Troja 6-1 Tingsryd


Trucken var tillbaka och gjorde comeback som en kung! Redan efter första perioden hade han fått in ett 10-tal tacklingar varav en-två var väldigt fina höfttacklingar.

Kul att se en spelare som vågar ta för sig och spela på kropp! Förhoppningsvis, kan han få med sig några fler lagkamrater på det spåret. Särskilt av backarna som hade mått bra av att spela tuffare.

Troja vann kampen och gjorde det på ett mycket övertygande sätt. Egentligen behöver jag bara kommentera första halvan av matchen, då Troja redan då hade skaffat sig en betryggande ledning med 3-0 och punkterat matchen.

Troja spelade fartfyllt och intensivt och var väldigt raka i sina beslut på isen. Inga tveksamhet, utan man agerade resolut i både avslut, passningsspel och närkampsspelet.

Ett spel som jag fullkomligt älskar! Och som jag efterlyst hela säsongen.

Det var förstakedjan med BOIS/Marcus.N/Oscar.A som gick i bräschen flr det spelet tycker jag.

Extra kul är det BOIS kommit igång på allvar de senaste matcherna. Varit tongivande i många matcher på raken nu.

Troja avslutar alltså serien med tre raka segrar och tre väldigt välspelade och bra matcher. Det känns som de mesta börjar ordna upp sig nu… Vilket känns väldigt betryggande inför Allettan!

Ett välbehövligt juluppehåll väntar nu, god jul så syns vi den 27:e!

#ViSkaTillbaka

Matchens lirare
*** Marcus Nilsson
** Svanberg/Trucken
* Johnson/Johan Nielsen

07:08 1-0 Marcus.N (Oscar.A)
14:30 2-0 Jonatan.N (Edström, Marcus.N)
20:53 3-0 Andréen (Törnkvist, Fröland)
24:59 3-1 Rasmus.J (Benker, Svensson)
39:24 4-1 Johnson (Svanberg)
48:34 5-1 Johnson (Fröland, Törnkvist)
57:26 6-1 PP Johan.A (Marcus.N, Jonatan.N)
Skott: 36-28
Publik: 1515


12 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

  • Stefan on 10 december, 2014 at 22:15
  • Svara

  Riktigt kul att se Troja idag! Många som var väldigt bra men jag har fastnat för Andreen som gör de riktigt bra varje gång han får chansen.

  • Oskar on 10 december, 2014 at 22:20
  • Svara

  God Jul Elias! Hoppas du skriver något trevligt om värvningar som kommer innan start också!:)

   • Peter Karlsson on 11 december, 2014 at 15:31
   • Svara

   Jag tycker att laget igår skötte sig väldigt bra även om några bra var borta, vem säger att det blir bättre med dyra värvning.Har vi inte lärt oss av det förra säsongen? Tingsryds lag är väl betydligt dyrare än Trojas och hur gick det igår

   1. Din teori har förvisso en poäng. Man kan värva sönder ett lag… Men TAIF har inte ett dyrare lag än Troja, deras budget är ungefär den samma.

    • Felix on 11 december, 2014 at 18:33
    • Svara

    Håller med Peter Karlsson. Att värva nya, ofta dyra spelare under pågående säsong är inte enbart av godo. Det finns många exempel på det. Troja håller på att bygga upp en gruppdynamik som börjar fungera och ge resultat. Att få in nya spelare kan störa det arbetet.

  • Vedis on 10 december, 2014 at 23:55
  • Svara

  Tycker Svanberg gör en mycket bra match och Nielsen är ju suverän i målet.
  Trucken visar vad skåpet ska stå och får med sig flera.
  Nu jäklar börjar det kännas att kanske, kanske….

  • Andreas Magnusson on 11 december, 2014 at 12:54
  • Svara

  Ja, i princip hela laget gör en bra match, men jag kan ändå inte låta bli att tycka att TAIF inte gick in för det till 100%. Det skall så klart inte förringa Trojas goda insats. Härligt att se ”Trucken” i gott slag. Bra insats! Målisen måste få ett extra plus. Andréen var ju super. 5 olika målskyttar på 6 mål. Bra!

  Sista 3:e-delen av serien har ju faktiskt sett riktigt stabilt ut med Trojaögon. Blir spännande att se om någon förstärkning kommer innan Allettan, men jag tror faktiskt inte det. Iaf inte efter att ha lyssnat på intervjun med Pelle efter matchen (se Trojas hemsida). Där var han vag och svävande på svaret och mitt totala intrycket av det vaga svaret är att det inte kommer någon förstärkning.. tyvärr kanske man få säga, vi får se!

  • justme on 11 december, 2014 at 18:17
  • Svara

  Det var viktigt att vinna igår, om inget annat för självförtroendet och att inte sluta på sista A1 platsen.
  Man ska dock inte dra för höga växlar på gårdagens resultat, då det egentligen inte var blodigt allvar.
  Kul att det gick bra i alla fall och viktigt att gå till A1 med vinster i ryggen. Kändes dock inte, som att Tingsryd riktigt var på tårna.
  Man behöver inte enbart värva för att få till spetskompetens, utan också för att bredda truppen. serierna är korta, en till skada, som Truckens, så missar spelaren resten av säsongen. Hoppas det kommer ngn ändå.

 1. troja gjorde det bra

  • LHC on 12 december, 2014 at 11:44
  • Svara

  Att skrika värvningar från klubbhåll verifierar bara att man inte tycker de man har duger och det ger väldigt dåliga signaler.

  Men att sitta lugn i båten när man går in i detta skede av säsongen, när motståndarna spetsar till sina trupper, kan straffa sig… Tyvärr så fungerar det på detta viset med gällande regelsystem. Se vad övriga lag gör oavsett de ligger sist eller är serieledare. I många fall just bara för att de kan det.

  Trojastyrelsen spelar väldigt högt med ny arena och HA-platsen i potten. Så en rejäl (inget mellanting)spetsvärvning back eller center för att markera att man inte tänker sälja sig utan kanp. Skulle kanske höja moralen ett snäpp till bland de duktiga spelare vi faktiskt redan har i leden..

  Typ Ron Pasco

  • Lasse on 12 december, 2014 at 11:52
  • Svara

  Visst är det bra med vinst men man ska inte dra för stora växlar av betydelselös match. Jag tycker att det är märkligt tyst om nyförvärv. Enl. mig så är laget alldeles för tunt och skadekänsligt för att gå upp i HA.

   • justme on 12 december, 2014 at 14:06
   • Svara

   Den är det även enligt tränaren, frånsett vad vi och andra skriver på olika forum.
   Det får man ändå ta hänsyn till, om han själ tycker att materialet han har att tillgå är inte riktigt vad man behöver för att ta sig till AS:

Kommentera

Your email address will not be published.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud