Inför: Troja-Vimmerby


För dörren står Allettans första hemmamatch och 2014 års absolut sista hockeymatch. En match som kommer bli ytterst intressant i och med att de möter ett helt nytt motstånd i Vimmerby, ett lag som någon ingen i Ljungby har vidare koll på.

Och jag själv är faktiskt helt nollad på Vimmerby. Jag har ska faktiskt vara ärlig och erkänna att jag har dålig koll på de flesta av deras spelare, bortsett från att ett och annat namn klingar välbekant, och har absolut noll förutfattade meningar om hur deras spelstil är. Men jag har försökt läsa mig till det jag inte vet och på så sätt skapa mig en uppfattning om detta lag som tillsammans med Kristianstad var ensamma i HockeyEttan om att nå 100 mål i grundserien.

Precis som Troja så slutade Vimmerby på tredje plats i grundserien och har precis som Troja haft en höst med mycket höjder och dalar. Förlorat lite otippat mot sämre motstånd för att sedan vinna övertygande mot bättre.

Dock tycks man i spelstilen inte var speciellt lika Troja. Jag hittade en intervju med en Vimmerby-supporter och han beskrev dem som ett hårt jobbande lag som är starka i spelvändningarna. Låter likt de spel som Helsingborg har spelat i våra möten mot dem. Ett spel som passat Troja väldigt dåligt faktiskt, så det är helt klart oroande inför kvällen.

Men samtidigt så uppmärksammande jag på Twitter att några supportrar till Vimmerby uttryckte sig helt klart väldigt missnöjt efter lördagens förlustmatch mot Tranås.

Dessutom har man tappat sina i särklass tre bästa spelare (Jacob Karlsson, Jesper Eriksen och Carl Ackered) och ersatt dem tämligen dåligt kan man tycka. Verkar dock som man har som avsikt att förstärka ytterligare, men inför ikväll tycks inga nyförvärv tillkommit.

Skulle nog vilja påstå att Troja är favoriter i denna matchen, dels bara på grund av att man kommer från Söderserien och dels för vad man har på pappret och vilken målsättning man har. Kan tyckas onödigt att sätta denna pressen på laget redan, men jag skulle vilja påstå att kvällens match är en måste-vinna-match. Läget kan lätt bli lite prekärt om vi står kvar på noll poäng efter två matcher.

Men å andra sidan så har Trojas spel verkligen imponerat de två-tre senaste matcherna.

Håll koll på:

Som sagt så har jag ganska dålig koll på Vimmerbys spelare. Men den nyvärvade amerikanska backen Dean Moore har lyfts till skyarna av många i de övriga serierna efter framförallt hans insatser i Kramfors-Alliansen och Sundsvall för två och tre år sedan. Jag är lite skeptisk, därför ska det bli väldigt intressant att se honom i action ikväll.

I Troja är det en annan som verkligen fått stå i centrum de senaste 48 timmarna. Men faktum är att även hans spel borde uppmärksammans efter Tingsryds matchen. Han var ruggigt het i lördags och är en extremt underhållande spelare. Alexander ”Flash” Lindqvist-Hansen är onekligen en energispelare av absolut högsta klass!

Vimmerbys tre senaste matcher

Trojas tre senaste matcher
0-1 mot Tingsryd
6-1 mot Tingsryd
3-2ot mot Nybro

Poängkung (Allettan)
Vimmerby: Jacob Isaksson 1+0 , Björn Jonasson 1+0 , Eric Karlsson 0+1, Alexander Holmberg 0+1 , Dean Moore 0+1
Troja: Ingen

Målvakt (Allettan)
Vimmerby: Calle Brattenberger 93,75%
Troja: Johan Nielsen 96%

Tekare
Vimmerby: Eric Karlsson 42,86%
Troja: Marcus Nilsson 57,89%


9 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

  • Vedis on 29 december, 2014 at 01:04
  • Svara

  Ja, som du skriver är detta en måste match!

 1. Troja vinner idag om man tittar i statistiken så har Troja en bättre målvakt än Vimmerby

  • Acke on 29 december, 2014 at 10:26
  • Svara

  Favoriter ”…för att man kommer från Söderserien…” Va? Hur gick det i lördags när de båda seriesegrarna möttes här i Västervik?

  1. Menade mer att i stort sett alla har tippat samtliga söderlag i toppen. Det finns en allmänt förutfattad mening att Söderserien är bättre, trots att de motbevisats gång på gång.

  • Oskar on 29 december, 2014 at 11:12
  • Svara

  Acke. Givetvis kan ju folk från den västra serien vinna även om södra är favoriter. Det är bara att inse att södra serien har på pappret starkare folk än vad den västra har.

  • Håkan on 29 december, 2014 at 11:56
  • Svara

  Hoppas på en Troja vinst ikväll, var och såg vimmerby-arboga i okt, och blev lite imponerad av vimmerby med deras snabba spelvändningar, men ska sägas att arboga var inte något motstånd värt namnet. Men vimmerby har ett par riktigt duktigt spelare även om dom tappat några, och calle i målet kan vara rena väggen vissa matcher, men ej idag hoppas vi. Så vi får hoppas på mycket folk ikväll och bra tryck på läktaren och givetvis 3 poäng till vårat kära Troja, men blir nog tuff och jämn match. ALLA TILL HOVET!!

  • Jonas on 29 december, 2014 at 11:59
  • Svara

  Någon som vet om det finns nån websändning till dagens match?…Inte lätt o ta sig till hovet från Gotlandssemester:)

  1. Smålänningen har sänt över sin hemsida tidigare, men inte hört något inför denna matchen. Så tvivlar att den sänds, tyvärr.

    • Oskar on 29 december, 2014 at 12:10
    • Svara

    Troja har enligt smålänningen valt att avsluta samarbetet med Smålänningen om att de ska sända matcherna i allettan.

    Hagfors var tydligen inte så glad!:D

Kommentera

Your email address will not be published.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud