, när BOIS på en kontring hängt 4-1 i nättaket bakom Panterns målvakt, var jag oerhört säker på att Troja skulle plocka hem alla tre poängen. Att döma av spelet så skulle man inte kunna tappa in fyra puckar med så lite tid kvar.

Man hade matchen i en liten ask. Men istället för att försegla denna lilla ask med osexig jävla silvertejp, så bestämde man sig för att försöka knyta ihop den med en fin rosa rosett… Och PANG! Så stod det 4-5.

Jag är mållös.

Matchen inleddes i ett högt tempo, men själva spelet var i de bägge lagen rätt så hafsigt och ingen fick fram något vidare spel. Ett böljande spel som Troja först tog ledningen i men som Pantern med mindre än minuten kvar av första perioden kunde utjämna. Men ändå rättvist.

Pantern spelade precis som de gjorde i det första mötet, det vill säga tungt och med raka linjer i spelet. De är spelmässigt det lag som imponerat mest på mig i serien i år. De spelar osvenskt.

Men i den andra perioden har Troja lite tur och får med sig en utvisning. Ett Power Play som Marcus Nilsson kunde utnyttja genom att peta in returen från Nielsens skott. Och sen så tar Troja över, man har mycket mer fart än Pantern och får på så sätt med sig flera utvisningar.

Troja går upp i 3-1 och sen i början av tredje perioden så stiger BOIS fram och utökar till hela 4-1. Troja är oerhört effektiva idag, sett till antalet heta målchanser. Och det kändes som man hade plockat fram den där sista växeln och faktiskt var HA-mässiga.

Men nej, man börjar slappna av efter de fjärde målet och Pantern får in ett enkelt reducering mål när Troja inte klarar av att rensa undan pucken. En puck som man kan tycka Due-Boje borde ha tagit, eller han gör det 9/10 gånger i alla fall.

Sen drar Hjalmarsson på sig en slarvig utvisning i offensiv zon. Och Pantern tackar för kaffet och reducerar än en gång efter tamt försvarsarbete.

Pantern har rejält med luft under sina vingar och Troja börjar inse vad som håller på att hända och knäna börjar darra på en och annan trojan. Vilket syntes väldigt tydligt i spelet. Pantern fortsätter trycka på med ett massivt tryck och får fyra minuter senare in kvitteringspucken. 4-1 blev 4-4 på åtta minuter!

Troja tar time out, men det hjälper inte. Det är försent och Pantern sprudlar av självförtroende. När klockan står på 55:15 så blir, samma spelare som blev rundad vid Trojas 4-1-mål, matchhjälte genom att skicka in 5-4 åt Pantern.

Misär. Väldigt onödigt matchslut, när man leder med 4-1 så måste man klara av att knyta ihop säcken. Kvällens poängtapp innebär de tredje poängtappet på fyra spelade matcher. Låt oss hoppas att denna svacka snart är över.

Matchens lirare
*** Marcus Nilsson
** Jonathan Nielsen
* BOIS

12:21 0-1 PP Marcus.N (Johan.A, Jonathan.N)
19:04 1-1 Johansson (Lundh, Sjögren)
27:11 1-2 PP Marcus.N (Jonathan.N, Edström)
34:58 1-3 Johnson (Norlöv, Fröland)
43:45 1-4 Johan.A (Åkesson, Marcus.N)
44:51 2-4 Molldén (Strandberg, Andersson)
48:02 3-4 PP Blomberg (Molldén, Johansson)
52:22 4-4 Hetta (Sjögren)
55:15 5-4 Nordh (Sjögren)
Skott: 30-34
Publik: 360

 


25 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

  • Oskar on 9 november, 2014 at 19:18
  • Svara

  Fasiken så dåligt. Väldigt kasst att man inte kan som du säger knyta ihop säcken. Det positiva här är väl att vi dominerar matchen i andra perioden och början av 3.e. Jag ser dock att vi får in någon mer försvarare.

  Någon som vet om det är skillnad på att komma först eller 4 i tabellen till allettan?

  • Röda bär on 9 november, 2014 at 19:23
  • Svara

  Ja, det här var ju helt klart säsongens bottennapp. Värre än när man loosade mot Tingsryd, för då var Tingsryd mycket bättre i den matchen än Troja var. Här leder man istället både i spelet och målmässigt med 4-1 efter 2 perrar+5 min i 3:e, men tappar allt på 10 min inklusive 4 mål i baken. Misär är det rätta ordet! Dessutom fortsätter Eric Persson göra enkla misstag..

  Lika mycket misär var hallen; helt ren på reklam på sargen o isen, knappt någon publik, ingen kommenterade webbsändningen o speakern i hallen kunde man knappt höra över webbsändningen… Pantern i HA ger kalla kårar, men de spelar iaf smart o många fler lag kommer tappa poäng mot dem. Helt klart!

  • Mathias on 9 november, 2014 at 19:43
  • Svara

  Ojämnheten troja visar upp oroar mig.

  • Berra on 9 november, 2014 at 20:14
  • Svara

  Vad hände?
  Vilka backar va inne på baklängesmålen?
  Due boije ???
  Uselt coachat???
  Detta spel håller inte för kval till HA!
  Tyvärr!!!

  • Vedis on 9 november, 2014 at 21:33
  • Svara

  Problemet är defensiven i laget. Här gör man det bra i två perioder, sen tror man det är klart o tappar fokus totalt! Därför måste där in någon rutinerad back av bra klass som kan styra upp det hela när det håller på att gå överstyr.
  Jag är kanske gammelmodig, men jag vill ha en uttalad förstemålvakt också! Tror att Due-Boje skulle må bra av att stå fler matcher i rad.
  Har vi detta försvarsspelet i allettan kommer vi inte långt.
  Det som hände idag är för dåligt.
  Jag tycker man skulle coachat annorlunda när man såg vad som hände! Coachningen har väl varit lite si o så hittills i serien! Tycker jag i alla fall.

  • Putte on 10 november, 2014 at 07:22
  • Svara

  Varför klaga nu detta är det lag vi har och dom blir inte bättre tyvärr Orutinen hos många spelare och även hos tränarna lyser igenom i denna match. Till allettan kommer Troja att gå det kan jag nästan lova men där tar det slut. Att Tappa en 4-1 ledning på 10 min även om man möter ett bra lag tyder på att man inte har spelare som kan stänga matcher.

  • justme on 10 november, 2014 at 09:58
  • Svara

  Det spelar väl ingen roll vem man möter i sin egen serie, har man Allsvensk avancemang, som målsättning, får man inte tappa 4-1 till 5-4.
  Sedan är det ju så, att tränaren får heller inte vänta till 4-4 med sin TO, det skall ju inte enbart vara målen, som styr, utan tränaren måste reagera när man ser att laget har tappat spel och fokus, innan det är för sent.
  vid 4-4 var det 2 mål för sent.
  Tror inte, att man inte tänkt att förstärka när väl Allettan drar igång. Missar man där, är ju säsongen slut och då kan man knappast ha menat allvar med målsättningen avancemang.
  Vedis nämnde att DB skulle må bra av att matchas, det tror jag med. Där finns väl egentligen inget lag, som byter målvakt hela tiden och de målvakterna presterar bra. Man bör kanske inte bryta målvaktens positiva trend genom att bänka honom utan anledning. Det kommer ju dippar i allas formkurva, det räcker att hoppa över ngn match då, inte plocka ut han ur spel mitt i formtoppen…känns ju osunt :)
  Det, som är lite oroande, att man i förhållande till säsongstart har plockat in lite spelare, som borde&har lyft laget, men det verkar ändå inte, som att det lilla (eller mycket) extra finns där. Med de 2 nya tillskotten bör väl Troja ha mest HA/SHL rutin i Div. 1…Troja (388/2580) har skrämmande nog nästan dubbelt så mycket SHL och 25% mer HA rutin än Vita Hästen (200/2000), som ju leder HA.
  Vad felar då? Enligt rutin på papper, borde man klara av att vara topplag i HA, men är inte ens det i Div.1
  Panterns rutin finns knappt att nämna på papper….laget har mindre rutin totalt i HA/SHL än vad Trojas lag har i SHL….
  Återigen…spelarmaterial finns ju, hur mycket man än vill få det till att det behövs mer. Värvningarna (till grundserien) i sig har varit motsvarande det man kan förvänta sig för ett avancemang, när det gäller spelarsidans rutin. Målvakterna är en annan femma. Tränarstaben likaså.
  Håller de måttet eller är det spelarna, som har för fina CV och inte lever upp till förväntningarna, dvs floppat?
  Troja har väl varit lite av en gåta de senaste åren, med en hel del floppvärvningar både på tränar och spelarsidan och allt som oftast varit ute sent med värvningarna, för att få till det så billigt, som möjligt.
  Det finns ju oftast anledning till varför en spelare inte hittat klubb i Juli trots ett ”fint” CV,
  Hur, som helst, uppenbart är det i alla fall, att ledningsgruppen måste sätta sig med tränarna och reda ut vad felet är och agera eller inte utifrån det.
  Röda bär gnällde på Eric P. Har inte sett han spela, men -4 på 11 matcher känns inte mycket alls, framför allt med tanke på totalt +11 och särklass bäst i +/- statistiken vilken ju är ganska rättvisande. Ta Oscar A., 11 poäng, ändå totalt -3…
  Då får man ändå utgå ifrån att Eric är inne en hel del i Box Play, där Troja inte alls är jättestarka.
  8 matcher kvar av grundserien, sedan får vi väl veta hur man tänkt att gå vidare.

   • Röda bär on 10 november, 2014 at 17:12
   • Svara

   Ang E Persson: Ja, han är bitvis bra. T.o.m. mycket bra, men han är den i laget som genomgående gör de enklaste misstagen; tappar puck, felskär (t.ex. i senaste matchen vilket nästan blev en kontring för Pantern), felpass etc. Plus/Minusstatistik är inte allt. Jag förstår varför han inte platsar i AS, hans historik är sådär… Det är ju just det som är oroande, hur kommer han klara sig mot allsvenskt motstånd i kvalserien? Att hans misstag hittills inte renderat i mer baklängesmål är en kombination av tur och lagkamrater som rensar upp. Mot allsvenskt motstånd kommer sådant att hänsynslöst utnyttjas och rendera i baklängesmål. Det är min farhåga iaf.

   Nu skall man dock inte bara hänga ut en spelare, t.ex. tycker jag Hjalmarsson bara tänder till och producerar mål mot sämre motstånd. Visst, 12 poäng är helt ok, men kollar man i vilka matcher målen/assisten tillkommit så ser det inte lika bra ut tycker jag. 1:a linan har varit för dålig som helhet, men börjat producera de sista 3-4-5 matcherna. Svajig defensiv emellanåt, etc, etc. Det finns mycket att förbättra och sammanfattningsvis är det jämnheten som saknas. Frågan är hur mycket tid man har till att förbättras?

    • justme on 10 november, 2014 at 17:47
    • Svara

    I Allettan måste man nog ställa upp med laget, som ämnar ta sig till HA ifall man vill det.
    Går man till Allettan med samma lag, som nu, så är det nog ett tydligt tecken, på att nya Sunnerbohov invigs i DIv 1

  • Putte on 10 november, 2014 at 10:39
  • Svara

  Man ska kanske tona ner den ramsan som man skriker på läktaren att vi ska tillbaka. Som det ser ut just nu så verkar det som vi ska tillbaka till div 1.

  • justme on 10 november, 2014 at 11:40
  • Svara

  Ja :) det går ju inte som på räls direkt, men vi kan ju avvakta till Allettan börjar, för att se om det händer något.
  Händer det inget där, vet man ju att målet inte är HA. Hur optimist man än må vara, dagens uppställning räcker inte ens till att gå vidare från All Ettan förmodligen (med mycket tur och förbättringar till ja…men det vore att utmana ödet)
  Att förlita sig på att komma till kvalserie via Play Off vore rätt dumt.

  • Putte on 10 november, 2014 at 11:48
  • Svara

  Känner ni igen detta från förra året , Vi ska ta med oss det vi gjorde bra till nästa match.

  • Putte on 10 november, 2014 at 14:14
  • Svara

  Om man har för avsikt att försöka ta sig till HA så måste dom värva en målvakt två stabila backar och två bra poängstarka centrar. Det är vad jag tror att det kommer att behövas. Men nu är det bara att ta nya tag på onsdag. Sen får vi se om det finns någon handlingskraft i sportgruppen.

  • Lindbacken on 10 november, 2014 at 15:29
  • Svara

  Jag anser att första linanmåste nu markera att de är just första linan i matcherna,,det gjorde de delvis i dag det är 8 matcher kvar o de matcherna MÅSTE de hålla en högre klass än va de hittils gjort.

  • Mathias on 10 november, 2014 at 17:47
  • Svara

  Kul med diskussion. Vissas kritik är dock lite väl hård. Hade troja stängt matchen och vunnit med 4-1 eller 4-2 så hade folk nog sagt annorlunda. De jag tror behövs: due boje och nielsen får fram till Allettan, alt ett par matcher till, på sig att visa stabilitet och klass, annars hitta en rutinerad målvakt. Tycker även man ska titta efter en rutinerad center och en rutinerad back. Känns som om de kommer behövas om man ska gå hela vägen.

   • justme on 10 november, 2014 at 18:03
   • Svara

   Visst är viss kritik lite väl hård, finns ingen i laget, som man kan såga vid knäna rätt upp och ner.
   Samtidigt kan du heller inte säga hur det hade varit OM man vann
   Nu gjorde man inte det och till råga på allt förlorade på ett ganska oroande sätt…riktig genomklappning i sista 15. Senast man hade ett lag, som var kapabel till såna genomklappningar åkte man ur allsvenskan, således om man klappar igenom i Div. 1 på det sättet, har laget inget att göra i en kvalserie.
   Man får dock rysningar av att se framför sig Pantern ta sig till HA med sina 2-300 åskådare i ett plåtskjul..

   1. En fråga till er alla… Vilka lag anser ni har vad som krävs för KS? Och varför?

    Är TAIF och KIK ett av dem?

     • justme on 10 november, 2014 at 18:55
     • Svara

     Enligt min åsikt, nej.
     De sitter i samma båt, som Troja, gör nästan osannolika bottennapp och klappar igenom då och då.
     i Södra, verkar det enbart vara Pantern, som går hyfsat stabilt, men ärligt talat, tror jag inte de räcker till HA heller.
     Norra må vara sämre serie, men tråk Sundsvall ser ngt oroande bra ut. Inte tappat poäng alls och 19 insläppta.
     Mycket rutin i backlinjen både SHL, HA, landslagsspel osv, rutinerad målvakt
     Anfallet kanske ngt klenare, med mindre rutin, men med det antalet mål de släpper in, räcker det ju med att de gör 2-3/ match.
     Det är ju omöjligt att se styrkan i de andra serierna, men tidigare har man sagt att södra är starkast, trots det har det ju varit Björklöven, V. Hästen som tagit sig till HA., med andra ord, en övertro på södra serien.
     Lagen, som kommer från AS är ju inte heller de, som man förväntat sig ligga i botten, Karlskoga, AIK, lär nog förstärka så in i Norden om de skulle hamna i Kvalserien.
     Därmed tror jag på att de tar sig tillbaka, Sundsvall förstärker anfallet, tar sig upp. En plats ledig enligt dagens prognos.
     I år, är det ypperligt läge att ta sig till HA, 4 tillgängliga platser, men det är inte enbart Troja, som vill utnyttja det. Trots en bra möjlighet, ges inte platserna gratis och man kan inte tro på att ta sig upp med ett halvdant lag.

      • 1priamos1 on 10 november, 2014 at 19:03
       Author

      Ok.. Men fyra lag från Ettam ska gå till KS. Vilka fyra är de i så fall?

      Sundsvall har ett bra lag, precis som Troja o Timgsryd, men de spelar mot betydligt svagare motstånd. Vilket kan vara en förklaring till varför de gått som tåget i sin serie.

      Kanske hade även de haft de tufft i Söderserien?

      Min poäng är, att lagen i Ettan inte är så skapligt mycket bättre än så här. Alla lag faller ihop, förlorar och vinner.

      Men jag säger inte att vi ska vara nöjda. Imorgon får ni min åsikt omvad som inte håller.

      • Doris on 10 november, 2014 at 19:22

      Antar att du har sett Sundsvall och deras motståndare eftersom du är så säker på att dom spelar AS nästa säsong.

      • justme on 10 november, 2014 at 19:33

      Ja, så kan det vara, att de spelar mot sämre motstånd, men kommer i alla fall med bra självförtroende.
      Vet ej vad som inte håller. Jag tycker man gör bra med mål, anfallet känns inte för svagt och med tanke på att första femman inte riktigt producerat enligt förväntan, så känns det, som att det finns ytterligare kapacitet. Backsidan och målvakterna har brister, helt klart, men även coachningen känns passivt. En bra back kommer inte att trolla och få Troja till en vinstmaskin. Inte en forward heller….men nyfiken på dina åsikter.
      Jag tycker, man behöver en utpräglad HA målvakt, helst lite äldre, men kvalrutin på CV. Även 1 back och ngn äldre forward….men det är 3 spelare. Skulle jag förstärka med 2, skulle jag välja back+ målvakt, enbart 1 spelare så är det målvakt utan tvekan.
      Ta tillbaka Bengtsberg, han flänger bara runt på lån till höger och vänster… :)

     • justme on 10 november, 2014 at 19:37
     • Svara

     Doris,
     menar du att jag är säker på att de spelar i HA? Är inte alls säker på det, men på papper ett hyfsat stabilt lag och resultatmässigt inte mycket att klaga på.
     Jag tippade….det betyder inte mycket direkt.

      • Doris on 10 november, 2014 at 19:42

      Justme

      Tror det kan vara lite farligt när det kommer till allvaret om det har gått för lätt i ”serielunken”…men det är bara min åsikt.

  • Doris on 10 november, 2014 at 19:47
  • Svara

  Men Sundsvall kanske ha ett ”självspelande” piano som Troja hade när dom tog steget tillbaka förra gången och ”sopade” banan med alla lag o alla serier o PO ;)

   • justme on 10 november, 2014 at 20:13
   • Svara

   det får vi väl se så småningom :)
   Allettan är snart här…

Kommentera

Your email address will not be published.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud