Mörrum 2-4 Troja + Allettan


Jag såg inte matchen och ska därför inte kommentera den heller. Men jag kan konstatera att Troja i omgång 20 borta mot Mörrum säkrade sin Allettan-plats efter en stark första period där man rusade upp i 3-0. Precis som önskat och förväntat!

Man kan även konstatera att Marcus N, Johnson och Norlöv alla stod för två poäng var i matchen och att tre av laget mål kommer i Power play! En spelform man inte alls imponerade i mot Helsingborg i matchen innan.

Dessutom gjorde BOIS ett mål i numerärt underläge!

Nu får man lov att slappna av och vänta in de efterlängtade Allettan som startar den 27 december. Men innan dess är det derbydags mot Tingsryd i grundseriens sista omgång. Tråkigt att inte en sån klassisk match gäller mer, än möjligtvis en tabellplacering.

Det är inte bara Söderserien som är avgjord, utan även Västserien som Troja ska spela Allettan mot är avgjord efter 19 omgångar.

De lag som förutom Pantern, Kristianstad och Tingsryd som följer med Troja dit är Västseriens Västervik, Vimmerby, Skövde och Tranås.

Inga lag som kanske får oss gå i taket av entusiasm. Men ändå lag som förtjänar all respekt. Nu är det blodigt allvar som gäller varje match från och med nu.

Vinnaren av Allettan går direkt till Kvalserien mot Hockeyallsvenskan. Lag 2-5 går till Play-off (3 rundor) till kvalserien mot Hockeyallsvenskan. I PO får dessa lag sällskap av lag 1-2 ifrån fortsättningsserien (Dvs de lag som missat Allettan).

Västervik leder serien just nu, men de har inget vidare rutinerat lag egentligen. I alla fall inte sett till antal spelare som spelat någorlunda regelbundet på en högre nivå.

Men man har ändå en del spelare som varit med länge och spelar en bra ishockey. Som till exempel Emil Georgsson och Joacim Hedblad. Och sen har man förstås målvakten Daniel Wälitalo som spelat en säsong i HA med Björklöven. Ett klurigt lag skulle jag villa kalla dem. Inga spexiga namn, vilket borde innebära ett starkt kollektiv. Jag ser dem som ett självklart topp5-lag i Allettan.

Inte långt därifrån hittar vi rivalen Vimmerby. Ett riktigt bra lag. Eller rättare sagt de VAR ett riktigt bra lag, men de har den senaste veckan blivit sönderplockat av HA-klubbarna och tappat sina tre bästa spelare!

Frågan är om de tänker ersätta dessa spelare eller ej? Och om de hinner spela ihop laget igen ifall de väljer att förstärka. Jag tror Vimmerby kan knippa den sista platsen, i konkurrans med Kristianstad (som har en bristfällig defensiv).

Skövde är lite mer rutinerat än de andra lagen med spelare som Adam Rundqvist, Emil Alengård, Mikael Persson-Riis, Johan Erkgärds och Erik Rosén. Men trots dessa lite äldre herrarna som har välbekanta namn så känns det lite trubbigt.
Tror att de eventuellt kan utmana Vimmerby och Kristianstad om 5:e platsen.

Tranås är vad som blir över. Jag tror inte de kommer ha mycket att säga till om när motståndet hårdnar i Allettan. Potentiell jumbo.

Tingsryd och Panten ser jag som självklara topp5-lag när serien summeras. De är alldeles för kompletta och har en klar spelidé. Jag vill jättegärna säga att även Troja borde vara ett självklart topp5-lag, vilket de också borde vara. Men med tanke på den senare tidens veka inställning så är jag än så länge kritisk.


3 kommentarer

  • Vedis on 30 november, 2014 at 20:45
  • Svara

  Kan Troja visa bättre attityd o bli bättre defensivt, tror jag vi kan bli topp 5.
  Men det kommer att krävas sin man av alla.
  Jag vill se MYCKET bättre spel av de s.k. rutinerade.

  • justme on 30 november, 2014 at 22:57
  • Svara

  Något nytt om Trucken?
  Robin S. är ju borta också hos Lakers….borde ju kanske inte räknas, som ordinarie i Allettan och leta efter annat lån, annan lösning.

  1. Trucken kör för fullt med Troja på is.. Spwlar på onsdag.

Kommentera

Your email address will not be published.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud