Flash-gate


Snackisen efter matchen igår trodde nog många skulle bli de bortdömda mål som Trojas kvitteringspuck blev efter konstiga omständigheter. Men fokus efter matchen skulle istället ligga på något som är icke-hockeyrelaterat.

Fokus hamnade på en tweet som Trojas #64 Alexander ”Flash” Lindqvist-Hansen la ut ungefär 15-20min efter slutsignal på Twitter. En tweet som handlade om rasistiska glåpord som han fått kastat mot sig under matchens gång.

Tweeten lyder följande:

En tweet som bara på några minuter retweetades 100 gånger om och av flera stora aktörer. Och har senare uppmärksammats av några av de större tidningarna. Bland annat Expressen.

Oavsett ålder på personen så är detta förjävligt att folk ens kan vräka ut sig såna saker. Och det hör inte hemma i en hockeyarena eller någon annanstans i vårt samhälle.

Men det som rört upp mig ännu mer är själva nonchalerandet av händelsen från Tingsrydshåll (supportrar). Att så många ens har mage att ifrågasätta en persons personliga upplevelse och trovärdigheten i dessa bara för att just denna (supporter) inte hört något.

Det var 3000 personer i hallen igår. Och klart som katten att inte dessa glåpord var någon systematisk attack mot Flash från Tingsryds supportergrupp… Men tyvärr så räcker det att det finns en idiot bland 3000 för att en person ska känna sig kränkt. Och alla som varit och i åtminstone Sunnerbohov vet att man inte behöver vara speciellt högljudd för att spelare i bås och på isen ska höra en. Särskilt inte om man står nära plexiglaset.

Tingsryds supportergrupp Gröna Brigaden skjuter förstås ifrån sig alla anklagelser. Men som jag skrev ovan så behöver det möjligtvis inte vara en från supportergruppen, eller något som ledarna i Gröna Brigaden uppmärksammat.

Bara för de aldrig hänt tidigare så behöver det inte betyda att det inte kan hända. Bara för att DU inte hört något, eller för att DU aldrig varit med om det tidigare. Så behöver det inte betyda att Flashs påstående är felaktigt.

Men att andra utomstående ska lägga sig i och påstå att Flash högst personliga upplevelser är felaktiga, är förbannat lågt. Flash är huvudpersonen, vilket ger honom mer rätt än alla er andra. Tills motsatsen kan bevisas klart och tydligt.

Men varför skulle han hitta på en sådan här sak? Och om han gjort det, varför skulle han ta det så långt som att dra det för kvällstidningarna dagen efter? Varför skulle han sätta hela sitt rykte och kanske karriär på spel genom att hitta på?

Nej, Flash påstående bör tas på största möjliga allvar. Sånt här skit hör inte hemma någonstans, och speciellt inte i en hockeyarena. Och det är lika allvarligt och upprörande oavsett vilken klubb det skulle handla om. Hade rollerna varit ombytta så hade jag tagit upp det. MEN, vi kan inte dra alla Tingsrydsbor över samma kam.


17 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

  • Emil on 28 december, 2014 at 11:28
  • Svara

  Ynkligt!
  Sånt här hör inte hemma inom sporten, eller någon annanstans!

  • Lasse on 28 december, 2014 at 12:38
  • Svara

  Jag har varit med så länge att jag har hört det mesta. Fast i dagens samhälle hör det inte hemma att skrika varken svartskalle, bög eller kärring.

  • Felix on 28 december, 2014 at 13:01
  • Svara

  ”Kära Tingsryds bor där finns barn på läktaren, skrik något nytt och fyndigt era lågutbildade SD:are.”

  Att kalla alla Tingsrydsbor på läktaren för lågutbildade SD:are är inte heller så smart.

   • Sussie on 28 december, 2014 at 15:06
   • Svara

   som jag skrev..han har ff att lära…o jag som hans förälder bryr mig ff om att påtala detta för honom trots att han är myndig o utflugen o vuxen i många avseenden…Det är bl a så människor lär sig…

  • Sussie on 28 december, 2014 at 14:02
  • Svara

  Alexander Lindqvist Hansen är trygg i vem han är o vad han accepterar o inte. Han har tyvärr fått möta detta sedan han var liten. Inget ont om barnen som hävde ur sig det mot honom för dom visste nånstans inte bättre… då kunde man åtminstone ”skylla” på föräldrarna. Föräldrar som inte trodde att deras glåpord hittade sin väg fram till både Alex och mig som förälder.
  Men när man hör det skrikas, eller viskas för den delen, från vuxna människor som faktiskt kan göra medvetna val oavsett om deras föräldrar matat in beteendet i deras varanden . Ja, ord fattas…

  Det fins de som i sin omedvetenhet (hoppas jag) säger ”Jamen han borde ju vara ”van vid det” vid det här laget!ånt får man ta” har jag också hört i andra liknande sammanhang….Är det verkligen så? Beklämmande….

  Men vet ni vad? Alex kan leva på att göra det han älskar mest i livet, han har ett fantastiskt driv…det är han som är därinne på isen (och många med honom som hamnat i liknande situationer), inte mannen på läktaren som betalt pe gar för att se matchen.
  Alex har också en del att lära (sagt till de av er som i första hand blir upprörda av o anmärker på hans uttalande om ”lågutbildadr sd:are” framför det faktum vilka glåpord som han får mottaga när han genomför sitt arbete.) Alex drar givetvis inte alla Tingsrydare över en kam. Det är han människa stor nog i hjärtat att begripa. Men kanske blev han så in i roten trött på att än en gång bli attackerad över något som inte har det minsta med hockey att göra. För er som anmärker på hans ordval…ni har läst!!! om det EN gång…ni sitter utanför o tycker en massa …hur många ggr ska Alex, o alla med honom i samma situation behöva få det efter sig för att det ska vara” legalt” enligt er att få reagera?!

  Men…kanske är det som så enkelt..att det grundar sig i avundsjukans fula tryne …att just den här Tingsrydsbon, mannen på läktaren, kanske är det hans absolut högsta önskan egentligen att få vara med därinne …o ha skoj…i sann gemenskap, i en grupp, ett lag som strävar mot samma mål!
  En sista tanke…måtte Alex aldrig spela för ett lag som tingsrydsmannen på läktaren älskar…för besitter mannen förmågan att vända sitt hat till Kärlek???

  Bästa, Sussie Lindqvist
  Alexanders Mamma

  1. Jag lägger upp detta på twitter… Har dessutom fått veta att de finns vittnen till dessa glåpord och att någon av dessa antagligen kliver fram och berättar i P4 imorgon.

   • Felix on 28 december, 2014 at 14:46
   • Svara

   Till Sussie

   Tycker det är helt legalt att Alex reagera på kränkande kommentarer från läktaren. Att däremot använda samma nedsättande vokabulär som han själv blir utsatt för är inte legalt.

   • Mattias on 28 december, 2014 at 14:47
   • Svara

   Mycket starkt skrivet Sussie!

   Det du skrev gick rakt in i hjärtat. Hoppas att vi ska få slippa detta i Sunnerbohov eller egentligen i hela samhället.

   • Andreas Magnusson on 29 december, 2014 at 00:17
   • Svara

   Bra inlägg Sussie! Vi är här för hockey och inget tjafs eller mobbningstendenser.

  • Kecke on 28 december, 2014 at 14:40
  • Svara

  Tack Sussie….
  Starkt inlägg!!!

  • Lindbacken on 28 december, 2014 at 15:38
  • Svara

  Vi andra,,oavsett vilket lag vi håller på ,,,ska visa att vi stöttar Alex o andra personer med annat ursprung än det nordiska,Vi ska visa att vi älskar Alex för den han är o inget annat spelar roll kom igen o låt oss visa vår hyllning till Alex o Eric P också på Måndag låt oss göra detta till en hyllning till spelare med annat ursprung låt oss välkomna ALLA i laget Troja!! när de glider in på isen låt oss visa att VI andra vi stöttar o bryr oss!! kom igen nu ALLA Fans kom till hallen o heja fram VÅRA HJÄLTAR!! TROJA I VÅRA HJÄRTAN!!

  • Lasse on 28 december, 2014 at 15:43
  • Svara

  Nu känner jag inte Tingsrydaren i fråga men oftast så är det inget personligt hat till spelaren utan det används de ord på läktaren som kan få spelaren att balla ur/koncentrera sig på ngt annat än hockey. (Låter konstigt att försvara en taifare :-) )

   • Andreas Magnusson on 29 december, 2014 at 00:15
   • Svara

   Det är inget försvar för ett sådant agerande. Har man sjunkit så lågt att man retar någon för ursprung, handikapp, utseende eller vad det än må vara skall man portas från all hockey för all framtid och stanna hemma! Att skylla på att man säger så för att få en motståndare ur balans är bara löjligt och ett sätt att försöka friskriva sig från det ansvar som man alltid ha att uppföra sig (med eller utan alkohol eller andra droger i kroppen) på ett sådant sätt som du vill att alla andra skall uppföra sig mot dig. Punkt slut!

  • Doris on 28 december, 2014 at 16:37
  • Svara

  Lägg ner det skitsnacket !!!!!!

  Håller fullständigt med Lindbacken..nu måste vi visa vår kärlek till ”Flashen” o Eric och att ”vår” förening helt tar avstånd från detta.

  • Mats on 28 december, 2014 at 21:00
  • Svara

  Sånt skall man inte behöva höra. Flash har mitt och de flestas stöd och han är en högt älskad profil i Troja. Bra skrivit av mamman.

  • Vedis on 28 december, 2014 at 23:36
  • Svara

  Mycket bra skrivit av Sussie! Och av dig, Elias!
  Nu visar vi vårt stöd i morron på matchen.

  • Import Boy on 2 mars, 2015 at 20:34
  • Svara

  Flash har mitt stöd,

Kommentera

Your email address will not be published.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud