Troja 7-1 Vimmerby


Första målet i Allettan satt hårt inne och inte förrän efter 87 minuters spel kunde Troja måla för första gången i denna serien. Och det som följde där efter kan väl bäst beskrivas som ketchupseffekten!

Matchen i sig var väl lite av en besvikelse, Troja styrde puckinnehavet matchen igenom och Vimmerby hade väldigt svårt att vaska fram några farliga målchanser. Medan Troja radade upp dem en efter annan.

Men som sagt så fortsatte kräftgången från i lördags, där pucken inte vill in i mål, tills Fröland spräckte målnollan 7 minuter in i den andra perioden i spel fem mot tre.

Därefter fortsatte, framförallt, första kedjan att trycka på och även 2-0 och 3-0 kom. Och någonstans där syntes det att tron på sig själva i Vimmerby kanske inte är den bästa just nu. Redan efter 2-0 började det hängas med huvudet på flera håll.

Som sagt spelkvallitén var inte den bästa ikväll och i början av matchen tycktes skärpan saknas hos båda lagen. På något sätt vill jag intala mig att Vimmerby var duktiga på att ”förstöra” för Troja i deras uppspel och därmed gav matchen en slarvig karaktär.

Vimmerbys starka sida var, som jag spekulerade i innan matchen, spelvändningarna. Där deras #21 Holmberg var väldigt stark med att driva in mot mål. Men det blev mycket enmans shower och de fick aldrig fast pucken i offensiv zon.

Troja vann rättvist men hade moralen varit något bättre i Vimmerby så hade inte siffrorna stuckit iväg så som de gjorde. Jag tror att man efter att ha tappat sina tre toppspelare inte ens själva riktigt tror på sitt lag. En känsla jag fick.

Så låt er inte luras av kvällens resultat. Tranås, Sköve och Västervik kan fortfarande ställa till det för Troja och särskilt om man inte tar dem på allvar. Tranås som är nästa motstånd (nu på söndag) har dessutom inlett överraskande med seger mot både Vimmerby och Västervik.

Så här två matcher in i Allettan finns det mycket som glädjer och lugnar i Troja. Man fortsätter skapa målchanser och fortsätter ha ett frejdigt och kreativt offensivt spel samtidigt som laget defensiva ”problem” tycks vara ur världen. Målvakt Johan Nielsen ger än en gång ett habilt intryckt och backarna spelar rejält och fysiskt för att hålla hans ”kontor” rent från motståndare.

Dessutom så har första kedjan med BOIS/Marcus/Åkesson trappat igång ordentligt och följde upp den bra insatsen ifrån i lördags med att sopa Vimmerby av banan.

Känns som frågetecknen börjar rättas ut.

I övrigt så måste Pantern uppmärksammas. Man följde ikväll upp 2-1 mot Skövde med att slå Tingsryd på fingrarna med 3-0. Och enligt rapporter så imponerar deras spel än en gång kraftigt. Pantern är också det lag som jag personligen blivit mest imponerad av under säsongen.

Kan mycket väl skrälla sig hela vägen upp till HA om detta får fortsätta.

Matchens lirare
*** BOIS/Marcus Nilsson
** Edström/Jonathan Nielsen
* Johan Nielsen/Törnqvist

27:43 1-0 PP2 Fröland (Norlöv,Johnson)
30:42 2-0 BOIS (Marcus.N, Åkesson)
35:04 3-0 Marcus.N (Karlsson, Åkesson)
40:18 4-0 BOIS
47:10 5-0 PP Jonathan.N (Edström, Johnson)
48:11 6-0 PP Åkesson (BOIS, Edström)
55:08 7-0 Johnson (Hjalmarsson, Norlöv)
55:41 7-1 Svensson (Palmberg, Holmberg)
Skott: 42-28
Publik: 1475


4 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

  • Trojamatte on 29 december, 2014 at 22:50
  • Svara

  Skön seger och viktigt med många mål som stärker självförtroendet. Pantern vill nog inte gå upp, blir lite tufft att betala resor till Haparanda med 200 på läktaren..

  • Onlyme on 29 december, 2014 at 23:30
  • Svara

  Malmö ser nog mer än gärna sitt farmalag en division lägre ner, eftersom de lär gå upp de också.. Så om inte pantern kan betala för sig så gör nog andra det är jag rädd.

  • Vem är du!? on 30 december, 2014 at 17:54
  • Svara

  Onlyme!

  Det tror jag inte att dom gör. Går Malmö upp får dom en vissa miljoner. Malmö är inget lag som har direkt gott om pengar som de ligger till nu. Och jag lovar att det kostar att ligga på topp (shl) så dom miljonerna går nog mer åt bra spelare spelar löner. Löner till alla som jobbar på arenan. Så tror inte dom kommer gud från ovan och hjälper dom.

 1. Troja vann för att dom gjorden mål när dom var en man mer på isen och då vinner man

Kommentera

Your email address will not be published.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud