Marcus Nilsson är Trojas mest värdefulla


Som ni absolut inte kan ha missat så delar jag alltid ut sex stjärnor (*) till de spelare jag tycker utmärkt sig mest i Troja under matchen. Oftast handlar det inte om de som gjort mest poäng eller snyggast mål i matchen, utan om de spelare som har varit mest kompletta över hela banan och jämnast i sitt spel över tre perioder.

Syftet är att man i slutet av säsongen ska kunna se vem/vilka som har varit bäst/mest betydelsefull i snitt över hela säsongen.

Detta är den tredje säsongen jag delar ut dessa stjärnor. Tidigare har jag endast gjort det efter hemmamatcherna men i år har jag gjort det även efter de flesta bortamatcherna. Första året vann Trucken och ifjol vann Christofer Bengtsberg.

Vem som gör det i år får vi se i aprilmånad. Men eftersom grundseriens 22 matcher nu är över så tycker jag det passar bra med en delmålsrapport, där vi kan se att Marcus Nilssons ettriga och energifyllda spelstil gett honom förstaplatsen trots att han inte varit bland de poängstarkaste i laget!

Tycker du listan stämmer? Eller har jag varit helt ute och cyklat? Du har chans att rösta på din favorit till ”Trojas mest värdefulla spelare under grundserien” längst ner på inlägget.

1.) Marcus.N 19*
2.) Flash 13*
3.) Oscar.A 11*
4.) Due-Boje 8*
Hjalmarsson 8*
Norlöv 8*
Persson 8*
5.) Fernholm 7*
Johnson 7*
6.) Edström 6*
Jonatan.N 6*
Mattias.N 6*
7.)Johan.N 5*
8.) BOIS 4*
Johansson 4*
9.) Andréen 3*
10) Fröland 2*
Trucken 2*
Ted.N 2*
Svanberg 2*
Törnqvist 2*
Åkesson 2*
11.) Nilsson-Grans 0*
Strandberg 0*
Söderqvist 0*

Matcherna: Nybro (borta), Mörrum (borta), Olofström (borta) finns inte med.
Matcherna: KIK (borta) Tiaf (borta) utlyste Andreas Magnusson ”Matchens lirare” i.

[socialpoll id=”2236956″]


4 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

 1. jag tycker norlöv jonson och hjelmasson är bäst dom har gjort flest mål

  • Andreas Magnusson on 12 december, 2014 at 11:01
  • Svara

  Intressant att läsarna mer värderar gjorda mål och assist eller totalt gjorda poäng (Norlöv o Johnson), medan du värderar ”de spelare som har varit mest kompletta över hela banan och jämnast i sitt spel över tre perioder” (Marcus N, Flash). Så tolkar jag det iaf. Det finns ju bra argument för båda synsätten! I Norlövs fall så tror jag att hans överlägsna antal assist spelar stor roll, medan det i fallet Johnson är antalet gjorda mål.

  För att undvika denna diskrepans mellan din syn och läsarna så hade du behövt specificera vad ”värdefulla spelare” innebar i just den här omröstningen. Bara ett tips.. I övrigt är det alltid roligt med omröstningar, så mera sådant.

  God jul på er alla (lite tidigt, men nästa omgång är ju inte förrän 27 dec) :-D!

  1. Saken är väl den att både Johnson och Norlöv varit viktiga, många piäng hade gått förlorade utan deras poäng, men över hela banan aå har de en del brister. Och de har haft en förmåga att producera trots att de inte varit speciellt tongivande i matchen i övrigt. (Effektiva med andra ord)

   Marcus Nilsson är däremot väldigt komplett med få svaga sidor. Och han gör aldrig en dålig match.

   Och Flash är den som i många matcher, där laget uppträtt svagt, som kickat igång matchen och tänt laget med en tackling, drivs pucken mot mål eller nåt liknande. Såna är viktiga!

  • Lasse on 12 december, 2014 at 18:17
  • Svara

  Javisst är det svårt att peka ut en spelare fast jag lägger nog min röst på Norlöv. Han har inte gjort så många mål men att spela fram till andra spelare som kan göra mål är viktigt.

Kommentera

Your email address will not be published.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud